Home >> Hiburan >> Lagu Tema Upin-Ipin Sahabat Selamanya

Lagu Tema Upin-Ipin Sahabat Selamanya

by Kulanzsalleh on October 1, 2010 · 23 comments

Buat pertama kalinya setelah lebih kurang 13 tahun berkarya, kumpulan Padi melakukan perubahan apabila melahirkan single terbaharu mereka dengan memuatkan lagu Sahabat Selamanya, sebuah lagu berunsurkan kanak-kanak sebagai lagu tema siri animasi Upin & Ipin.

Kata Fadly, vokalis Padi, kerjasama dengan Les Copaque Production dalam melahirkan lagu tema Upin & Ipin Sahabat Selamanya tu adalah satu penghormatan kepada mereka dan sangat berharap lagu tema tu dapat menjernihkan hubungan Malaysia-Indonesia  yang sekarang ni agak tegang.  Pada saya pun itu memang satu usaha yang cukup bagus.

wallpaper-upin-ipin

Selain lagu Bersama Selamanya nyanyian Padi, yang mungkin menarik pasal klip Lagu Tema (OST) Upin & Ipin tu, Les Copaque turut memasukkan unsur animasi dan situasi sebenar. Ni sempat dapat beberapa keping gambar hak milik Les Copaque yang dipinjam daripada laman Facebook Sahabat Selamanya. Tapi sumber asal kalau tak salah saya daripada Gengmovie.

upin-ipinupin-ipinupin-ipin

Update: Berikut adalah lagu tema Upin & Ipin, Sahabat Selamanya nyanyian Padi yang boleh didownload dalam bentuk mp3.

 

Lirik Lagu Sahabat Selamanya Padi

“SAHABAT SELAMANYA”
Padi bersama Upin & Ipin

Dua tiga kapal belayar di samudera
Ayuh sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama menikmati indahnya dunia
kerna..

Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia
oh oh..

Berakit-rakit kita ke hulu
berenang-renang kita ke tepian
kita berbeza untuk saling mengisi segala kekurangan kita
menjadi..

Sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… selama-lamanya setia…

Tiada bukit yang terlalu tinggi
untuk kita daki bersama
dan tak ada laut yang terlalu dalam
untuk diselami…

Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya ohh..

Sahabat untuk selamanya
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… selama-lamanya… setia…

Lirik lagu Sahabat Selamanya ni saya muatkan berdasarkan apa yang saya dengar daripada mp3 tu. Sesetengah part tu agak kurang jelas didengar. Jadi kalau ada yang salah, harap maaf.


Jika anda dapati artikel ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain.






Terima kasih kepada semua pembaca Kulanzsalleh.com. Semua Artikel di blog ini adalah berdasarkan pandangan peribadi saya sendiri melainkan artikel berbentuk ilmiah, berita, petikan dan perkongsian lain yang tiap satu akan saya nyatakan sumber asalnya (Baca Terma & Syarat). Jika anda dapati artikel di blog ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain di FACEBOOK atau TWITTER.

{ 23 comments… read them below or add one }

1 Ieda Al-Habsyi October 1, 2010 at 10:50 am

hohohoh! ada tengok kat berita semalam, sooo cute! Anak ieda yang umur setahun tu siap cakap,”Pinpin!!” sambil tangan tunjuk kat tv, hehehhe!

Reply

2 kulanz October 1, 2010 at 2:43 pm

anak-anak mmg suka tengok ni.. :)

Reply

3 jawatan kosong October 3, 2010 at 11:26 pm

kekeke.. memang suka la budak2x tengok ni…
jawatan kosong recently posted..Tradewinds Plantation Jobs HR- Estate Manager- Mill ManagerMy Profile

Reply

4 dedoku October 1, 2010 at 11:01 am

a,ah..ada siarkan dalam buletin utama malam semalam. mmg satu usaha yg bagus untuk merapatkan hubungan dua negara islam ni. Ni jgn asyik nak gaduh je. kita ni serumpun je melayu nusantara. Ramai pihak luar rasa tergugat tgk hubungan baik antara malaysia dan indonesia. sebab tu macam2 cara nak buat kita saling berkelahi. Pape pun rancangan upin dan ipin memang menghiburkan.. :))

Reply

5 kulanz October 1, 2010 at 2:44 pm

tandanya hiburan pun sumbang peranan penting untuk keharmonian sejagat.. moga makin banyak pihak yang buat usaha macam ni..

