Lagu Tema Upin-Ipin Sahabat Selamanya

Buat pertama kalinya setelah lebih kurang 13 tahun berkarya, kumpulan Padi melakukan perubahan apabila melahirkan single terbaharu mereka dengan memuatkan lagu Sahabat Selamanya, sebuah lagu berunsurkan kanak-kanak sebagai lagu tema siri animasi Upin & Ipin.

Kata Fadly, vokalis Padi, kerjasama dengan Les Copaque Production dalam melahirkan lagu tema Upin & Ipin Sahabat Selamanya tu adalah satu penghormatan kepada mereka dan sangat berharap lagu tema tu dapat menjernihkan hubungan Malaysia-Indonesia  yang sekarang ni agak tegang.  Pada saya pun itu memang satu usaha yang cukup bagus.

wallpaper-upin-ipin

Selain lagu Bersama Selamanya nyanyian Padi, yang mungkin menarik pasal klip Lagu Tema (OST) Upin & Ipin tu, Les Copaque turut memasukkan unsur animasi dan situasi sebenar. Ni sempat dapat beberapa keping gambar hak milik Les Copaque yang dipinjam daripada laman Facebook Sahabat Selamanya. Tapi sumber asal kalau tak salah saya daripada Gengmovie.

upin-ipinupin-ipinupin-ipin

Update: Berikut adalah lagu tema Upin & Ipin, Sahabat Selamanya nyanyian Padi yang boleh didownload dalam bentuk mp3.

 

Lirik Lagu Sahabat Selamanya Padi

“SAHABAT SELAMANYA”
Padi bersama Upin & Ipin

Dua tiga kapal belayar di samudera
Ayuh sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama menikmati indahnya dunia
kerna..

Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia
oh oh..

Berakit-rakit kita ke hulu
berenang-renang kita ke tepian
kita berbeza untuk saling mengisi segala kekurangan kita
menjadi..

Sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… selama-lamanya setia…

Tiada bukit yang terlalu tinggi
untuk kita daki bersama
dan tak ada laut yang terlalu dalam
untuk diselami…

Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya ohh..

Sahabat untuk selamanya
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… selama-lamanya… setia…

Lirik lagu Sahabat Selamanya ni saya muatkan berdasarkan apa yang saya dengar daripada mp3 tu. Sesetengah part tu agak kurang jelas didengar. Jadi kalau ada yang salah, harap maaf.

Please like & share:

Comments

  1. Ieda Al-Habsyi says

    hohohoh! ada tengok kat berita semalam, sooo cute! Anak ieda yang umur setahun tu siap cakap,”Pinpin!!” sambil tangan tunjuk kat tv, hehehhe!

  2. dedoku says

    a,ah..ada siarkan dalam buletin utama malam semalam. mmg satu usaha yg bagus untuk merapatkan hubungan dua negara islam ni. Ni jgn asyik nak gaduh je. kita ni serumpun je melayu nusantara. Ramai pihak luar rasa tergugat tgk hubungan baik antara malaysia dan indonesia. sebab tu macam2 cara nak buat kita saling berkelahi. Pape pun rancangan upin dan ipin memang menghiburkan.. :))

    • kulanz says

      tandanya hiburan pun sumbang peranan penting untuk keharmonian sejagat.. moga makin banyak pihak yang buat usaha macam ni..

  3. Wan says

    yup satu usaha yang baik
    buat apa kita nak gaduh2. xda faedah
    baik kita bersatu, contohnya seperti kerjasama ni
    taklaman lagi upin ipin akan terbang ke jepun, korea, australia

  4. urgbdg says

    Salam.. semoga upaya seperti ini, semakin mempererat hubungan indonesia dan malaysia.

    Karena bagaimana pun kita semua bersaudara, saudara se-Adam se-Hawa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>