Home >> Live >> Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan Negara – Selamat Hari Guru 2012

Sejak semalam hingga ke hari ini, tulisan atau ungkapan yang paling banyak saya baca atau dengar adalah “Selamat Hari Guru”. Itulah antara ayat yang diucapkan oleh seorang murid kepada gurunya, seorang anak kepada bapanya dan dari seorang isteri kepada suami (dan sebaliknya), juga ucapan sesama rakan sejawat sebagai tanda ingatan di atas pengorbanan seorang guru.

Seperti tahun-tahun sudah, setiap kali sambutan hari guru pasti akan ada tema digunakan. Dan kali ini, “Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan Negara” telah dipilih. Untuk tema tahun-tahun sebelum ini, sila rujuk entri Sambutan Hari Guru Tahun 2010 (merangkumi tema tahun 1972-2010) dan entri Sambutan Hari Guru 2011.

Kita semua adalah guru. Kalaupun bukan guru kepada murid-murid di sekolah, tetapi kita tetap guru kepada adik dan anak-anak. Kita guru kepada rakan taulan. Kita guru kepada msyarakat. Selamat Hari Guru kepada semua.


Jika anda dapati artikel ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain.






Terima kasih kepada semua pembaca Kulanzsalleh.com. Semua Artikel di blog ini adalah berdasarkan pandangan peribadi saya sendiri melainkan artikel berbentuk ilmiah, berita, petikan dan perkongsian lain yang tiap satu akan saya nyatakan sumber asalnya (Baca Terma & Syarat). Jika anda dapati artikel di blog ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain di FACEBOOK atau TWITTER.

{ 13 comments… read them below or add one }

1 anif May 16, 2012 at 2:00 pm

Selamat Menyambut Hari Guru :D
anif recently posted..Selamat Menyambut Hari GuruMy Profile

Reply

2 Lina Marliana May 16, 2012 at 2:20 pm

aku kok ga tahu yah ??? hari guru tuh tepatnya jatuh pada tgl berapa sih ?? :D hari ini yah ?

Reply

3 titan May 16, 2012 at 3:31 pm

apa tema hari guru tahun ni ye??
titan recently posted..Lelaki Kacak dan Gunung KinabaluMy Profile

Reply

4 iza May 16, 2012 at 3:43 pm

Assalam..
Selamat hari guru..
iza recently posted..Doktor SEO: Wordless WednesdayMy Profile

Reply

5 akubiomed May 16, 2012 at 3:49 pm

Betul apa yang ditulis walaupun tidak bekerjaya sebagai guru-guru. Kita juga mempunyai sifat seorang guru mendidik.
akubiomed recently posted..Wordless Wednesday – # AkuBiomed vs Abang Long trademark Fatin LiyanaMy Profile

Reply

6 JebengOtaiā„¢ May 16, 2012 at 3:51 pm

selamat hari guru.. :)

Reply

7 Shahrul May 16, 2012 at 7:12 pm

Selamar hari guru kpd semua insan yang bergelar guru
Shahrul recently posted..Lelaki Kacak Semakin MengganasMy Profile

Reply

8 rahman May 16, 2012 at 8:08 pm

selamat hari guru bro……..
rahman recently posted..Gambar helmet Zulfahmi KhairuddinMy Profile

Reply

9 ProfHariz May 16, 2012 at 10:11 pm

Selamat Hari Guru Cikgu Kulanz Salleh :)
ProfHariz recently posted..Wordless Wednesday #6 – Mogok LaparMy Profile

Reply

10 tehr May 17, 2012 at 5:14 am

Benar sangat tu, bro
Kita semua adalah guru

Selamat hari guru untuk semua
tehr recently posted..Akhir Piala FA 2012 | Kelantan vs Sime DarbyMy Profile

Reply

11 suri May 18, 2012 at 11:33 am

selamat hari guru buat guru2 yang kacak dengan ilmunya serta kesabarannya
suri recently posted..Doa Pendekat JodohMy Profile

Reply

12 Izzuddin Fauzi May 20, 2012 at 5:04 pm

Selamat Hari Guru… ;D
Izzuddin Fauzi recently posted..Masa Makin Sempit dan SempitMy Profile

Reply

13 ALWILEEZ ALIP August 15, 2012 at 8:56 am

selamt pagi cikgu…wlaupun ari guru dah lepas ,, tapi x fakta yg ada mngatakn bahawa itu semua suda terlambt nk wish…selamat hari guru , cikgu.moga smile owez , happy mengajar dan x pernah berhenti drpd menjadi pendidik yg cemerlang…chaiyok.!!

Reply

Leave a Comment

Entri Terkini

Previous post:

Next post:

leaderboard denaihati Banner