Reply

6 cikmin October 1, 2010 at 11:01 am

duta perpaduan malayasia indonesia,,cayalah dekat watak upin ipin.

Reply

7 kulanz October 1, 2010 at 2:45 pm

usaha orang yang kreatif ni..

Reply

8 suri October 1, 2010 at 12:53 pm

anak mmg suka tgok ctr ni ..

pastu sambil myusu tgok tbi..gelak2 trous tido sndri heee

Reply

9 kulanz October 1, 2010 at 2:47 pm

selalu juga layan kartun ni dgn anak2.. tapi aku tak tidur terus, hehe

Reply

10 zezebel October 1, 2010 at 3:43 pm

Ada dengar lagu ni di TV semalam.., siok….. :D

Reply

11 zik October 1, 2010 at 8:06 pm

menarik2… suara upin ipin.. rupanya orang yang sama…
zik recently posted..Conteng domain kontest!My Profile

Reply

12 Amir Said October 1, 2010 at 9:03 pm

Upin dan Ipin sangat popular di Indonesia. harap rakyat di kedua2 negara Malaysia dan Indonesia bersatu padu. kita kan serumpun. buat apa nak gaduh2.
Amir Said recently posted..Daylight Saving di AustraliaMy Profile

Reply

13 eryati October 1, 2010 at 9:24 pm

salam…ha ah…anak2 suka maknya pun suka…mn tau dpt anak kembar klu selalu layan ipin n upin
eryati recently posted..Red Mummy…oooRed MummyGreen Mama Nak jadi Cam Red MummyMy Profile

Reply

14 Wan October 1, 2010 at 11:27 pm

yup satu usaha yang baik
buat apa kita nak gaduh2. xda faedah
baik kita bersatu, contohnya seperti kerjasama ni
taklaman lagi upin ipin akan terbang ke jepun, korea, australia
Wan recently posted..Update ala-ala MahathirMy Profile

Reply

15 Azuan October 2, 2010 at 1:21 am

Citer ni klakar.. byk isi tersirat disampaikan.. org tua pun suka tgk,. hehe

Reply

16 tehr October 2, 2010 at 9:34 am

jiwa kanak2 memang bersih
orang dewasa pula ramai yang berkepentingan hingga sanggup melakukan apa sahaja

Reply

17 urgbdg October 3, 2010 at 12:16 am

Salam.. semoga upaya seperti ini, semakin mempererat hubungan indonesia dan malaysia.

Karena bagaimana pun kita semua bersaudara, saudara se-Adam se-Hawa

Reply

18 mrs jamal October 3, 2010 at 1:31 pm

tapi nape mesti penyanyi sana? cuba amik siti nurhaliza ker..mesti gempak kan?

Reply

19 afiqaiman October 7, 2010 at 12:21 am

best jugak..selalu dengar tak habis pun
afiqaiman recently posted..Ustaz Pun Ada FanPageMy Profile

Reply

20 aein February 1, 2011 at 12:20 pm

suka lyn upin ipin…..rasa cm nk blik zmn kanak2 jek…
aein recently posted..Contest Bunga-Bunga KehidupanMy Profile

Reply

21 aein February 1, 2011 at 12:23 pm

best je lyn.rasa cm nk blik zaman kanak2…
aein recently posted..Contest Bunga-Bunga KehidupanMy Profile

Reply

22 SHAKIRA HIDIR August 11, 2011 at 10:48 pm

TERINGAT KT KAWAN BAEK YG BARU PINDH SEKOLAH…
NTAH BILE BULE JUMPE SEMULA..
SAHABAT…

Reply

23 mssolihin September 28, 2011 at 9:40 am

scghuiyio7o89psriifutu9i9y7o078i

Reply

Leave a Comment

Entri Terkini

Previous post:

Next post:

leaderboard denaihati Banner