Home >> Global >> Elon Musk: The Real Life of Tony Stark

Elon Musk: The Real Life of Tony Stark

by Kulanzsalleh on July 4, 2012 · 16 comments

Hari ini saya menerima satu email daripada salah seorang ahli pasukan pereka bentuk grafik di OnlineGraduatePrograms.com yang menghasilkan infografik tentang Elon Musk, iaitu individu sebenar di sebalik watak Tony Stark dalam cerita Iron Man. Beliau mempelawa saya untuk berkongsi infografik tersebut jika berminat.

Bagi saya, tiada masalah untuk berkongsinya di sini dan inilah yang saya maksudkan.

Elon Musk: The Real Life Tony Stark Created by: OnlineGraduatePrograms.com

Sedikit info tentang Elon Musk daripada laman tersebut.

With a bachelors degree in both Physics and Economics, Elon Musk went on to pursue his graduate degree in applied physics and material science at Stanford, but soon after dropped out to figure out issues he saw as “important problems that would most affect the future of humanity”. Even though he never finished getting his masters degree, Musk never gave up on his dream of making the world a better place…. (Read More)


Jika anda dapati artikel ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain.






Terima kasih kepada semua pembaca Kulanzsalleh.com. Semua Artikel di blog ini adalah berdasarkan pandangan peribadi saya sendiri melainkan artikel berbentuk ilmiah, berita, petikan dan perkongsian lain yang tiap satu akan saya nyatakan sumber asalnya (Baca Terma & Syarat). Jika anda dapati artikel di blog ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain di FACEBOOK atau TWITTER.

{ 16 comments… read them below or add one }

1 anif July 4, 2012 at 4:09 pm

Pernah dengar cerita dia ni.. tapi tak tahu pula ada sedikit persamaan dengan Iron Man! :D

Reply

2 Kulanzsalleh July 5, 2012 at 2:16 am

Aku langsung tak pernah dengar nama dia sebelum ni :D

Reply

3 suri July 5, 2012 at 12:05 pm

urm..kalau Iron Man! mmg saya tgok he…mmg cerita mantap gak yg sebelum2 ini

Reply

4 irsah July 4, 2012 at 5:11 pm

Bezanya, Tony Sparks – Weaponery dan hartanah, Musk – Cargo dan web development investment. Yang sama mungkin penglibatan dengan US goverment kot.

Reply

5 Kulanzsalleh July 5, 2012 at 2:54 am

ya.. ada perbezaan ketara di situ

Reply

6 eddie July 4, 2012 at 6:24 pm

betul ke ni…mcm tu plak kisah nyer

Reply

7 Shahrul July 4, 2012 at 8:05 pm

ada persamaan rupanya, tak tau plak sebelum ni :)

Reply

8 Incik RestNrilekS July 4, 2012 at 8:33 pm

Salam Alaiyka

Infografik yang menarik. Tak pernah tahu dan yang ni baru tahu. Hebat tu. Ramai dropout yang akhirnya menjadi ohsem. Mungkin depa dropout sebab tak serasi dengan apa yang depa nak.

Reply

9 Jebeng Otai™ July 4, 2012 at 10:53 pm

hebatnya..bila lah boleh jdik mcm tu.. :)

Reply

10 tehr July 5, 2012 at 1:38 am

aku tak pernah tahu mengenainya sebelum ni

Reply

11 ixbarr July 5, 2012 at 9:56 am

i always thought most of the characters in hollywood movies area real!

Reply

12 akubiomed July 5, 2012 at 1:51 pm

Beliau mempunyai latar belakang yang hebat. Cuma kalau beliau adalah superhero didalam suit ironman tentu hebatkan.

Reply

13 azman July 5, 2012 at 2:41 pm

Aku langsung tak tahu hehehe…

Reply

14 ProfHariz July 5, 2012 at 4:03 pm

Dapat iklan ke cikgu? Hahaha

Reply

15 titan July 5, 2012 at 6:29 pm

baru aku tahu nih. haha..

Reply

16 samdaddycool July 8, 2012 at 4:17 pm

Kagum baca biografi dia..

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post:


leaderboard denaihati Banner