Koleksi Iklan Komersial Hari Raya 2012

Berikut saya kongsikan dua klip video iklan komersial Hari Raya Aidilfitri 2012. Iklan Raya BERNAS dan Petronas versi ‘director’s cut’. Kedua-dua iklan ni memang sangat menyentuh perasaan.

The Journey – BERNAS
Kisah dua orang kanak-kanak istimewa yang membina hubungan yang indah berdasarkan penjagaan tulen dan persefahaman. Pada malam Hari Raya, anak-anak yatim ini, Ahmad dan Fizi memulakan perjalanan dan menghadapi pelbagai cabaran di sepanjang jalan. Melalui usaha gigih dan keazaman mereka, mereka mengatasi segala kemungkinan untuk memenuhi tanggungjawab kasih sayang mereka tanpa syarat.

Strangers – PETRONAS
Cerita perjalanan seorang jurutera PETRONAS bernama Erman yang ditempatkan di Asia Tengah, tentang penemuan kendiri dan penerokaan ke arah pengertian hidup. Erman yang berjuang untuk menyesuaikan diri dengan kehidupan jauh dari rumah telah bertemu dengan seorang kanak-kanak tempatan bernama Jeyhun. Walaupun Erman dan Jeyhun bermula sebagai orang asing, namun mula terbentuk hubungan di antara mereka. Setiap langkah membawa mereka dekat kepada merealisasikan potensi sebenar mereka, Konsep Baru tenaga mereka dan membuat perbezaan kepada orang-orang di sekeliling mereka.

Setakat ini baru dua saja yang saya jumpa. Kalau ada yang lain nanti akan dikemaskini kemudian.

Please like & share:

Comments

  1. says

    Kedua-dua iklan ini memang menarik dan mempunyai mesej yang tersendiri…

    Setakat ini saya dah menonton beberapa kali iklan daripada BERNAS ini di blog rakan-rakan.. Rata-rata maklum balas yang diberikan memberitahu, Iklan BERNAS ini merupakan antara iklan raya terbaik setakat ini..

    Jom jawab Kuiz Eyriqazz Vs Denaihati

  2. Perhentian Island says

    Iklan petronas memang high class dan mempunyai cerita atau tauladan yang ingin disampaikan…Pencetus idea untuk video-video ini memang geliga~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>