Home >> Blog >> CONTEST: HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

CONTEST: HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

by Kulanzsalleh on December 6, 2009 · 24 comments

Hidup Berani Untuk Gagal

Salam rakan-rakan…
Entri kali ni tiada kaitan langsung dengan diri aku, tutorial, motivasi, kaunseling, kementerian pelajaran malaysia (KPM) atau yang sewaktu dengannya. Tapi memandangkan aku dah beberapa hari tak tulis apa-apa diblog ni melainkan di shoutmix… maka untuk memenuhi tangan yang gatal nak menaip maka aku buat satu entri khusus berkenaan seorang rakan blogger, iaitu DenaiHati

Aku pasti memang ramai dah tahu pasal contest Hidup Berani Untuk Gagal yang dianjurkan di blog DenaiHati tu.. Akupun sebenarnya 1st time tau pasal ni dari blog Mr Cuz… dan memang dah ramai blogger menyertai contest tu… tapi saja aku nak tulis sini balik… nak tumpang traffic <~ boleh ka?? (bukan motor polis trafik pulak!)… aku nak join contest tu segan pula… iyalah, aku bab-bab SEO atau apa nama Search Engine Optimisation tak tau sangat… mana blog aku ni di senaraikan oleh pakcik Google tu… Okey la.. aku merapu sinipun tak guna.. ni aku copy paste kan entri dari blog DenaiHati berkenaan dengan contest tu…

hidup

Ini contest terakhir untuk penutup tahun 2009. Semuga contest ini akan memberi manafaat kepada ramai teman-teman blogger dan semuga contest ini juga dapat merangsang MINDA BAWAH SEDAR kita untuk terus mengharungi 2010 yang lebih mencabar.

Contest ini berjaya dianjurkan atas sokongan sponsor yang sentiasa bermurah hati iaitu DSGClicks, Berani Gagal Network, One Malaysia Blogshops, Anisha Online Mall dan Saudacare.

1. Contest mudah sahaja iaitu dipenghujung contest (tarikh penutup akan diumumkan kemudian), blog yang tersenarai di sesawang pencarian google.com.my menggunakan page the web berdasarkan browser FireFox dengan kata kunci  “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” pada ranking 1 – 5 akan memenangi hadiah bernilai RM500 setiap seorang dan pada ranking 6 – 10 akan memenangi hadiah bernilai RM250 setiap seorang.

2. Kepada yang rajin mempromosi contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” akan mendapat hadiah RM10 untuk setiap referral. Lebih banyak referralnya maka lebih banyaklah hadiahnya.

3. Hadiah bertuah untuk penyertaan ke 10, 25, 50, 75, 100 dan seterusnya setiap gandaan 25 bernilai RM50 mengikut urutan link yang dihantar melalui ruang komen.

Syarat-syarat contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

1. Terbuka kepada Satu Dunia Melayu yang mempunyai weblog samada berbahasa Melayu atau English.

2. Buat satu entri bebas di weblog ANDA dan wajib ada perkataan “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” dan saya tahu contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL dari blog : contoh saya tahu contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL dari blog Semua Jadi Satu.

3. Dalam entri Anda wajib ada nama-nama sponsor dan tolong update bila ada sponsor baru.
4. Dalam entri jangan lupa backlink kepada Denaihati.

5. Tinggalkan komen dan link entri anda di posting contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL di weblog Yang Terbuku Di Hati.
6. Jangan lupa subscribe blog ini melalui email dan aktifkan.

7. Follow Twitter @Denaihati dan klik button retweet di entri ini.

8. Follow Facebook @Denaihati dan kongsikan link contest ini dengan teman-teman Facebook ANDA.

9. Tambahkan link blog Denaihati ke dalam bloglist ANDA untuk terus monitor contest ini.

10. Hadiah hanya untuk weblog sahaja, website forum dan website umum tidak dikira, seandainya bukan weblog maka peserta seterusnya akan dikira sebagai pemenang. Hanya 10 weblog teratas dikira sebagai pemenang.

11. Penganjur berhak mengubah atau update syarat-syarat mengikut kesesuaian pada bila-bila masa.

Keputusan

Pemenang akan diumumkan 2 minggu selepas tarikh tamat contest (akan diumumkan kemudian).

Pertanyaan

Boleh bertanya terus melalui ruang komen, twitter @Denaihati, facebook @Denaihati atau tinggalkan pesan di contact. Jangan lupa untuk lawat blog ini untuk melihat update terbaru.

“HIDUP MESTI BERANI UNTUK GAGAL UNTUK KEJAYAAN YANG LEBIH CEMERLANG PADA TAHUN 2010″.

p/s: 1st time tahu pasal contest DenaiHati HIDUP BERANI UNTUK GAGAL ni dari blog Mr Cuz..


Jika anda dapati artikel ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain.






Terima kasih kepada semua pembaca Kulanzsalleh.com. Semua Artikel di blog ini adalah berdasarkan pandangan peribadi saya sendiri melainkan artikel berbentuk ilmiah, berita, petikan dan perkongsian lain yang tiap satu akan saya nyatakan sumber asalnya (Baca Terma & Syarat). Jika anda dapati artikel di blog ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain di FACEBOOK atau TWITTER.

{ 22 comments… read them below or add one }

1 Nine December 6, 2009 at 8:01 pm

Ramai orang join contest nih..hadiah lumayan RM500..tengok SEO sapa paling tinggi..

