Bakal Menyahut Cabaran SEO

Kalau tulis kata kunci atau tajuk artikel ‘EYRIQAZZ vs DENAIHATI‘ rasanya tak perlu terangkan panjang lebar lagi sebab kebanyakan blogger sudah tahu yang sekarang ni Eyriqazz dengan kerjasama Denaihati sedang menganjurkan pertandingan yang akan menguji kebijakan blogger atau peserta mengoptimasikan Search engine optimization (SEO) blog masing-masing.

SEO Eyriqazz vs DenaihatiSEO, satu term yang mungkin lebih mudah difahami secara teori tetapi agak sukar untuk dioptimumkan bagi mendapatkan tempat terbaik dalam Search Engine Results Page – SERP. Walaupun begitu, saya memang suka dengan pertandingan SEO yang menggunakan kata kunci dan enjin carian berbanding pertandingan yang memerlukan ‘like‘ dan ‘share‘ sebagai penentu keputusan.

Jadi untuk cabaran SEO anjuran Eyriqazz kali ini, saya juga bakal menyahut cabaran tersebut. Harap dapat menulis entri berkenaan dalam jangka masa terdekat. Kemenangan melalui pertandingan ini memang diharapkan, tetapi kalau tidak menang pun bukan menjadi masalah kerana di sebalik pertandingan SEO ni sebenarnya membawa banyak manfaat jangka panjang kepada peserta. Waktu inilah kita dapat belajar sekurang-kurang sedikit tentang ilmu SEO.

Please like & share:

Comments

  1. says

    Salam..

    Welcome to the Contest..
    Good Luck saya ucapkan..

    Semoga dengan menyertai Contest ini akan dapat membantu saya dan rakan blogger lain.. supaya dapat lebih memahami teknik SEO paling berkesan..

  2. says

    dengan kekuatan blog ni PR3 tak mustahil boleh dominate keyword tu…memang buat artikel je terus google bagi 1st page.
    kulanzsalleh.com laman berautoriti tinggi

  3. says

    Nampak ada kelainana stratergi SEO yang diterapkan kali ini. SEO keyword high density pun tidak tinggi. Mungkin bro ambil pengajaran strategi blogger blogspot menulis entri pendek tapi kesan SEO mantap.

    Pelikkan cara Google index dan position entri pada 1st page? Saya masih mengkaji lagi strategi SEO ini.

    • says

      Ramai yang tidak kuasa G+ banyak membantu kedudukan 1st page selain FB like, Tweet dan sebagainya kerana sudah tentu Google akan beri priority kepada produk keluaran mereka.

      • says

        Saya lihat ada yang mengunakan strategi dengan meletakkan external link entri pesaing SEO contest yang berada di 1st page ke dalam entri contest mereka. Nampak stratergi ini menjadi.

        Sekadar kajian saya yang ilmu SEO tidak seberapa ini.

      • Kulanzsalleh says

        banyak juga strategi yang orang gunakan.. tapi aku cuma tumpukan pada penulisan dan sedikit keywords.. menulis secara natural.. selebihnya biar google saja tentukan

    • Kulanzsalleh says

      keyword density memang tak berapa tinggi sebab aku tak nak entri ni duduk depan.. biarlah entri penyertaan duduk depan nanti :)

    • Kulanzsalleh says

      tak perlu segan.. tiada istilah otai dalam pertandingan SEO.. semuanya bergantung pada usaha.. :)

  4. Mas Gie says

    Salam, Banyk manfaat dengan mengikuti kontes SEO secara tidak langsung kita belajar lebih jauh mengenai SEO untuk bisa menjadi pemenang, dan tentunya akan lebih rajin dalam mencari backlink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>