Home >> Fotografi >> Pemandangan Waktu Malam di Malubang, Pitas

Pemandangan Waktu Malam di Malubang, Pitas

by Kulanzsalleh on June 13, 2013 · 14 comments

Ini antara gambar-gambar yang sempat diambil semasa Trip ke Kampung Malubang musim cuti sekolah lepas. Ada dua lokasi penggambaran malam; di Pulau Supirak dan di hadapan rumah penginapan.

Kampung Malubang

Kampung Malubang

Rezeki untuk mendapatkan gambar matahari terbenam kurang baik kerana awan tebal di ufuk barat. Ini saja yang diperoleh masa tu.

Sunset

Ini pula gambar Galaksi (Milky Way) yang diambil di hadapan rumah penginapan. Guna setting ISO 3200, F3.5-7.1, 30s. Lensa 16-85mm (tak mampu beli super wide lens lagi).

Milky Way

Milky Way

Milky Way


Jika anda dapati artikel ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain.






Terima kasih kepada semua pembaca Kulanzsalleh.com. Semua Artikel di blog ini adalah berdasarkan pandangan peribadi saya sendiri melainkan artikel berbentuk ilmiah, berita, petikan dan perkongsian lain yang tiap satu akan saya nyatakan sumber asalnya (Baca Terma & Syarat). Jika anda dapati artikel di blog ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain di FACEBOOK atau TWITTER.

{ 14 comments… read them below or add one }

1 Anuar June 14, 2013 at 8:59 am

Cantik sungguh gambar-gambar pemandangan ni… Boleh buat koleksi… ;)

Reply

2 Kulanzsalleh June 21, 2013 at 12:00 am

terima kasih bro..
iya.. nak print nanti buat koleksi peribadi..

Reply

3 akubiomed June 14, 2013 at 4:29 pm

Wah cantik. Sampaikan bermalam. :-)

Reply

4 Kulanzsalleh June 20, 2013 at 11:59 pm

terima kasih bro :)

Reply

5 hafizmd June 14, 2013 at 10:39 pm

Subhanallah. Cantiknya! thanks bro berkongsi gambar2 ni..

terus bermalam ke bro?

Reply

6 Kulanzsalleh June 20, 2013 at 11:59 pm

terima kasih juga..
memang bermalam di sana.. ada chalet juga

Reply

7 TehR June 16, 2013 at 12:10 am

bagi aku memang cantik sangat2 dah ni, bro
gambar terakhir tu, cahaya yang menyuluh pokok dari lampu kereta ke?

Reply

8 Kulanzsalleh June 20, 2013 at 11:57 pm

terima kasih bro..
ya.. lampu dari kereta :)

Reply

9 Mr Bukit Besi June 16, 2013 at 10:08 am

Salam, lama tak singgah sini. Pemandangan memang sangat2 cantik, anda sangat kreatif. Bijak memilih sudut dan saya percaya bro photographer professional.

Saya suka tengok gambar terakhir tu, cantik dan asli.

Reply

10 Kulanzsalleh June 20, 2013 at 11:57 pm

wassalam,
terima kasih bro sudi singgah.. sori, aku pun lama tak jenguk blog bro..
tapi aku mmg bukan photographer professional.. sekadar hobi saja..

Reply

11 suri June 17, 2013 at 12:10 pm

saya suka dan tertarik :)

Reply

12 Kulanzsalleh June 20, 2013 at 11:54 pm

terima kasih suri :)

Reply

13 Mus June 20, 2013 at 12:27 pm

milky waynya memang terbaik bro..
saya pun baru belajar milkyway ni..

Reply

14 Kulanzsalleh June 20, 2013 at 11:52 pm

sama2 baru belajar juga ni bro.. :)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post:


leaderboard denaihati Banner