Home >> Pendidikan >> Permohonan Maktab Perguruan KPLSPM 2012

Permohonan Maktab Perguruan KPLSPM 2012

by Kulanzsalleh on March 19, 2012 · 635 comments

Bagi anda yang sudah lama menunggu iklan Permohonan Kursus Perguruan Lepasan SPM (KPLSPM) atau Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) Ambilan Jun 2012, berikut adalah berita baik kepada anda semua.

Kementerian Pelajaran Malaysia mempelawa calon lulusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang berkelayakan, berpotensi, berminat dan beriltizam untuk mengikuti Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP). Maklumat mengenai program ini adalah seperti berikut:


KETERANGAN PROGRAM:

  • Nama Program: Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP)
  • Jenis Ijazah: Ijazah Sarjana Muda Perguruan dengan Kepujuan
  • Mod Kursus: Sepenuh Masa

STRUKTUR PROGRAM

  • Program Persediaan: Lapan Belas Bulan (tiga Semester)
  • Program Ijazah: Empat Tahun (Empat Semester)

SYARAT DAN KELAYAKAN ASAS

  • Warganegara Malaysia.
  • Umur tidak melebihi 20 tahun pada 30 Jun 2012 iaitu lahir pada atau selepas 30 Jun 1992.
  • Calon hendaklah sihat fizikal dan mental.
  • Calon hendaklah aktif dalam kegiatan kokurikulum.
  • Mempunyai kelayakan akademik di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dengan cemerlang dalam mana-mana tiga mata pelajaran. DAN sekurang-kurangnya kepujian dalam tiga mata pelajaran berikut:
    • Bahasa Melayu
    • Sejarah
    • Satu mata pelajaran yang lain serta ;
    • lulus Bahasa Inggeris
  • Memenuhi syarat dan kelayakan khusus bidang pengajian yang dipohon (Rujuk e-Panduan Permohonan: .

PROGRAM PENGAJIAN YANG DITAWARKAN

1. Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP).

  • Program ini dikhususkan untuk melatih guru-guru di Institut Pendidikan Guru (IPG)/Maktab Perguruan dan institusi-institusi lain yang ditetapkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia dalam pelbagai bidang bagi keperluan di sekolah rendah.
  • Sebagai prasyarat, calon dikehendaki mengikuti Kursus Persediaan selama lapan belas bulan di institut berkenaan yang ditetapkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.
  • Calon perlu lulus Kursus Persediaan sebelum ditawarkan untuk mengikuti Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISM) selama empat tahun di Institut Latihan Perguruan yang ditetapkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.

BIDANG PENGKHUSUSAN YANG DITAWARKAN

1.  Sekolah Kebangsaan (SK)

2.  Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC)

3.  Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil (SJKT)

Kemaskini: 22 Mac 2012 :
Rujuk laman http://apps.moe.gov.my/kplspm/kplspmjun2012/syarat-khusus-bidang.cfm untuk maklumat bidang yang ditawarkan

CARA MEMOHON

  • Permohonan hanya boleh dibuat secara dalam talian (online) dengan melayari laman sesawang Kementerian Pelajaran Malaysia (http://apps.moe.gov.my/kplspm/kplspmjun2012/) mulai 22 Mac 2012.
  • Permohonan dalam talian boleh dibuat dengan menggunakan Nombor Pengenalan Individu (PIN) yang boleh dibeli di Bank Simpanan Nasional di seluruh negara mulai 22 Mac 2012 dengan bayaran RM 6.00 (Ringgit Malaysia Enam sahaja) melalui saluran kaunter, mesin ATM, Perbankan Internet dan Perbankan Sistem Maklumat Ringkas (SMS). Pembelian nombor PIN melalui saluran mesin ATM, Perbankan Internet dan Perbankan Sistem Maklumat Ringkat (SMS) adalah bagi pemohon yang mempunyai akaun dengan Bank Simpanan Nasional.
  • Pemohon juga dinasihatkan melayari laman sesawang Kementerian Pelajaran Malaysia bagi mendapatkan maklumat iklan, bidang pengkhususan dan gred minimum serta kalendar aktiviti sebelum membuat permohonan.
  • Calon dibenarkan mengemukakan SATU permohonan sahaja.
  • Calon boleh menggunakan nombor PIN yang sama untuk membuat pindaan butiran kepada permohonan yang telah dihantar. Pindaan butiran permohonan dihadkan tiga kali sahaja dan hendaklah dibuat sebelum tarikh tutup permohonan.
  • Maklumat yang tidak benar dan tidak lengkap boleh mengakibatkan permohonan ditolak.

TARIKH TUTUP PERMOHONAN
Tarikh tutup permohonan secara online adalah pada 05 April 2012.

MAKLUMAN DAN PERHATIAN

  • Calon yang dipanggil temu duga dikehendaki menduduki ujian Inventori Sahsiah Keguruan (INSAK) semasa menghadiri temu duga.
  • Pemilihan calon untuk mengikuti kursus perguruan adalah bergantung kepada kedudukan pencapaian merit skor akademik, prestasi dan temu duga dan keputusan ujian INSAK. Keputusan oleh Jawatankuasa Pemilihan adalah muktamad.
  • Kementerian Pelajaran Malaysia berhak menawarkan program atau bidang pengajian bukan pilihan dan menempatkan calon yang berjaya di mana-mana Institut Pendidikan Guru (IPG).
  • Calon dinasihatkan menyemak status permohonan mereka dari semasa ke semasa untuk status panggilan temu duga dan juga tawaran ke IPG yang ditetapkan.
  • Tiada surat menyurat dikeluarkan untuk panggilan temu duga. Segala perbelanjaan dan risiko menghadiri temu duga adalah tanggungjawab calon sendiri.
  • Surat tawaran rasmi bagi calon yang berjaya akan diserahkan di IPG yang ditetapkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia setelah calon melapor diri di IPG.

PERTANYAAN

Sila hubungi alamat berikut sekiranya ada sebarang pertanyaan berkaitan permohonan:

BAHAGIAN PENDIDIKAN GURU
KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA
ARAS 3, BLOK E13, PARCEL E
KOMPLEKS PENTADBIRAN KERAJAAN PERSEKUTUAN
62604 PUTRAJAYA
(U.P: UNIT PENGURUSAN PEMGAMBILAN PELAJAR)
NO. TELEFON: 03-88841260/1249/1246/1242/1245

URUS SETIA BAHAGIAN PENDIDIKAN GURU
CAWANGAN SABAH
D/A INSTITUT PENDIDIKAN GURU KAMPUS GAYA
PETI SURAT 10491
88805 KOTA KINABALU, SABAH
NO. TELEFON: 088-236804

URUS SETIA BAHAGIAN PENDIDIKAN GURU
CAWANGAN SARAWAK
JALAN COLLEGE93259 KUCHING, SARAWAK.
NO. TELEFON: 082-258045

Maklumat lanjut akan dikemaskini dari semasa ke semasa.

Kemaskini 22 Mac 2012 – 3.00 p.m: Laman web untuk permohonan masih belum diaktifkan. Berkemungkinan pada lewat petang nanti. Pautan ke laman web tersebut akan dikemaskini nanti jika sudah ada. Harap dapat bersabar.

Kemaskini 22 Mac 2012 – 7.40 p.m: Laman web untuk permohonan masih belum diaktifkan. Harap terus dapat bersabar dan sentiasa ikuti kemaskini di www.moe.gov.my

Kemaskini 22 Mac 2012 – 10.00 p.m: Laman web untuk permohonan masih belum diaktifkan. Ikuti kemaskini dari semasa ke semasa di www.moe.gov.my

Kemaskini 22 Mac 2012 – 11 p.m: Aplikasi Permohonan Online boleh dibuat di: http://apps.moe.gov.my/kplspm/kplspmjun2012/. (Untuk mengelakkan sebarang masalah, pemohon dinasihatkan supaya tidak terburu-buru membuat permohonan kerana berkemungkinan sistem tersebut belum stabil sepenuhnya/masih ada ralat. Sila tunggu KPM mengeluarkan kenyataan rasmi di laman web: www.moe.gov.my)

Kemaskini 23 Mac 2012 – 12 p.m: Aplikasi Permohonan Online kini boleh dilayari di: http://apps.moe.gov.my/kplspm/kplspmjun2012/ (Kenyataan rasmi di laman KPM telah dikeluarkan).

permohonan maktab perguruan KPLSPM 2012

Sumber keratan akhbar: IPGM Blogger

 

Kemaskini 5 Jun 2012: Sila rujuk > Semakan Tawaran Kemasukan KPLSPM Jun 2012


Jika anda dapati artikel ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain.






