Home >> Blog >> CONTEST: HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

CONTEST: HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

by Kulanzsalleh on December 6, 2009

Hidup Berani Untuk Gagal

Salam rakan-rakan…
Entri kali ni tiada kaitan langsung dengan diri aku, tutorial, motivasi, kaunseling, kementerian pelajaran malaysia (KPM) atau yang sewaktu dengannya. Tapi memandangkan aku dah beberapa hari tak tulis apa-apa diblog ni melainkan di shoutmix… maka untuk memenuhi tangan yang gatal nak menaip maka aku buat satu entri khusus berkenaan seorang rakan blogger, iaitu DenaiHati

Aku pasti memang ramai dah tahu pasal contest Hidup Berani Untuk Gagal yang dianjurkan di blog DenaiHati tu.. Akupun sebenarnya 1st time tau pasal ni dari blog Mr Cuz… dan memang dah ramai blogger menyertai contest tu… tapi saja aku nak tulis sini balik… nak tumpang traffic <~ boleh ka?? (bukan motor polis trafik pulak!)… aku nak join contest tu segan pula… iyalah, aku bab-bab SEO atau apa nama Search Engine Optimisation tak tau sangat… mana blog aku ni di senaraikan oleh pakcik Google tu… Okey la.. aku merapu sinipun tak guna.. ni aku copy paste kan entri dari blog DenaiHati berkenaan dengan contest tu…

hidup

Ini contest terakhir untuk penutup tahun 2009. Semuga contest ini akan memberi manafaat kepada ramai teman-teman blogger dan semuga contest ini juga dapat merangsang MINDA BAWAH SEDAR kita untuk terus mengharungi 2010 yang lebih mencabar.

Contest ini berjaya dianjurkan atas sokongan sponsor yang sentiasa bermurah hati iaitu DSGClicks, Berani Gagal Network, One Malaysia Blogshops, Anisha Online Mall dan Saudacare.

1. Contest mudah sahaja iaitu dipenghujung contest (tarikh penutup akan diumumkan kemudian), blog yang tersenarai di sesawang pencarian google.com.my menggunakan page the web berdasarkan browser FireFox dengan kata kunci  “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” pada ranking 1 – 5 akan memenangi hadiah bernilai RM500 setiap seorang dan pada ranking 6 – 10 akan memenangi hadiah bernilai RM250 setiap seorang.

2. Kepada yang rajin mempromosi contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” akan mendapat hadiah RM10 untuk setiap referral. Lebih banyak referralnya maka lebih banyaklah hadiahnya.

3. Hadiah bertuah untuk penyertaan ke 10, 25, 50, 75, 100 dan seterusnya setiap gandaan 25 bernilai RM50 mengikut urutan link yang dihantar melalui ruang komen.

Syarat-syarat contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

1. Terbuka kepada Satu Dunia Melayu yang mempunyai weblog samada berbahasa Melayu atau English.

2. Buat satu entri bebas di weblog ANDA dan wajib ada perkataan “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” dan saya tahu contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL dari blog : contoh saya tahu contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL dari blog Semua Jadi Satu.

3. Dalam entri Anda wajib ada nama-nama sponsor dan tolong update bila ada sponsor baru.
4. Dalam entri jangan lupa backlink kepada Denaihati.

5. Tinggalkan komen dan link entri anda di posting contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL di weblog Yang Terbuku Di Hati.
6. Jangan lupa subscribe blog ini melalui email dan aktifkan.

7. Follow Twitter @Denaihati dan klik button retweet di entri ini.

8. Follow Facebook @Denaihati dan kongsikan link contest ini dengan teman-teman Facebook ANDA.

9. Tambahkan link blog Denaihati ke dalam bloglist ANDA untuk terus monitor contest ini.

10. Hadiah hanya untuk weblog sahaja, website forum dan website umum tidak dikira, seandainya bukan weblog maka peserta seterusnya akan dikira sebagai pemenang. Hanya 10 weblog teratas dikira sebagai pemenang.

11. Penganjur berhak mengubah atau update syarat-syarat mengikut kesesuaian pada bila-bila masa.

Keputusan

Pemenang akan diumumkan 2 minggu selepas tarikh tamat contest (akan diumumkan kemudian).

Pertanyaan

Boleh bertanya terus melalui ruang komen, twitter @Denaihati, facebook @Denaihati atau tinggalkan pesan di contact. Jangan lupa untuk lawat blog ini untuk melihat update terbaru.

“HIDUP MESTI BERANI UNTUK GAGAL UNTUK KEJAYAAN YANG LEBIH CEMERLANG PADA TAHUN 2010″.

p/s: 1st time tahu pasal contest DenaiHati HIDUP BERANI UNTUK GAGAL ni dari blog Mr Cuz..


Jika anda dapati artikel ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain.






Terima kasih kepada semua pembaca Kulanzsalleh.com. Semua Artikel di blog ini adalah berdasarkan pandangan peribadi saya sendiri melainkan artikel berbentuk ilmiah, berita, petikan dan perkongsian lain yang tiap satu akan saya nyatakan sumber asalnya (Baca Terma & Syarat). Jika anda dapati artikel di blog ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain di FACEBOOK atau TWITTER.

Leave a Comment

Previous post:

Next post:


leaderboard denaihati Banner