Home >> Live >> Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan Negara – Selamat Hari Guru 2012

Sejak semalam hingga ke hari ini, tulisan atau ungkapan yang paling banyak saya baca atau dengar adalah “Selamat Hari Guru”. Itulah antara ayat yang diucapkan oleh seorang murid kepada gurunya, seorang anak kepada bapanya dan dari seorang isteri kepada suami (dan sebaliknya), juga ucapan sesama rakan sejawat sebagai tanda ingatan di atas pengorbanan seorang guru.

Seperti tahun-tahun sudah, setiap kali sambutan hari guru pasti akan ada tema digunakan. Dan kali ini, “Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan Negara” telah dipilih. Untuk tema tahun-tahun sebelum ini, sila rujuk entri Sambutan Hari Guru Tahun 2010 (merangkumi tema tahun 1972-2010) dan entri Sambutan Hari Guru 2011.

Kita semua adalah guru. Kalaupun bukan guru kepada murid-murid di sekolah, tetapi kita tetap guru kepada adik dan anak-anak. Kita guru kepada rakan taulan. Kita guru kepada msyarakat. Selamat Hari Guru kepada semua.


Jika anda dapati artikel ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain.






Terima kasih kepada semua pembaca Kulanzsalleh.com. Semua Artikel di blog ini adalah berdasarkan pandangan peribadi saya sendiri melainkan artikel berbentuk ilmiah, berita, petikan dan perkongsian lain yang tiap satu akan saya nyatakan sumber asalnya (Baca Terma & Syarat). Jika anda dapati artikel di blog ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain di FACEBOOK atau TWITTER.

{ 12 comments… read them below or add one }

1 anif May 16, 2012 at 2:00 pm

Selamat Menyambut Hari Guru :D

Reply

2 Lina Marliana May 16, 2012 at 2:20 pm

aku kok ga tahu yah ??? hari guru tuh tepatnya jatuh pada tgl berapa sih ?? :D hari ini yah ?

Reply

3 titan May 16, 2012 at 3:31 pm

apa tema hari guru tahun ni ye??

Reply

4 iza May 16, 2012 at 3:43 pm

Assalam..
Selamat hari guru..

Reply

5 akubiomed May 16, 2012 at 3:49 pm

Betul apa yang ditulis walaupun tidak bekerjaya sebagai guru-guru. Kita juga mempunyai sifat seorang guru mendidik.

Reply

6 JebengOtaiā„¢ May 16, 2012 at 3:51 pm

selamat hari guru.. :)

Reply

7 Shahrul May 16, 2012 at 7:12 pm

Selamar hari guru kpd semua insan yang bergelar guru

Reply

8 ProfHariz May 16, 2012 at 10:11 pm

Selamat Hari Guru Cikgu Kulanz Salleh :)

Reply

9 tehr May 17, 2012 at 5:14 am

Benar sangat tu, bro
Kita semua adalah guru

Selamat hari guru untuk semua

Reply

10 suri May 18, 2012 at 11:33 am

selamat hari guru buat guru2 yang kacak dengan ilmunya serta kesabarannya

Reply

11 Izzuddin Fauzi May 20, 2012 at 5:04 pm

Selamat Hari Guru… ;D

Reply

12 ALWILEEZ ALIP August 15, 2012 at 8:56 am

selamt pagi cikgu…wlaupun ari guru dah lepas ,, tapi x fakta yg ada mngatakn bahawa itu semua suda terlambt nk wish…selamat hari guru , cikgu.moga smile owez , happy mengajar dan x pernah berhenti drpd menjadi pendidik yg cemerlang…chaiyok.!!

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post:


leaderboard denaihati Banner