Terima kasih kepada semua pembaca Kulanzsalleh.com. Semua Artikel di blog ini adalah berdasarkan pandangan peribadi saya sendiri melainkan artikel berbentuk ilmiah, berita, petikan dan perkongsian lain yang tiap satu akan saya nyatakan sumber asalnya (Baca Terma & Syarat). Jika anda dapati artikel di blog ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain di FACEBOOK atau TWITTER.

{ 635 comments… read them below or add one }

1 akubiomed March 19, 2012 at 1:02 am

Peluang kepada yang berminat dengan profesion seorang guru.
akubiomed recently posted..Proton Power of 1 di Stadium Bukit JalilMy Profile

Reply

2 Syed xavi March 22, 2012 at 4:27 pm

kalau result
BM= b+
BI= c+
PI =b
SEJ =A
MATH= B+
SCI =A
GEO =A-
PD =D
P.SAINS SUKAN =B

boleh apply x??

Reply

3 Nur Ain Fatihah March 22, 2012 at 9:07 pm

Boleh jer…. Try apply kos Pendidikan Jasmani…… Tgk result tuu mmg ssuai utk PJ….

Reply

4 ANU July 10, 2012 at 12:02 am

boleh….sebab u ada 8 credit,1 pass..boleh juga..u ada peluang.

Reply

5 lieyna March 22, 2012 at 11:13 pm

salam,kalau result sye ,
BM:A
BI:E
PAI:B+
SEJ:C+
MATH:D
SC:A-
GEO:A-
PSV:B
PD:D
bley kee kalau sy nk mohon klau rsult cm tu , tolong reply yee..;)

Reply

6 lieyna March 23, 2012 at 1:39 pm

tolong rply , dgn kputusan sye 2 , kos ape yang sy boleh mohon ?

Reply

7 zacky March 23, 2012 at 9:09 pm

try apply kt politeknik n mintak course yg ada kene mengena ngan kemahiran…insyaAllah blh :)

Reply

8 ana March 23, 2012 at 3:09 pm

kalo result
BM=A-
BI=D
PI=A-
P. KEUSAHAWANAN=A-
MATH=D
FIZIK=C
P. AKAUN=B
SEJARAH=B+
TASAWWUF=A
KIMIA=E
ADD MATH=E

Reply

9 ana March 23, 2012 at 3:12 pm

ERM.. kalo result macam ni leh reply x??… reply please… kos apa yang sesuai ye..???.. thankzzz…

Reply

10 zacky March 23, 2012 at 9:11 pm

apply kt politeknik…mintak bhgian kemahiran..insyaAllah blh :)

Reply

11 comel kuala krai March 26, 2012 at 10:49 am

abe ni…ngaji apo banyok2……
pade ambik bm ngn pai jag…cukup wak masuk kubo.. <3

Reply

12 siti nor aisyah bt zainudin March 23, 2012 at 9:45 pm

bm=A-
SEJ-A+
MT=B+
PNDDKN ISLM=A
GEO=A
BI=D
SNCE=A-
KSTERAAN MLAYU=A+
SNI VSUAL=A-
PRDGANGAN=A
result ni cm ner???

Reply

13 comel kuala krai March 26, 2012 at 10:51 am

kak ni…molek kawin dgn saya…nk?
kalau ikot result…dah layak jd bini sy….cums…tngu intiviu muka jeee

Reply

14 Marvis Anyut March 24, 2012 at 12:23 pm

Mengapa sehingga kini 24/03/2012..aplikasi dibahagian Maklumat Peribadi msih lagi ralat?bilakan ia kan berfungsi dengan sempurna??saya berulang kali mahu edit dibahagian Maklumat Peribadi masih juga begitu keadaannya.

Reply

15 gloria March 24, 2012 at 3:36 pm

ralat ralat setja nhe. Dha lha urg nervous. ea bha,

Reply

16 Najmuddin March 25, 2012 at 8:10 am

knp msh tak boleh nak apply pun maktab perguruan????
nak msk dlm aplikasi dia boleh…..
tapi nak hantar permohonan x boleh….

Reply

17 gloria March 25, 2012 at 11:01 pm

Sya sdh ec smua borng permohonan, tpi knp mc tak dpt hantar. ?
Asal jaa sya nk sah kn borang permohonan sya, mesty dea kata ralat ralat. ?
Huhu. Lgipun, 5/4/2012 tamat tempoh permohonan.
Mcm mna lha thuw kalu masalah ralat nhew mc lgi berterusan. ?
Risaw risaw. ??

Reply

18 yoe March 26, 2012 at 1:20 pm

kalau result
bm=b+
bi=c+
p.sains sukan=B
p.islam=b+
sejarah=c+
matamatik=d
ekonomi asas=d
p.perakaunan=e
b.inggeris=c
bleh memohon tak ??

Reply

19 angayar May 24, 2012 at 2:21 pm

bm=A
BI=B+
SEJ=B
MORAL=B+
MATHS=C+
SCN=C+
PD=C
EKONOMI ASAS=D

Reply

20 angayar May 24, 2012 at 2:24 pm

BM=A
BI=B+
SEJ=B
MORAL=B+
MATHS=C+
SCN=C+
PD=C
E.A=D

Reply

21 edi jurizal May 30, 2012 at 6:54 pm

kalu dapat msj yg mgatakan tahniah permohonan anda telah berjaya diluluskan untuk memasuki maktab perguruan,sila layari laman sesawang kami utk mgetahui lebih lanjut tarikh dan tempat …adakah betul????

Reply

22 edi jurizal May 30, 2012 at 7:18 pm

tapi kita x pegi sebarang temuduga…bleh plak dpat..spatutnya nk msok mktab nie kna pegi tmuduga dlu..itu yang musykil sangat2…harap apa yg sya post dpat comment drpada anda smua…tima kasih…:)

Reply

23 nadia iya September 2, 2012 at 11:13 am

huhu

Reply

24 SONIALACHIMI March 23, 2013 at 12:17 pm

result saya
BM=C
BI=C
SJ=C
MATH=C
PM=B
SC=C+
PD=C+
BT=C+
KESUSASTERAAN TAMIL=A
Boleh saya mendapat peluang unk melanjutkan pelajaran KPLSPM…Saya ingin mengambil kursus bahasa tamil..

Reply

25 mohd yunus abd jais March 19, 2012 at 1:06 am

salam..klu lepasan spm 2009 bleh aply x?

Reply

26 purple March 19, 2012 at 11:24 pm

boley sje asal kan umor anda tidak melebihi 20 thun pd 30 jun 2012

Reply

27 hafiz March 25, 2012 at 8:31 pm

result saya
bm=b+
bi=e
p.islam=a
p.sejarah=a
m.moden=a
p.seni=a-
addmt=b
fizik=c+
kimia=c
biologi=c+

Reply

28 yuyu March 19, 2012 at 7:20 am

salam,,untuk lepas diploma bleh x apply?? ni hanya tuk lepasan spm ja ka?

Reply

29 kulanz March 21, 2012 at 1:56 am

Salam, ada diploma pun rasanya boleh juga tu apply.. yang penting ada memenuhi syarat spm dan umur tak lebih 20 thun pada 30 jun 2012

Reply

30 Nur Ain Fatihah March 22, 2012 at 9:08 pm

Lepasan diploma tp still kene guna result spm….

