Home >> Budaya >> Koleksi Iklan Komersial Hari Raya 2012

Koleksi Iklan Komersial Hari Raya 2012

by Kulanzsalleh on August 16, 2012

Berikut saya kongsikan dua klip video iklan komersial Hari Raya Aidilfitri 2012. Iklan Raya BERNAS dan Petronas versi ‘director’s cut’. Kedua-dua iklan ni memang sangat menyentuh perasaan.

The Journey – BERNAS
Kisah dua orang kanak-kanak istimewa yang membina hubungan yang indah berdasarkan penjagaan tulen dan persefahaman. Pada malam Hari Raya, anak-anak yatim ini, Ahmad dan Fizi memulakan perjalanan dan menghadapi pelbagai cabaran di sepanjang jalan. Melalui usaha gigih dan keazaman mereka, mereka mengatasi segala kemungkinan untuk memenuhi tanggungjawab kasih sayang mereka tanpa syarat.

Strangers – PETRONAS
Cerita perjalanan seorang jurutera PETRONAS bernama Erman yang ditempatkan di Asia Tengah, tentang penemuan kendiri dan penerokaan ke arah pengertian hidup. Erman yang berjuang untuk menyesuaikan diri dengan kehidupan jauh dari rumah telah bertemu dengan seorang kanak-kanak tempatan bernama Jeyhun. Walaupun Erman dan Jeyhun bermula sebagai orang asing, namun mula terbentuk hubungan di antara mereka. Setiap langkah membawa mereka dekat kepada merealisasikan potensi sebenar mereka, Konsep Baru tenaga mereka dan membuat perbezaan kepada orang-orang di sekeliling mereka.

Setakat ini baru dua saja yang saya jumpa. Kalau ada yang lain nanti akan dikemaskini kemudian.


Jika anda dapati artikel ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain.


Terima kasih kepada semua pembaca Kulanzsalleh.com. Semua Artikel di blog ini adalah berdasarkan pandangan peribadi saya sendiri melainkan artikel berbentuk ilmiah, berita, petikan dan perkongsian lain yang tiap satu akan saya nyatakan sumber asalnya (Baca Terma & Syarat). Jika anda dapati artikel di blog ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain di FACEBOOK atau TWITTER.

Leave a Comment

Previous post:

Next post:


leaderboard denaihati Banner