Home >> Live >> Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan Negara – Selamat Hari Guru 2012

Sejak semalam hingga ke hari ini, tulisan atau ungkapan yang paling banyak saya baca atau dengar adalah “Selamat Hari Guru”. Itulah antara ayat yang diucapkan oleh seorang murid kepada gurunya, seorang anak kepada bapanya dan dari seorang isteri kepada suami (dan sebaliknya), juga ucapan sesama rakan sejawat sebagai tanda ingatan di atas pengorbanan seorang guru.

Seperti tahun-tahun sudah, setiap kali sambutan hari guru pasti akan ada tema digunakan. Dan kali ini, “Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan Negara” telah dipilih. Untuk tema tahun-tahun sebelum ini, sila rujuk entri Sambutan Hari Guru Tahun 2010 (merangkumi tema tahun 1972-2010) dan entri Sambutan Hari Guru 2011.

Kita semua adalah guru. Kalaupun bukan guru kepada murid-murid di sekolah, tetapi kita tetap guru kepada adik dan anak-anak. Kita guru kepada rakan taulan. Kita guru kepada msyarakat. Selamat Hari Guru kepada semua.


Jika anda dapati artikel ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain.


Terima kasih kepada semua pembaca Kulanzsalleh.com. Semua Artikel di blog ini adalah berdasarkan pandangan peribadi saya sendiri melainkan artikel berbentuk ilmiah, berita, petikan dan perkongsian lain yang tiap satu akan saya nyatakan sumber asalnya (Baca Terma & Syarat). Jika anda dapati artikel di blog ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain di FACEBOOK atau TWITTER.

Leave a Comment

Previous post:

Next post:


leaderboard denaihati Banner