Reply

31 matSapit March 22, 2012 at 10:43 pm

hahaa…rasa x kot..nama pon KPLSPM(kursus perguruan lepasan spm) ..nak gak leyh jaa, tp diploma rugi saja laaa..rasa na da lepasan diploma umor bawah 20..21 da xlayak…senang cmni jer cik adek, smbung degree, apply KPLI (lepasan ijazah) ..leyh aja.. :)

Reply

32 Nik March 22, 2012 at 11:38 pm

untuk lepasan diploma pun ada..nama tuk kursus 2 KPLD (kursus perguruan lepasan diploma) klau xcilap saya…tp xtau la cam ner nak apply kursus 2…try cari la..:)

Reply

33 tehr March 19, 2012 at 2:59 pm

Peluang yang selalu datang setahun sekali
Elok sangat kepada sesiapa yang berminat nak jadi cikgu
tehr recently posted..Apa Aku Selalu Buat Dengan BlogMy Profile

Reply

34 obat herbal kanker prostat March 19, 2012 at 4:46 pm

peluang yang sangat bagus
obat herbal kanker prostat recently posted..obat herbal kanker otakMy Profile

Reply

35 cikgu naman March 19, 2012 at 11:27 pm

good luck kepada semua pemohon dan goodluck untuk cabaran menjadi guru nanti ;)
cikgu naman recently posted..Gambar² Sekitar Pesta Belon Udara Panas Putrajaya 2012My Profile

Reply

36 azie March 20, 2012 at 12:03 am

salam… saya teringin nk smbg study kt maktab… tapi spm saya tahun 2007… agak2 bleh x saya nak apply lgi??? saya hrp sngat dpat smbg study ni.. please help me….

Reply

37 kulanz March 21, 2012 at 2:03 am

umur dah lebih 20 tahun?

Reply

38 titan March 20, 2012 at 12:06 am

huhu..dah keluar rupanya..
titan recently posted..Lelaki kacak dan Permata yang hilang.My Profile

Reply

39 zana suzana March 20, 2012 at 1:59 am

hmm nk tnye spm 2008 then stpm 2010… leh x apply?? hmm tringin sgt3 nk apply.. plzz help me… :(

Reply

40 kulanz March 21, 2012 at 2:02 am

boleh tu… yang penting umur tak lebih 20 tahun..

Reply

41 eddy March 22, 2012 at 2:18 pm

mcm mna nk apply xdak apa 2 pon kat moe.gov 2 ?? tolong..

Reply

42 iz April 20, 2012 at 8:33 pm

nk tnya..saya mohon guru pj,mrkh koko sya b..adkh blh?

Reply

43 anif March 20, 2012 at 8:44 am

Yang memenuhi syarat kelayakan, jangan lepaskan peluang untuk menjadi pendidik :D
anif recently posted..Mozilla Firefox 11.0My Profile

Reply

44 heng March 20, 2012 at 10:11 am

ini syarat had umur:’Umur tidak melebihi 20 tahun pada 30 Jun 2012 iaitu lahir pada atau selepas 30 Jun 1992.’ gd luck in ur application!

Reply

45 nurzaty anisha March 20, 2012 at 2:51 pm

kalu lahir 23jun1992 mcmna?

Reply

46 kulanz March 21, 2012 at 2:02 am

lahir selepas 30 Jun 1992 boleh mohon

Reply

47 Fara March 20, 2012 at 5:08 pm

12 feb 1992 boleh x?

Reply

48 Fara March 20, 2012 at 5:12 pm

knp la had kn umur..ptt nye xpyh la..kn same je utk blaja gk..org ckp blaja biar biar la smpai ke liang lahad..mcm xreleven je..

Reply

49 kulanz March 21, 2012 at 2:01 am

sekarang tempoh pengajian dah 5 tahun.. sebab tu ada had umur.. tapi kalau masih minat boleh apply utk KPLI/KPLD

Reply

50 karely March 20, 2012 at 7:17 pm

Jika melebihi 20 tahun, adakah masih boleh memohon KPLSPM ini?
Ada tak apa-apa kursus sambilan untuk maktab perguruan akan diadakan dalam tahun ini?

Reply

51 kulanz March 21, 2012 at 1:59 am

kalau umur dah lebih 20 tahun pada 30 Jun 2012 tak layak mohon.. pasal kursus tu saya tak pasti.. kalau ada saya akan update nanti

Reply

52 Dazzmini March 21, 2012 at 12:26 am

Sesiapa yang sudah melebihi umur 20 tahun JIKA masih mahu menjadi guru boleh apply kursus KPLI dengan syarat mesti ada Ijazah dalam bidang lain. Contohnya ada Ijazah di UiTM..so boleh apply KPLI (Kursus Perguruan Lepasan Ijazah)

Reply

53 kulanz March 21, 2012 at 1:58 am

betul.. itu salah satu cara kalau minat jadi guru

Reply

54 betty March 21, 2012 at 1:14 am

salam..kalau nak apply utk guru tapi dah berumur 29thn dan telah bekerja ..dan hanya ada spm mcm mana yer.?..boleh la ker?..thksss

Reply

55 kulanz March 21, 2012 at 1:58 am

Umur tidak melebihi 20 tahun pada 30 Jun 2012 iaitu lahir pada atau selepas 30 Jun 1992 :D

Reply

56 jannatul farhana berhanudin March 21, 2012 at 9:13 pm

Saya sangat berminat bidang perguruan. Saya lahir Pada 24.2.1992 telah berumur 20 tahun dan lebih 3 bulan. Adakah saya layak dipertimbangkan. Thanks…..

Reply

57 piqa March 21, 2012 at 8:15 am

graduate teacher untuk sek menengah tak ada ea ??? :’) kalau ada inform saya ok . . .

Reply

58 izzah March 21, 2012 at 3:27 pm

Salam, sy nak daftar, bagaimana cara nya, sy dah masuk ke laman web : http://www.moe.gov.my , kemudian kemana sy harus klik, pls bantu :)

Reply

59 kulanz March 21, 2012 at 11:13 pm

laman permohonan belum diaktifkan lagi.. tunggu sehingga 22 Mac.. nanti saya update link permohonan di sini kalau dah ada..

Reply

60 Norhasliyana Leo-Zealous March 21, 2012 at 6:23 pm

ALHMDULILLAH…dh kuar dh prmohonan mktb nie..yana minat sgt3 nie…hrap2..bleyhh dpt..amin!!!

Reply

61 Hafiz March 21, 2012 at 8:07 pm

saya nak mohon…adakah peluang lebih untuk pelajar lelaki untuk di terima masuk….
syarat akademik saya , memenuhi syarat…adakah kokurikulum saya CGPA 66.30, berpeluang lebih untuk diterima masuk

Reply

62 zira March 21, 2012 at 9:41 pm

hafiz: pelajar lg lg digalakkan..apa pn mohon je

Reply

63 siza March 21, 2012 at 9:03 pm

kalau saya cuma dapat 2 subjek cemerlang, boleh ke mohon maktab tapi banyak kepujian

Reply

64 sara March 21, 2012 at 9:33 pm

blh je

Reply

65 siza March 22, 2012 at 12:43 am

betul k sara

Reply

66 TheTowraMowra March 22, 2012 at 6:50 pm

Warganegara Malaysia.
Umur tidak melebihi 20 tahun iaitu lahir selepas 1 Julai pada masa iklan dikeluarkan.
Mempunyai kelayakan akademik dengan mendapat sekurang-kurangnya
enam kepujian di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) termasuk mata pelajaran berikut :

Bahasa Melayu
Bahasa Inggeris
Sejarah
Matematik atau Matematik Tambahan
Biologi atau Fizik atau Kimia atau Pengajian Kejuruteraan Mekanikal atau Pengajian Kejuruteraan Awam atau Pengajian Kejuruteraan Elektrik & Elektronik atau Teknologi Kejuruteraan atau Lukisan Kejuruteraan atau Sains atau Sains Tambahan; dan
Satu mata pelajaran yang lain

Memenuhi syarat dan kelayakan khusus bidang pengajian yang dipohon (Rujuk e-Panduan Permohonan).

cubalah.asalkan ada 7 kepujian :)

Reply

67 tan wei heng March 21, 2012 at 9:31 pm

kalau sejarah dpt D tapi pernah wakili malaysia dalam olahraga boleh apply x?

Reply

68 zira March 21, 2012 at 9:43 pm

syarat kata sejarah mesti kepujian..

