Home >> SEO|Page Rank >> Bakal Menyahut Cabaran SEO

Bakal Menyahut Cabaran SEO

by Kulanzsalleh on June 28, 2012 · 33 comments

Kalau tulis kata kunci atau tajuk artikel ‘EYRIQAZZ vs DENAIHATI‘ rasanya tak perlu terangkan panjang lebar lagi sebab kebanyakan blogger sudah tahu yang sekarang ni Eyriqazz dengan kerjasama Denaihati sedang menganjurkan pertandingan yang akan menguji kebijakan blogger atau peserta mengoptimasikan Search engine optimization (SEO) blog masing-masing.

SEO Eyriqazz vs DenaihatiSEO, satu term yang mungkin lebih mudah difahami secara teori tetapi agak sukar untuk dioptimumkan bagi mendapatkan tempat terbaik dalam Search Engine Results Page – SERP. Walaupun begitu, saya memang suka dengan pertandingan SEO yang menggunakan kata kunci dan enjin carian berbanding pertandingan yang memerlukan ‘like‘ dan ‘share‘ sebagai penentu keputusan.

Jadi untuk cabaran SEO anjuran Eyriqazz kali ini, saya juga bakal menyahut cabaran tersebut. Harap dapat menulis entri berkenaan dalam jangka masa terdekat. Kemenangan melalui pertandingan ini memang diharapkan, tetapi kalau tidak menang pun bukan menjadi masalah kerana di sebalik pertandingan SEO ni sebenarnya membawa banyak manfaat jangka panjang kepada peserta. Waktu inilah kita dapat belajar sekurang-kurang sedikit tentang ilmu SEO.


Jika anda dapati artikel ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain.






Terima kasih kepada semua pembaca Kulanzsalleh.com. Semua Artikel di blog ini adalah berdasarkan pandangan peribadi saya sendiri melainkan artikel berbentuk ilmiah, berita, petikan dan perkongsian lain yang tiap satu akan saya nyatakan sumber asalnya (Baca Terma & Syarat). Jika anda dapati artikel di blog ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain di FACEBOOK atau TWITTER.

{ 33 comments… read them below or add one }

1 Anuar June 28, 2012 at 10:01 am

Salam..

Welcome to the Contest..
Good Luck saya ucapkan..

Semoga dengan menyertai Contest ini akan dapat membantu saya dan rakan blogger lain.. supaya dapat lebih memahami teknik SEO paling berkesan..
Anuar recently posted..Spain mara ke Final setelah menang menerusi sepakan Penalti 4-2My Profile

Reply

2 Kulanzsalleh July 1, 2012 at 1:27 am

Waalaikumusalam,
terima kasih.. harap kita boleh belajar sedikit ilmu SEO

Reply

3 anif June 28, 2012 at 10:29 am

Semoga berjaya :D
anif recently posted..Anak Kami, Anak-anak EuroMy Profile

Reply

4 Kulanzsalleh July 1, 2012 at 1:39 am

terima kasih bro :)

Reply

5 suri June 28, 2012 at 11:19 am

semoga akan lebih meriah penyertaanya nnti
suri recently posted..SedumMy Profile

Reply

6 Kulanzsalleh July 1, 2012 at 1:41 am

betul tu.. yang penting meriah :D

Reply

7 suri June 28, 2012 at 11:20 am

semoga berjaya ya bro, take time susun ayat terbaik

Reply

8 Kulanzsalleh July 1, 2012 at 9:24 pm

terima kasih suri.. yup.. sedang memilih ayat terbaik, hehehe

Reply

9 wandisini June 28, 2012 at 11:55 am

dengan kekuatan blog ni PR3 tak mustahil boleh dominate keyword tu…memang buat artikel je terus google bagi 1st page.
kulanzsalleh.com laman berautoriti tinggi
wandisini recently posted..Cheap PhotographyMy Profile

Reply

10 Kulanzsalleh July 1, 2012 at 10:19 pm

memang boleh duduk 1st page.. tapi kejap saja.. lepas tu menghilang juga :)

Reply

11 azman June 28, 2012 at 12:41 pm

Good luck Kulanz..
azman recently posted..Eyriqazz VS Denaihati – T & CMy Profile

Reply

12 Kulanzsalleh July 1, 2012 at 10:21 pm

thanks bro azman

Reply

13 akubiomed June 28, 2012 at 12:41 pm

Nampak ada kelainana stratergi SEO yang diterapkan kali ini. SEO keyword high density pun tidak tinggi. Mungkin bro ambil pengajaran strategi blogger blogspot menulis entri pendek tapi kesan SEO mantap.

Pelikkan cara Google index dan position entri pada 1st page? Saya masih mengkaji lagi strategi SEO ini.

