Home >> SEO|Page Rank >> Bakal Menyahut Cabaran SEO

Bakal Menyahut Cabaran SEO

by Kulanzsalleh on June 28, 2012

Kalau tulis kata kunci atau tajuk artikel ‘EYRIQAZZ vs DENAIHATI‘ rasanya tak perlu terangkan panjang lebar lagi sebab kebanyakan blogger sudah tahu yang sekarang ni Eyriqazz dengan kerjasama Denaihati sedang menganjurkan pertandingan yang akan menguji kebijakan blogger atau peserta mengoptimasikan Search engine optimization (SEO) blog masing-masing.

SEO Eyriqazz vs DenaihatiSEO, satu term yang mungkin lebih mudah difahami secara teori tetapi agak sukar untuk dioptimumkan bagi mendapatkan tempat terbaik dalam Search Engine Results Page – SERP. Walaupun begitu, saya memang suka dengan pertandingan SEO yang menggunakan kata kunci dan enjin carian berbanding pertandingan yang memerlukan ‘like‘ dan ‘share‘ sebagai penentu keputusan.

Jadi untuk cabaran SEO anjuran Eyriqazz kali ini, saya juga bakal menyahut cabaran tersebut. Harap dapat menulis entri berkenaan dalam jangka masa terdekat. Kemenangan melalui pertandingan ini memang diharapkan, tetapi kalau tidak menang pun bukan menjadi masalah kerana di sebalik pertandingan SEO ni sebenarnya membawa banyak manfaat jangka panjang kepada peserta. Waktu inilah kita dapat belajar sekurang-kurang sedikit tentang ilmu SEO.


Jika anda dapati artikel ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain.


Terima kasih kepada semua pembaca Kulanzsalleh.com. Semua Artikel di blog ini adalah berdasarkan pandangan peribadi saya sendiri melainkan artikel berbentuk ilmiah, berita, petikan dan perkongsian lain yang tiap satu akan saya nyatakan sumber asalnya (Baca Terma & Syarat). Jika anda dapati artikel di blog ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain di FACEBOOK atau TWITTER.

Leave a Comment

Previous post:

Next post:


leaderboard denaihati Banner