Reply

69 zira March 21, 2012 at 9:40 pm

perkataan ‘DAN’ dlm syarat kelayakan tu iaitu ‘cemerlang dalam mana-mana tiga mata pelajaran. DAN sekurang-kurangnya kepujian dalam tiga mata pelajaran’ tu maksudnye total matapelajaran yg jd syarat kelayakan 7 la eh?kan kne ad 3 subjek cemerlang DAN 3 kepujian SERTA lulus bahasa inggeris..klu perkataan ‘DAN’ tu maknenye total subjek yg jg syarat kelayakan tu 7 la kn?apa sbnrnye maksud prkataan ‘DAN’ tu?

Reply

70 kulanz March 21, 2012 at 11:11 pm

betul.. 7 subjek diambil kira sebagai syarat kelayakan
3 Cemerlang + 3 Kepujian + 1 Lulus (BI)

Reply

71 Hafiz March 22, 2012 at 7:56 am

tapi saya 2 je cemerlang, 2B, 2C, 3E ( BI…c+)…..
boleh ke mohon & di terima….

Reply

72 nurul aimi amanina binti nizamuddin March 21, 2012 at 9:51 pm

saya dah lam tunggu iklan nie haraf haraf dapat

Reply

73 chickpea ily March 21, 2012 at 10:04 pm

thankss .. 4 da information , sangat berguna .

Reply

74 Hafiz March 21, 2012 at 10:22 pm

kalau ….
B.M ( B….KEPUJIAN TINGGI )
B.I ( C+….KEPUJIAN ATAS )
PENDIDIKAN ISLAM ( B+…KEPUJIAN TERTINGGI )
SEJARAH ( A…CEMERLANG TINGGI )
MATE MODEN ( C….KEPUJIAN )
ADD. MATE ( E…LULUS )
REKACIPTA ( A-….CEMERLANG )
FIZIK ( E….LULUS )
KIMIA ( E…LULUS )

Dan CGPA ( korikulum markah …62.38 )

layak ke memohon…terimakasih….

Reply

75 kulanz March 21, 2012 at 11:08 pm

syarat dah jelas tu.. rasanya layak, tapi kenalah pilih course yang sesuai dengan subjek terbaik

Reply

76 kayu_pencil March 21, 2012 at 10:22 pm

kirenya nanti memang konpom jadi guru ker bila lepas graduate nnti ..

Reply

77 kulanz March 22, 2012 at 1:16 am

kalau sebelum ni memang terus dapat lantikan.. tapi tu bergantung kepada syarat semasa kalau ada perubahan

Reply

78 burhanudin helmi March 21, 2012 at 11:48 pm

jika saya berjaya dalam permohonan ini, boleh tak saya memilih untuk berkursus di maktab perguruan batu pahat.

Reply

79 kulanz March 22, 2012 at 1:09 am

biasanya bergantung sama ada kursus berkenaan ada ditawarkan di IPG Batu Pahat atau tiada.. kalau ada, bolehlah pilih tempat tu

Reply

80 syada March 22, 2012 at 12:00 am

kalau sy lpasan spm ttpi sdg mnunggu pggilan plkn utk siri kedua blan 5 ni cm na eakh??boleyh ke sy mohon jga?xmggu kew

Reply

81 kulanz March 22, 2012 at 1:15 am

Tiada masalah untuk memohon.. tak silap saya plkn tu boleh ditangguhkan kalau dapat tawaran belajar..

Reply

82 nurul March 22, 2012 at 7:47 am

ni result sya
BM…A+
BI….B+
P.ISLAM…..A
SEJARAH….A
MATH…..A
ADDMATH…..C+
PHYICS….D
CHEMISTRY….D
BIOLOGY….C+
still lyk kn???

Reply

83 nurul March 22, 2012 at 12:13 am

boleh tnya???
kalau..
bm(b..kepujian tinggi)
bi(c..kepujian)
p.islam(b+..kepujian tertinggi)
sejrah(c+..kepujian atas)
math(a-..cemerlang)
sains(a..cemerlang tnggi)
pdggn(c..kepujian)
katering(b+..kepujian tertiggi)

cgpa..(49.00)

Reply

84 kulanz March 22, 2012 at 1:06 am

kalau ikut syarat asas perlu 3 subjek cemerlang.. tapi tak salah untuk mencuba

Reply

85 rizal March 22, 2012 at 12:42 am

kalo syarat kemasukan dah bagus tetapi purata markah keseluruhan koko dapat D layak memohon ke?

Reply

86 kulanz March 22, 2012 at 1:07 am

kena rujuk syarat yang lebih details.. tapi tak salah juga untuk mencuba kalau syarat kelulusan dah ada

Reply

87 rina March 22, 2012 at 12:53 am

kulanz…klau result mcm nie dpt k masuk
bm-A
bi-B+
sej-B+
pm-B+
mth-A
addmth-C
fizik-C
bio-D
kimia-D
b.ibn-B+

Reply

88 kulanz March 22, 2012 at 1:00 am

keputusan dah bagus tu.. tapi perlu 3 subjek cemerlang..

Reply

89 ej March 22, 2012 at 1:09 am

salam kulanz…klau spm 2010 boleh memohon x?kurang pasti dengan syarat utk umur…klau tarikh lahir 27januari 1992 boleh memohon x?

Reply

90 kulanz March 22, 2012 at 1:13 am

Salam, SPM 2010 boleh juga memohon, tapi tarikh lahir mestilah selepas 30 Jun 1992.. maknanya 27 Januari 1992 kira tak layak.. harap maaf

Reply

91 ej March 22, 2012 at 1:16 am

terima kasih:)..bukan rezeki kot..

Reply

92 kulanz March 22, 2012 at 1:19 am

xpa.. ambil degree dulu.. kalau minat guru dan ada rezeki.. boleh mohon kpli lepas degree nanti.. semoga berjaya :)

Reply

93 ella March 22, 2012 at 1:35 am

Result br keluar semalam,saya tak pasti mcm mn nak apply…

Reply

94 mackenzie March 22, 2012 at 3:08 am

salam….
result saya 3 cemerlang dan 3 kepujian…
malangnya..hanya 6 sahaja yang memenuhi syarat… dan kesemua matapelajaran lain saya mendapat lulus sahaja…
maksudnya..saya kurang satu….
boleh tak saya mohon maktab??

Reply

95 izzati kamsani March 22, 2012 at 7:43 am

boleh x bg link kt mane nk isi borang maktab..dh cari xjmpe la

Reply

96 MeNk March 22, 2012 at 8:41 am

nah .. klu mcm 5 kepujian ?? Dapat ka tu mohon ???

Reply

97 kulanz March 28, 2012 at 10:16 am

Perlu ada sekurang-kurangnya 3 cemerlang

Reply

98 yabedabedu March 22, 2012 at 9:05 am

salam.. nak tanye, kelayakan untuk masuk maktab ni, kena aktif dalam kokurikulum. Jadi, pelajar yang betul-betul aktif kokurikulum sahaja diterima ye?

Reply

99 kulanz March 28, 2012 at 10:20 am

Ko-kum salah satu kriteria.. Kalau aktif tu bonus. Paling utama akademik.. Jadi tak semestinya yg aktif saja diterima

Reply

100 nenek_tua March 22, 2012 at 9:23 am

saya result 2 cemerlang ..4 kepujian ..blh ker ??

Reply

101 ain March 22, 2012 at 9:25 am

RESULT :
BM = B+ KEPUJIAN TERTINGGI
P.ISLAM = B+ KEPUJIAN TERTINGGI
SEJARAH = B KEPUJIAN TINGGI
PERDAGANGAN = B+ KEPUJIAN TERTINGGI
SAINS = C+ KEPUJIAN ATAS
EKONOMI ASAS = C KEPUJIAN
MATH = E LULUS
BI = E LULUS

CGPA : 7.04

eply please ..

Reply

102 TheTowraMowra March 22, 2012 at 3:16 pm

3 cemerlang (A) , 3 kepujian (B C)

Reply

103 mrs.bombastic March 22, 2012 at 9:29 am

salam. saya pelajar lepasan STPM 2011. result saya kurang memuaskan. jadi saya ingin memohon KPLSM menggunakan result SPM 2009.Saya lahir pada 19 July 1992.
Result saya :
bm :A
bi :C+
ag :A-
math :A-
sej : B
physics : C
bio : C
chem : D
Addmath :E

saya ingin memohon jurusan Musik.adakah saya dapat sipertimbangkan ke KPLSM ,walaupunsaya bekas pelajar STPM 2011 ?