Reply

14 akubiomed June 28, 2012 at 12:42 pm

Ramai yang tidak kuasa G+ banyak membantu kedudukan 1st page selain FB like, Tweet dan sebagainya kerana sudah tentu Google akan beri priority kepada produk keluaran mereka.

Reply

15 akubiomed June 28, 2012 at 12:47 pm

Saya lihat ada yang mengunakan strategi dengan meletakkan external link entri pesaing SEO contest yang berada di 1st page ke dalam entri contest mereka. Nampak stratergi ini menjadi.

Sekadar kajian saya yang ilmu SEO tidak seberapa ini.

Reply

16 Kulanzsalleh July 1, 2012 at 10:35 pm

banyak juga strategi yang orang gunakan.. tapi aku cuma tumpukan pada penulisan dan sedikit keywords.. menulis secara natural.. selebihnya biar google saja tentukan

Reply

17 Kulanzsalleh July 1, 2012 at 10:25 pm

keyword density memang tak berapa tinggi sebab aku tak nak entri ni duduk depan.. biarlah entri penyertaan duduk depan nanti :)

Reply

18 iza June 28, 2012 at 3:40 pm

Assalam..
Moga berjaya.

Reply

19 iza June 28, 2012 at 3:55 pm

Assalam..
Moga berjaya.
Pasti ada di 1st page nanti ni..
iza recently posted..Tahi Lalat Kumbang BerteduhMy Profile

Reply

20 Kulanzsalleh July 1, 2012 at 10:43 pm

wassalam,
terima kasih iza.. moga berjaya juga

Reply

21 titan June 28, 2012 at 5:22 pm

hoho..cuba aje..mana tau, ada tempiasnya..

Reply

22 Kulanzsalleh July 1, 2012 at 10:51 pm

harap-harap ada.. :)

Reply

23 Jebeng Otai™ June 29, 2012 at 12:33 am

mmg meriahlah bro join skali.. :)
Jebeng Otai™ recently posted..Giveaway JebengOtai PertamaMy Profile

Reply

24 Zida June 29, 2012 at 12:37 am

Nak join, tapi segan pulak dengan otai-otai ni. Hehe insyaALLAH lepas exam nanti, all the best!
Zida recently posted..The New Era of Misr, Allahu Yubarik!My Profile

Reply

25 Kulanzsalleh July 1, 2012 at 10:54 pm

tak perlu segan.. tiada istilah otai dalam pertandingan SEO.. semuanya bergantung pada usaha.. :)

Reply

26 rahman June 29, 2012 at 6:38 am

masuk bertarung… semoga berjaya bro
rahman recently posted..Spain lawan Italy perlawanan akhir Euro 2012My Profile

Reply

27 budak felda June 29, 2012 at 2:00 pm

selamat berjaya bro…:)
macam nak join jugak…tp blog baru lagi berusia 3 hari hehehe
budak felda recently posted..Euro 2012 : Video Gol Itali vs JermanMy Profile

Reply

28 fiezaradzi June 29, 2012 at 5:23 pm

oo.. masuk jugak ye? all d best lah.. hebat sgt la kali ni, takut pulak nak join.. hehe..

mmg skg dah glamer eyriqazz vs denaihati ni..
fiezaradzi recently posted..Yes, Portugal dan Jerman KalahMy Profile

Reply

29 Mas Gie June 29, 2012 at 9:34 pm

Salam, Banyk manfaat dengan mengikuti kontes SEO secara tidak langsung kita belajar lebih jauh mengenai SEO untuk bisa menjadi pemenang, dan tentunya akan lebih rajin dalam mencari backlink.
Mas Gie recently posted..Creating History Together With ArenaBetting Piala Eropa 2012My Profile

Reply

30 tehr June 29, 2012 at 10:18 pm

selamat masuk gelanggang, bro
bagi aku sendiri, nak menang memang la jauh sekali
tehr recently posted..EURO 2012 | Perlawanan AkhirMy Profile

Reply

31 eddie June 30, 2012 at 10:00 am

gud luck bro….nnt bleh blaaj dgn bro ni bab SEO…hu3

Reply

32 hafizmd July 1, 2012 at 3:54 pm

Selamat berjaya bro Kulanz.

Kontest sebegini mmg lebih mesra utk disertai berbanding yg jenis like =)
hafizmd recently posted..Akhir Euro 2012:Italy Benam Spain?My Profile

Reply

33 hatiputera July 2, 2012 at 3:27 pm

bersama-sama memeriahkan contest bro disamping dapat belajar tentang teknik seo…
hatiputera recently posted..Eyriqazz vs Denaihati : Top Commentator June 2012My Profile

Reply

Leave a Comment

Entri Terkini

Previous post:

Next post:

leaderboard denaihati Banner