Home >> Pilihan Raya >> Gambar-Gambar Semasa Hari Mengundi di DUN N.3 Pitas dan Parlimen P.167 Kudat

Berikut adalah beberapa gambar yang sempat saya ambil (menggunakan kamera telefon bimbit) pada hari mengundi di salah satu pusat pembuangan undi Parlimen P.167 Kudat dan DUN N.3 Pitas. Harap maaf, kualiti gambar agak kurang baik.

Untuk makluman, sembilan orang calon layak bertanding pada Pilihan Raya Umum Ke-13 tahun 2013. Empat daripadanya adalah untuk kerusi parlimen manakala lima orang untuk kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN). Berikut adalah senarai penuh calon yang bertanding di kawasan yang disebutkan.

BAHAGIAN NAMA PENUH PARTI
P. 167 – Kudat Datuk Abd Rahim Bin Bakri BN
Jutirim Bin Galibai Galabi STAR
Mojurip Bin Diyun SAPP
Rahimah Binti Majid PKR
N. 03 – Pitas Awang Latip Bin Abdul Salam KITA
Datuk Bolkiah Bin Ismail BN
Dausieh Binti Queck @ Paraman PAS
Johnes @ Onis Bin Piut SAPP
Maklin Bin Masiau STAR

 

Untuk keputusan penuh Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) tahun 2013, sila rujuk di SINI.

Gambar Hari MengundiGambar Hari MengundiGambar Hari MengundiGambar Hari MengundiGambar Hari MengundiGambar Hari MengundiGambar Hari MengundiGambar Hari MengundiGambar Hari Mengundi

 

Salah Seorang calon bagi kerusi DUN, Datuk Bolkiah Hj. Ismail turut mengundi di sini. Beliau merupakan penyandang kerusi N.3 Pitas yang mewakili parti BN.

Gambar Hari MengundiGambar Hari MengundiGambar Hari MengundiGambar Hari MengundiGambar Hari Mengundi


Jika anda dapati artikel ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain.


Terima kasih kepada semua pembaca Kulanzsalleh.com. Semua Artikel di blog ini adalah berdasarkan pandangan peribadi saya sendiri melainkan artikel berbentuk ilmiah, berita, petikan dan perkongsian lain yang tiap satu akan saya nyatakan sumber asalnya (Baca Terma & Syarat). Jika anda dapati artikel di blog ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain di FACEBOOK atau TWITTER.

Leave a Comment

Previous post:

Next post:


leaderboard denaihati Banner