Reply

104 sufi March 22, 2012 at 2:46 pm

awk lahir selepas 20 jun so bole la tu..
sya ada jga kwn d mktb yg ambil muzik..
kalo x clp, dia dkt kelantan skrn ni..
cuba la..

Reply

105 sufi March 22, 2012 at 2:57 pm

mksud sy ’30 jun’ bukan ’20 jun’..
slh taip pla..
sorry..

Reply

106 TheTowraMowra March 22, 2012 at 3:05 pm

camne kelayakkan nak amek kos tu ?

Reply

107 sufi March 23, 2012 at 9:14 pm

menurut kwn sya, dorang disuruh memainkan alat muzik yg dorang tau..
@least dua jenis alat..
kalo x clp la..

Reply

108 mira March 22, 2012 at 9:30 am

nk ty ni..
kalau bm=a+
bi=b+
pai=a-
sejarah=b
matematik=c+
sains=A
matematik tambahan=E
perdagangan=b
prinsip akaun=b+
tassawur islam=b+
cgpa=74.00
sy lyak memohon ke?n untuk kos ape…
tQ….

Reply

109 Siwei March 22, 2012 at 9:44 am

how can i apply for this ? i already check KPM website but it doesnt show e-Panduan Permohonan there !!! someone please help me !!!

Reply

110 hatieqa March 22, 2012 at 11:46 am

i have call the MOE staff, they said that the online application will appear on MOE website latest by this evening.the offer just startet today so, just checked the website from time to time.

Reply

111 ROSE March 22, 2012 at 10:14 am

Rsult spm sye memenuhi kriteria utk msuk maktab,tpi sye x thu dmana mau dpat application form…

Reply

112 mrs.bombastic March 22, 2012 at 12:43 pm

application form x keluar lagi di laman web . bdaway , sila beli num pin kat BSN dulu. nanti kulanzsalleh akan bg link permohonan tu kat sini.

Reply

113 TheTowraMowra March 22, 2012 at 3:15 pm
114 Shahira March 22, 2012 at 10:36 am

klau

BM = A-
BI = D
PI = C+
SEJ = C
MT = E
SCI = B
SAS = A-
PSV = B
TWR = C+
Bleh x msuk ke mktab???

Reply

115 Norhasliyana Yana March 22, 2012 at 11:19 am

assalamualaikum…ny result yg sya dpt..

BM=A
AI=A-
MATH=B+
SJ=B+
BI=B
FZ=C
KM=D
ADDMTH=D

–>result sya nie bleyhh layak ka utk permohonan mktb nie sbb sya xcukup 3sbjek cmerlang..sya cma ada 2 cmeralang ja…klaw sya eply,,agak2 blh ka dpt??

Reply

116 muhd firdaus March 22, 2012 at 11:28 am

kalau result macam nie bleh apply x???
SC A-
BM B+
MATE B+
P.ISLM C+
SEJ C
PERD D
BI E
ADD MATE G
bleh x kalu nk apply???
coz apa yg bleh dapat???
n kt mana nk apply..(laman web)
plezzzz reply ok…
tq

Reply

117 ika March 22, 2012 at 11:35 am

BM A-
SAINS A-
BI C+
SEJARAH B+
MATH C
BAHASA ARAB B
EKONOMI B
QURAN SUNNAH A
SYARIAH ISLAM B+

result sy layak tak???????????????/

Reply

118 sharon March 22, 2012 at 11:46 am

how can i apply for tis~anyone tell me?

Reply

119 mrs.bombastic March 22, 2012 at 12:44 pm

beli num pin dekat bsn dahulu.

Reply

120 sharon March 22, 2012 at 12:58 pm

thx~i buy d pin num oredy

Reply

121 TheTowraMowra March 22, 2012 at 3:14 pm

then update with this website like always, http://www.moe.gov.my/index.php

Reply

122 lia March 22, 2012 at 11:59 am

BM- A+
BI- A-
P.ISLAM- A
SEJARAH- A-
MATH-B+
FIZIK&KIMIA- C
BIO-C+
ADDMATH-D

SAYA LAYAK ATAU TIDAK? SAYA BERMINAT DENGAN TAWARAN INI..DIMANA HENDAK MEMOHON?

Reply

123 TheTowraMowra March 22, 2012 at 3:14 pm

3 cemerlang , 3 kepujian , eng kene lulus.pass lah tu.yang lain berserah kepada Allah :)

Reply

124 wani March 22, 2012 at 12:04 pm

lao result saya camni bley apply x?
bm-B+
bi-D
sej-B
math-C
sai-A+
bahasa arab tinggi-C+
p.qur.sunnah-C+
p.syariah islam-C
eko-D

Reply

125 rizal March 22, 2012 at 12:35 pm

pin maktab perguruan dh beli… agak agak dah boleh buat permohonan tak? tolong bg link untk permohonan tersebut…

Reply

126 HAZIQ March 22, 2012 at 12:47 pm

salam… utk rendah je ke?menengah xde?kalau dlm teknik dn vokasional, ade x?

Reply

127 Farid March 22, 2012 at 5:31 pm

tiada… menengah kebiasaannya utk lepasan degree Universiti…

Reply

128 nurdiana March 22, 2012 at 12:51 pm

askum.saya diana ,lepasan spm 2012.baru dapat 6A cemerlang… cuma 3 subjek dpt c kepujian,sej,b.ing dan ekonomi. boleh ke pohon sbb sej dpt kepujian C shj?

Reply

129 mrs.bombastic March 22, 2012 at 2:55 pm

boleh insyaallah .

Reply

130 que March 22, 2012 at 12:59 pm

boleh bantu saya..saya dah pergi ke lmn seswang kpm tp xde utk permohonan kplspm..kt mne ye..harap boleh bg link disini..

Reply

131 Noor Saadah March 22, 2012 at 1:01 pm

salam,nk tanya macam mana nk mmbuat permohonan di laman web http://www.moe.gov.com sy dah bukak,tapi tak ada mngenai borang permohonan.

BM : A-
BI : C
MATH : A
SCIENCE : A
EKONOMI ASAS : B+
PRINSIP PERAKAUNAN : A-
PENDIDIKAN ISLAM : A-
SEJARAH : B

adakah sy layak untuk memohon?

Reply

132 Hui March 22, 2012 at 1:21 pm

mohon dalam website mana?

Reply

133 mrs.bombastic March 22, 2012 at 2:58 pm

76 hatieqa March 22, 2012 at 11:46 am

i have call the MOE staff, they said that the online application will appear on MOE website latest by this evening.the offer just startet today so, just checked the website from time to time.

Reply

134 azmil March 22, 2012 at 1:23 pm

kat mana nak masuk lepas buka laman web http://www.moe.gov.my ni??
azmil recently posted..Jangan Terlalu Berharap ..My Profile

Reply

135 Hana March 22, 2012 at 1:25 pm

salam..sy nak tanya,, sy dah pergi laman web KPM,, tpi tak ada pun pasal permohonan ke ipg .. ?

Reply

136 Hui March 22, 2012 at 1:25 pm

saya tak tahu di mana masuk pin number untuk permohonan KPLSPM..boleh tolong bagi website kepada saya tak?terima kasih banyk-banyak.

Reply

137 mrs.bombastic March 22, 2012 at 3:00 pm

The online applicatio will appear on MOE website latest by this evening. The offer just start today so, just checked the website from time to time. Keep update .

Reply

138 punitha March 22, 2012 at 1:29 pm

gud evening…..

i finished my spm on 2010……my result:
(BM A-),( BI C+), (MATH C+),(SC B),(EA E),(PD D),(SEJ D),(SENI B),(MORAL A)……
can i apply 4 maktab…….where cn i apply 4 it(www.moe.gov.my)..
wic site hv 2 apply…..pls reply as fast as possible..thank u..