Kalo blog tu page rank tinggi ngan trafik banyak senang jer dapat hadiah pertama..SEO main google..

Bro kulanz tak join ker ?

Reply

2 kulanz December 6, 2009 at 10:21 pm

Hehe.. segan la bro.. manalah blog ni dapat bersaing dgn blog2 otai tu.. lagipun blog yg ni blum pun sampai usianya 2 bulan.. jadi klu rank di google mmg awal2 dah kalah hehe..

Reply

3 Lizz December 7, 2009 at 6:57 am

salam, contest ni memang dah sambutan hangat giler woo. kalau tgk list mmg rasa takkan ada harapan, tp sekadar try nasib apa salahnya woo :)

my blog pun 3bln, tp belasah lah labu. ehehehe. good luck ya!

Reply

4 kulanz December 7, 2009 at 10:57 am

salam, betul jugakn.. dah mmg contest hidup berani untuk gagal, tak salah mcuba wlupun gagal.. thanks lizz bagi semangat… :)

Reply

5 Nine December 7, 2009 at 9:49 am

ada2..google rank bro kulanz ok jer. tempat ke 3 4 rasanya…yg lizz pun ok gak..semoga menang bro..hehe..saja try google tadi..mana tahu nasib kan..

kepada sesiapa yang join , tahniah n gudluck semuanya..

tak kisah 2 bulan ker bape bulan,mana tahu rezeki kan..:)

Reply

6 kulanz December 7, 2009 at 10:59 am

salam bro.. klu fikir balik betul jg kwn2 ckp.. perlu berani mghadapi kegagalan kan? jd nanti nak mohon jg ni utk ikut contest tu.. hehe

Reply

7 dilot December 7, 2009 at 3:09 pm

kalau dilot lak, blog dilot baru seminggu, baru tukar ke domain dan hosting sendiri..kompemla ranking tak memberansangkan..

tapi tak pe. hidup kena berani…untuk gagal..hehe..

dlm rancangan utk letak blog ni dlm link, dilot, sbb baru nak wujudkan..=)

Reply

8 kulanz December 7, 2009 at 11:59 pm

salam.. betul jgk kan.. x kisah menang kalah, yg penting penyertaan.. dah mmg tajukpun berani utk gagal.. jadi kena berani hadapi kenyataan.. :)

Reply

9 wazy December 7, 2009 at 4:15 pm

salam bro…

wahh ade gak join contest tu ,hehe,nak cuba nasib dgn SEO ni :D

Reply

10 kulanz December 8, 2009 at 12:00 am

salam bro.. ya, sya dah tengok entri bro.. bagus tu bro.. yg penting semangat tu… sya pun nak join jgk ni.. hehe

Reply

11 zuls December 8, 2009 at 12:20 am

Hrm.. good luck.. memang best join contet ni.. merangsang minda bawah sedar.. bak kata denaihati.

Reply

12 kulanz December 8, 2009 at 12:59 am

thanks bro.. gud luck utk bro juga…

Reply

13 Dak Wan December 8, 2009 at 1:01 am

Gud Luck utk kamu… Rangsangan lain takder ke?Hehehe.

Reply

14 kulanz December 8, 2009 at 1:14 am

thanks…
rangsangan lain tu kena tanya penganjurnya.. hehe

Reply

15 aminjohar December 8, 2009 at 8:33 am

Salam Kulanz, selamat berkenalan.

AJ baru aja diperkenalkan contest ini oleh Cuz,

Baru nak try join. Lum dapat approve lagi dari denaihati.

Reply

16 kulanz December 8, 2009 at 3:54 pm

Salam perkenalan… congrate bro sbb berani sertai contest tu.. sya tengok bro dah dapat approval tu.. gud luck bro.. :)

Reply

17 aminjohar December 8, 2009 at 6:57 pm

Terima kasih :-) ya
Baru pagi tadi dapat pengesahan. :-)

Skrang dapat r AJ start buat SEO ngan lebih serius. Ramainya y sertai. Cukup mencabar cabaran ini.

Rangking berubah2x setiap hari tuk keyword itu. AJ baru ajatart. Dah rank 41 skrang. En. Kulanz dah Rank 10. Itu pun x cancel lagi yang bukan join. Kalau tak dah rank 3. Tahniah! :-)

Keep work lagi ye. :-)

Reply

18 hidup berani untuk gagal December 24, 2009 at 3:02 pm

gud luck bro… saya dalam proses berkenalan dengan peserta2 hidup berani untuk gagal…huhu (^_^)
.-= hidup berani untuk gagal´s last blog ..Trip to Korbu Gayong – Hidup Berani Untuk Gagal =-.

Reply

19 Nicolas December 25, 2009 at 7:22 pm

Can i get a one small picture from your blog?
Thanks
Nicolas

Reply

20 kulanz December 27, 2009 at 3:49 pm

Thank you for visit my blog.
Yes, you can take any picture from this blog, just give me credit if that picture is my own.

Reply

21 motorcycle modification February 1, 2010 at 9:24 am

As a Newbie, I am always searching online for articles that can help me. Thank you

Reply

22 Team Roster October 30, 2010 at 6:33 pm

Best you should edit the webpage subject CONTEST: HIDUP BERANI UNTUK GAGAL | Semua Jadi Satu to more generic for your content you create. I enjoyed the the writing nevertheless.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

leaderboard denaihati Banner