≡ Menu

Pemandangan Waktu Malam di Malubang, Pitas

Ini antara gambar-gambar yang sempat diambil semasa Trip ke Kampung Malubang musim cuti sekolah lepas. Ada dua lokasi penggambaran malam; di Pulau Supirak dan di hadapan rumah penginapan.

Kampung Malubang

Kampung Malubang

Rezeki untuk mendapatkan gambar matahari terbenam kurang baik kerana awan tebal di ufuk barat. Ini saja yang diperoleh masa tu.

Sunset

Ini pula gambar Galaksi (Milky Way) yang diambil di hadapan rumah penginapan. Guna setting ISO 3200, F3.5-7.1, 30s. Lensa 16-85mm (tak mampu beli super wide lens lagi).

Milky Way

Milky Way

Milky Way

About the author: Kulanzsalleh

{ 14 comments… add one }

  • Anuar June 14, 2013, 8:59 am

    Cantik sungguh gambar-gambar pemandangan ni… Boleh buat koleksi… ;)

    • Kulanzsalleh June 21, 2013, 12:00 am

      terima kasih bro..
      iya.. nak print nanti buat koleksi peribadi..

  • akubiomed June 14, 2013, 4:29 pm

    Wah cantik. Sampaikan bermalam. :-)

    • Kulanzsalleh June 20, 2013, 11:59 pm

      terima kasih bro :)

  • hafizmd June 14, 2013, 10:39 pm

    Subhanallah. Cantiknya! thanks bro berkongsi gambar2 ni..

    terus bermalam ke bro?

    • Kulanzsalleh June 20, 2013, 11:59 pm

      terima kasih juga..
      memang bermalam di sana.. ada chalet juga

  • TehR June 16, 2013, 12:10 am

    bagi aku memang cantik sangat2 dah ni, bro
    gambar terakhir tu, cahaya yang menyuluh pokok dari lampu kereta ke?

    • Kulanzsalleh June 20, 2013, 11:57 pm

      terima kasih bro..
      ya.. lampu dari kereta :)

  • Mr Bukit Besi June 16, 2013, 10:08 am

    Salam, lama tak singgah sini. Pemandangan memang sangat2 cantik, anda sangat kreatif. Bijak memilih sudut dan saya percaya bro photographer professional.

    Saya suka tengok gambar terakhir tu, cantik dan asli.

    • Kulanzsalleh June 20, 2013, 11:57 pm

      wassalam,
      terima kasih bro sudi singgah.. sori, aku pun lama tak jenguk blog bro..
      tapi aku mmg bukan photographer professional.. sekadar hobi saja..

  • suri June 17, 2013, 12:10 pm

    saya suka dan tertarik :)

    • Kulanzsalleh June 20, 2013, 11:54 pm

      terima kasih suri :)

  • Mus June 20, 2013, 12:27 pm

    milky waynya memang terbaik bro..
    saya pun baru belajar milkyway ni..

    • Kulanzsalleh June 20, 2013, 11:52 pm

      sama2 baru belajar juga ni bro.. :)

Leave a Comment