Reply

139 TheTowraMowra March 22, 2012 at 3:12 pm

its required 3 cemerlang (A) , 3 kepujian (B C) and pass for English paper.
http://www.moe.gov.my/index.php

Reply

140 punitha March 22, 2012 at 8:27 pm

okok……10q so much

Reply

141 azrizan March 22, 2012 at 1:38 pm

kalu saya dapat 1 Je A,tp english,sc,sej,mt,p.islam dpt b..boleh ke layak..untuk mkluman,sya ambil jurusan sastera..elektif cuma mbik additional math,prinsip akaun & ekonomi..yg kredit cuma akaun

Reply

142 mrs.bombastic March 22, 2012 at 3:04 pm

kene ada 3 cemerlang , 3 kepujian dan lulus BI

Reply

143 azrizan March 22, 2012 at 1:41 pm

BM (A-)
ENG(B)
MT(B+)
SC(B)
P.ISLAM(B+)
SEJ(B)
PRINSIP AKAUN (C)
ADDITIONAL MATHEMATICS(E)
EKONOMI ASAS (D)

LAYAK KE RESULT SAYA NK APPLY MAKTAB NI??????

Reply

144 atien azman March 22, 2012 at 1:45 pm

saya tgah belajar diploma tp saya nk mohon kplspm nie tp dalam masa yang sama saya nk abes kan diploma dulu..camne eh???

Reply

145 ara mira March 22, 2012 at 1:46 pm

salam, bila tarikh sebenar permohonan ke ipgm ambilan thun 2012, sbb sy tgk dkat prtal KPM hari ini, iklan masih tiada. Harap sudi memberi maklum tentang ini kerna sya ingin memebuat permohonan adik sya sm 2011.

Reply

146 mrs.bombastic March 22, 2012 at 3:01 pm

The online application will appear on MOE website latest by this evening. The offer just start today so, just checked the website from time to time. Keep update .

Reply

147 ara mira March 22, 2012 at 1:54 pm

*SPM 2011

Reply

148 azrul March 22, 2012 at 2:00 pm

salam ,,

kalau bdak vokasional nak amek bahagian elektrik or elektronik boleh ke apply ?

Reply

149 mila March 22, 2012 at 2:31 pm

salam,

mcm mn tuk bt permohonan maktab perguruan 2012 sedangkan website moe x ada link utk permohonan?

Reply

150 LINDA NG March 22, 2012 at 2:33 pm

syarat asas 3 cemerlang & 3kredit kn?
skarang saya dh ada 3cemerlang tetapi hnya ada 2kredit dan lain2 hnya sekadar lulus .. adakah masih layak untuk saya memohon ??

Reply

151 black March 22, 2012 at 2:35 pm

salam…kalau ade 2A je… tapi yg lain semua b+ …..
boleh dapat tak…

Reply

152 karen March 22, 2012 at 2:35 pm

kalo sy dpt
BM-A
ENGLISH-C
P.MORAL-B+
SEJARAH-C+
MATH-E
SAINS-B
GEOGRAFI-B+
P.SENI VISUAL-B
PERDAGANGAN-C+
Dpt x sy mohon???cm ane cra nk m’mohon erk??

Reply

153 TheTowraMowra March 22, 2012 at 3:09 pm

syarat asa 3 cemerlang , 3 kepujian dan lulus BI .
tapi cubalah mohon. beli pin di BSN dan always check this page .http://www.moe.gov.my/index.php

Reply

154 lun zai March 22, 2012 at 4:32 pm

saya sudah beli pin tapi tak tahu mana guna pin ini….saya sudah masuk website ini .

Reply

155 sufi March 22, 2012 at 2:50 pm

KLPSPM dgn PISMP tu sma ka.?

Reply

156 WAN March 22, 2012 at 2:52 pm

bila mau buka nyh….letih aku mnunggu

Reply

157 WAN March 22, 2012 at 2:54 pm

woit bila buka kasi taw ya…

Reply

158 bloryna luis March 22, 2012 at 2:58 pm

mcmana mw daptar;-(…sa mw masuk maktab….
sa mw mmbktikn dgn family sa yg sa blh berjaya……

Reply

159 Wan March 22, 2012 at 3:04 pm

As Salam..klo sy dpt

BM A
BI A
SEJ A
MAT MODE A
P.ISLAM A
P.AKAUN A
FIZ & KIM B+
BIO & ADMAT C+

rse2 dpt x???

Reply

160 TheTowraMowra March 22, 2012 at 3:07 pm

syarat asas 3 cemerlang (A) , 3 kepujian (B C) , lulus BI .
insyaallah dpt , kene pandai2 pilih kos . heee

Reply

161 fairuzfauzi March 22, 2012 at 3:32 pm

mcm mner nk isi ni….tlng beri tunjuk ajar…

Reply

162 nanie March 22, 2012 at 3:34 pm

Kalau 20 tahun boleh x?

Reply

163 Noname March 22, 2012 at 4:07 pm

Salam.. Setahu saya.. Syarat2 nya sekurang2 nya kepujian bkn mst ada cemerlang.. Jd bdk2 yg xdapat cemerlang pon blh apply..

Reply

164 TheTowraMowra March 22, 2012 at 6:35 pm

Mempunyai kelayakan akademik di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dengan cemerlang dalam mana-mana tiga mata pelajaran. DAN sekurang-kurangnya kepujian dalam tiga mata pelajaran.
kalau ikut pengalaman dulu, kawan2 yang 3A ke atas sahaja di panggil temuduge .

Reply

165 Hafiz March 22, 2012 at 8:21 pm

kalau lelaki, adakah berpeluang lebih…sebab saya dpt 2A 2B 2C 3E saje CGPA 66.30

Reply

166 fatin March 22, 2012 at 4:10 pm

mcmana nk mohon ni? dkat mana?

Reply

167 fiza March 22, 2012 at 4:18 pm

ley la tlong kteowg yg lahir 1992…..kteowg lhir sblom 30 jun…..

Reply

168 ateh March 22, 2012 at 4:20 pm

tak paham larh camne nak mohon,,de kew xborangnyew???pening da pale,,carik xjumpew2,,,sila beri tunjuk ajar ea,,,

Reply

169 fatin March 22, 2012 at 4:25 pm

btol tuh . mane ad borang dy . dr pagi pusing2 google . tadea pun borang permohonan . no pin da beli ny c(:

Reply

170 Orang kampung boleh March 22, 2012 at 4:24 pm

Sya Ade 1cemerlang… 6credit/kepujian.. Dan 3 lulus.. Blh kn? Syarat mata plajaran ialah sekurang2 nya 3 kepujian.. Bkn nya dia ckp sape x de cemerlang x blh apply.. Bce betol2.

Reply

171 TheTowraMowra March 22, 2012 at 6:41 pm

3 SUBJEK kene CEMERLANG dik . cube bace betul2 .ikut pengalaman pun, mmg 3 A dan ke atas selalu di temuduga. tapi xsalah mencuba. all the BEST !

Reply

172 Orang kampung boleh March 22, 2012 at 6:54 pm

Owh.. Ikut pengalamn mcm tu ye? Sy ank buah kpd slh seorg lecture kt maktab perguruan.. N sy di faham kn bhw xperlu ade A pown blh msk.. Sekurang2 nye credit..

Reply

173 TheTowraMowra March 22, 2012 at 8:23 pm

1)ikut bidang jugak dik.kalau musik , adek kredit semua then boleh bermain alat musik dan menyanyi,insyaallah dapat. sukan as well. kalau aktif koko dan bnyak subj kredit,insyaallah.
2) ikut permintaan jugak dalam bidang yang adik ambik.
3)kuota pengambilan pelajar lelaki dan perempuan sama byk.
so insyaallah.cubalah,kalau dapat temuduga,Alhamdulillah .:)
dan kat syarat kemasukan pun dah jelas 3 CEMERLANG . sy tulis mengikut syarat kat atas. bydaway , saya seorang pelajar di salah sebuah maktab di Malaysia :)

Reply

174 TheTowraMowra March 22, 2012 at 8:38 pm
175 Jessie March 22, 2012 at 4:32 pm

How to apply??????????????????????????

Reply

176 lun zai March 22, 2012 at 4:34 pm

i also dun know how to apply…i buy that pin already…who can teach me?

Reply

177 sharon March 22, 2012 at 4:39 pm

i take a long time 2 wait it=(!Damn

Reply

178 Jessie March 22, 2012 at 4:41 pm

Untuk Makluman Borang PISMP BELUM DAPATdimuat turun di Portal KPM kerana maklumat dari BPG Puterajaya menyatakan Sistem Down menyukarkan untuk memuat naik borang berkenaan, insyaallah kalau tiada sebarang halangan malam ini atau esok dijangka akan berjaya dimuat naik.
Sebarang kesulitan adalah amat di kesali

Reply

179 sharon March 22, 2012 at 4:43 pm

jadi hari ni mungkin tak dpt apply kah?

Reply

180 Jessie March 22, 2012 at 4:45 pm

tidak tau oh, sy copy and paste dari facebook tu

Reply

181 sharon March 22, 2012 at 4:48 pm

ok ok~thx~saya dah tunggu satu hari dah……aduh

Reply

182 agila a/p sivan March 22, 2012 at 5:00 pm

BAHASA MELAYU: C+
BAHASA INGGERIS:C
PENDIDIKAN MORAL:A-
SEJARAH:B
MATHEMAICS:C+
SCIENCE:B
PEND.SENI VISUAL:C+
EKONOMI RUMAH TANGGA: E
BAHASA TAMIL:B+

Reply

183 Nuhain March 22, 2012 at 5:00 pm

BM-A-
BI-A+
AGAMA-A-
SEJ-B
MATH-C
FIZIK-D
BIO-E
KIMIA-E
ADD MATH-G

Peluang Nak Masuk Maktab Banyak Ke Sikit?

Reply

184 IEYRA POKMAT March 22, 2012 at 5:03 pm

SALAM…
result sy :-
BM = B+
BI = C
PAI = A-
SEJARAH=A-
MATH = B+
SC = A+
ADD MATH = E
PERDAGANGAN = B
PRINSIP AKAUN = C
sy layak x untk memohon? n kos ape yg selayaknya untk sy…..
tq..

Reply

185 shahida zubir March 22, 2012 at 5:47 pm

camna nk beli scara online

Reply

186 mairamusa March 22, 2012 at 5:49 pm

BM A-
BI B+
PAI A
SJ B+
MATH A
ADDMATH A-
P.AKAUN A
FZ D
KIM B+
BIO C+

boleh ke dapat nie?? ingat nak mintak jd cikgu math or akaun..
berapa kelayakan sebenar nak msuk maktab nie??untuk perempuan..

Reply

187 TheTowraMowra March 22, 2012 at 6:31 pm

itulah.untuk perempuan susah kan.dulu kawan saya ,dapat 8A , tapi just dapat panggilan kedua.lelaki lulus syarat minima 3A pun , senangn dapat insyaallah.perempuan tu la, susah sikit.kene saing byk.sama2 kita mencuba dan berdoa lah ye :)

Reply

188 mairamusa March 22, 2012 at 9:45 pm

erm tu lah pasal..sy punya koko pn xtggi..69.2 je.. xyakin boleh dapat..

Reply

189 DIEYA March 22, 2012 at 5:58 pm

HYE..

RESULT SYE 1 JA A+ THEN 5 KREDIT DAN 3 LULUS..

KALU X CEMERLNG 3 BLH KE??

LAMAN WEB PN SSH NAK CRI..

TLG LAH YA..PLEZZZ..

Reply

190 TheTowraMowra March 22, 2012 at 6:58 pm

cuba dulu :)

Reply

191 syazani March 22, 2012 at 6:21 pm

salam…saya dapat 2A 5B 1C 1G

cemerlang ade 2A je…camner eah?? boleh apply x ??

Reply

192 TheTowraMowra March 22, 2012 at 6:43 pm

Mempunyai kelayakan akademik di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dengan cemerlang dalam mana-mana tiga mata pelajaran.

Reply

193 burhanudin helmi March 22, 2012 at 6:23 pm

hari ini 22 mac memang takde borang lah borang untuk memohan ya ??!
seharian menanti..

Reply

194 vincent March 22, 2012 at 6:31 pm

kalau kurang satu cemerlang masih ada peluang memohan kah?jika saya ada ambil subjek bahasa cina…

Reply

195 TheTowraMowra March 22, 2012 at 6:57 pm

cubalah.sahabat saya ada dapat.mintak SJKC.SUBJ BAHASA CINA.

Reply

196 vincent March 22, 2012 at 7:05 pm

okok~thank~~

Reply

197 TheTowraMowra March 22, 2012 at 6:47 pm

nie yang saya ambil dari portal IPG Ipoh :)

Warganegara Malaysia.
Umur tidak melebihi 20 tahun iaitu lahir selepas 1 Julai pada masa iklan dikeluarkan.
Mempunyai kelayakan akademik dengan mendapat sekurang-kurangnya
enam kepujian di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) termasuk mata pelajaran berikut :

Bahasa Melayu
Bahasa Inggeris
Sejarah
Matematik atau Matematik Tambahan
Biologi atau Fizik atau Kimia atau Pengajian Kejuruteraan Mekanikal atau Pengajian Kejuruteraan Awam atau Pengajian Kejuruteraan Elektrik & Elektronik atau Teknologi Kejuruteraan atau Lukisan Kejuruteraan atau Sains atau Sains Tambahan; dan
Satu mata pelajaran yang lain

Memenuhi syarat dan kelayakan khusus bidang pengajian yang dipohon (Rujuk e-Panduan Permohonan).

JADI , KESELURUHAN KEPUJIAN YANG DISYARATKAN ADALAH 7SUBJEK .HARAP MAKLUM :)

Reply

198 vincent March 22, 2012 at 7:30 pm

so maksud sahabat ialah syarat kplspm pun tukar sudah?

Reply

199 TheTowraMowra March 22, 2012 at 8:12 pm

syarat asas kene ade 3 cemerlang . s kepujian . and BI lulus .
semua sekali 7kreadit.

Reply

200 vincent March 22, 2012 at 9:15 pm

thank~

Reply

201 kathy March 22, 2012 at 7:11 pm

kalau matematik tak credit boleh mohon tak????

Reply

202 raziati March 22, 2012 at 7:18 pm

saye dapat 4A2B4C.. yang C tu smua subjek sains(FIZIK,ADDMATH,KIMIA,BIOLOGI)
boleh apply ta lau smua subjek tu juz kredit je…??

Reply

203 Hafiz March 22, 2012 at 7:21 pm

saya dah beli no. pin….nape tak leh buka lagi laman web moe.gov.my…

Reply

204 ika suhaimi March 22, 2012 at 7:27 pm

nak tanya , saya dah beli pin bsn tapi dkt laman web moe tu takde pun borangnya. dah bukak ke belum ?

Reply

205 punitha March 22, 2012 at 7:35 pm

if i gt 2A’s only cn i apply 4 maktab…?y la must have 3A’s????????so sad..

Reply

206 myunghee March 22, 2012 at 7:35 pm

hmm . blea boleh buat permohonan ni ye ?

Reply

207 biru_warne_awan March 22, 2012 at 7:53 pm

i get ” 2A (bm,ag) ,1A-(sej) ,1B+ (sn),1C+ (mt), 2C (bi,eko), 1D (akaun), 1G (add mate ) ”
can I apply this PISMP .. help me :(

Reply

208 biru_warne_awan March 22, 2012 at 7:59 pm

adakah result saya mematuhi syarat ?

Reply

209 TheTowraMowra March 22, 2012 at 8:34 pm

cube aplly dulu dik :)

Reply

210 adilla March 22, 2012 at 8:03 pm

matematik mesti lulus ke???

Reply

211 wan nur aisyah March 22, 2012 at 8:25 pm

BM: A-
BI: D
PI: A-
SJ: A-
MATH: E
SN: A
SENI: A-
PERDAGANGAN: D
ERT: D
TASAWWUR ISLAM: A-

boleh tak sy nak apply??

Reply

212 TheTowraMowra March 22, 2012 at 8:37 pm
213 wan nur aisyah March 22, 2012 at 10:00 pm

mcm mne nk bli no pin kt online?? bole k??

Reply

214 ayu March 22, 2012 at 8:39 pm

assalamualaikum . nk tanya , kalau math tak credit boleh apply kea ? math saya lulus je

Reply

215 ika March 22, 2012 at 8:49 pm

saya mempunyai SPM (3A,4B,2C) dan SMA (pangkat 1). Layakkah saya untuk memohon KPLSPM ni dalam bidang pengajian islam??

Reply

216 iqbal March 23, 2012 at 2:29 pm

insyaallah .

Reply

217 ika March 23, 2012 at 3:26 pm

amin..saya mengharap.. semoga rezki saye di maktab..

Reply

218 ika March 23, 2012 at 4:11 pm

CGPA saye 72.13.. agak2 dapat x??? risau gak..:P

Reply

219 ina March 22, 2012 at 8:51 pm

boleh x klau bi llus shje? yg lain da mnepati syarat..

Reply

220 Hafiz March 22, 2012 at 8:52 pm

betul ke ni…saya nak sangat jadi cikgu….2A 2B 2C 3E je…kokoo 6.60

Reply

221 wan nur aisyah March 22, 2012 at 9:05 pm

sy pn…sy nk sngt apply….tp boleh k klu math sy E??

Reply

222 iqbal March 24, 2012 at 4:38 pm

kabel xkabel , kalau keputusan xlayak jadi cikgu, then perangai macam kau ni cerz, sape lah nak ambek .

Reply

223 TheTowraMowra March 24, 2012 at 4:39 pm

pemilihan bergantung kepada kelayakan dan syarat . masa temuduga , mgkin lah boleh pakai kabel.

Reply

224 sial March 22, 2012 at 8:57 pm

pesal ny x bukak2 pon aku mluat btol la
internet diorang ny slow tol la……………
sial la tuihh…………

Reply

225 Hafiz March 22, 2012 at 8:57 pm

siapa kata

Reply

226 iqbal March 23, 2012 at 2:26 pm

bodo ini budak.dari tadi mencarut . ingat nak dpt ke kau tu.org berdoa, kau mencarut sana sini .

Reply

227 wan nur aisyah March 24, 2012 at 10:44 pm

x yah lah gaduh2 kt sini…

Reply

228 Hafiz March 22, 2012 at 8:59 pm

syarat 3 CEMERLANG 3 KEPUJIAN BI LULUS ye dik.. ( TAK KIRA PELAJAR MELAYU, CINA, INDIA TAU )

Reply

229 djah March 22, 2012 at 9:12 pm

Salam..
no. pin tu, x leh guna yg upu ke?
kena beli yg lain ke?
thanks for the information.

Reply

230 asyraf March 22, 2012 at 9:14 pm

tak bleh..kna beli no.pin baru..

Reply

231 asyraf March 22, 2012 at 9:12 pm

layk x….
bm A-
bi C
p.islam A
sejarah A-
math moden B+
add.math E
physics D
chemistry D
biology D

KPUTUSAN NI LAYAK X UNTUK MOHON MAKTAB????
*tlong bantu jawab..

Reply

232 nenek_tua March 22, 2012 at 9:20 pm

saya harap dapatlah diterima ..amin..

Reply

233 syahirah March 22, 2012 at 9:32 pm

sy dpat:

bm=A-
bi=C+
sejarah=A
math=C+
science+=A+
add math=D
prinsip perakaunan=C+
ekonomi asas=A-
pend. al-quran dan sunnah=B
pend syariah islamiah=B+
bahasa arab tinggi=D

Adakah sy layak??

Reply

234 mardhiyah md isa March 22, 2012 at 9:33 pm

kalau result spm 2011
bm:A
math:B
sn:A+
geo:A-
ekonomi rumah tangga :A
agama :A-
sejarah:A-
bi :D
seni :A- boleh apply tak?

Reply

235 mardhiyah md isa March 22, 2012 at 9:38 pm

* bi d..

Reply

236 fairuzfauzi March 22, 2012 at 9:34 pm

kalau bidang pengajian sukan nk baper ek???
saye dapat 5A1B3C1D…
cgpa syer 74.6

Reply

237 saye :) March 22, 2012 at 9:40 pm

salam,kalo 2a(agama dn sejarah) 2b(bi dan bm) 2c(mat dan biology) 2d(fzik kimia) 1e(admat) . boleh mohon ?

Reply

238 athiqah zainuddin March 22, 2012 at 9:43 pm

kenapa tak jumpa borang permohonan kat portal kementerian pelajaran ehh .

Reply

239 mieurin March 22, 2012 at 9:50 pm

saya cari pun x jumpa2….

Reply

240 rosse March 22, 2012 at 11:55 pm

That the link
permohonan telah dibuka.. good luck:)
rosse recently posted..Wordless Wednesday: Reflections of a Death MarchMy Profile

Reply

241 vin March 22, 2012 at 9:45 pm

klau
bm(b+)
bi(A)
sej(A-)
math(A)
add math(b)
phy(c+)
chemi(b+)
bio(b)

blh apply jad cikgu apa?

Reply

242 vin March 22, 2012 at 9:53 pm

please reply…! i betol2 buntu nei..!!

Reply

243 mieurin March 22, 2012 at 9:47 pm

saya nk mohon tp saya cuma dpt 2A cemerlang tinggi, 3B+ kepujian trtinggi, 2+ kepujian tinggi, 1 kepujian, 1E lulus…..blih mohon x?? ibu saya kata cuba je dlu, mne tau dpt..

Reply

244 rosse March 22, 2012 at 9:53 pm

anybody know bile borang ni nak keluar?

Reply

245 sharon March 22, 2012 at 10:00 pm

nobody noe….jus wait 4 it

Reply

246 Lissa March 22, 2012 at 9:54 pm

BM-B+
BI-A-
SEJ-A-
PI-A-
MATHS-B+
M.TMBHN-D
PHY-C+
CHEM-D
BIO-C+
P.AKAUN-C+
Agak2 blh tk klu nak apply??? Ingat nak jadi BI/MATHS/BM….

Reply

247 Lissa March 22, 2012 at 10:05 pm

CGPA 83.5…..

Reply

248 mieurin March 22, 2012 at 10:00 pm

saya nk ambk bidang guru kaunseling…
ape kelayakannya???

Reply

249 eyo March 22, 2012 at 10:05 pm

bile nk kuar nie,..xsabar ase,..harap2 lh r,..cuba dulu,..

Reply

250 dak_shah March 22, 2012 at 10:05 pm

bla nak bukak laman web tuk apply maktab ni?
kalo
bm A+
bi c+
sej A-
math A
pai b+
psv b
kimia D
physic,addmath,bio E..
sesuai apply tak?
jd cikgu ape erk?

Reply

251 muhd irsyaduddin March 22, 2012 at 10:09 pm

kulanz….result spm saye camnie
bm-a
bi-d
sej-a
math moden-b+
addmath-d
pendidikan al quran dan sunnah-a
pendidikan syariah islamiah-b
fizik-e
bio-e
kimia-e
harap2 tuan kulanz dapat beri komen..hehe

Reply

252 Kamalaveni March 22, 2012 at 10:10 pm

Keputusan SPM saya 2012:

1) Bahasa Malaysia A
2) Bahasa Inggeris A
3) Ekonomi Asas A
4) Pendidikan Seni Visual A
5) Prinsip Perakaunan A-
6) Pendidikan Moral A+
7) Sejarah A+
8) Science A+
9) Mathematics B+

Kementerian Pelajaran Malaysia – Dengan gred ini boleh saya untuk jadi gura.

Reply

253 ekk March 23, 2012 at 11:50 am

dah dapt kelia boleh lah
wat tnya2 plak

Reply

254 KAMALAVENI June 3, 2012 at 2:19 am

maaf, saya tidak sedar bahawa komen ini dah kena post, sebenarnya soalan saya lain… baru je sedar..

Reply

255 dila94 March 22, 2012 at 10:12 pm

kalau
bm A+
bi B
pi A
sj A-
math A-
addmath C+
akaun A-
ekonomi B+

kalo apply akaun / math blh dpt x agak2 ?
dila94 recently posted..Wordless Wednesday: Reflections of a Death MarchMy Profile

Reply

256 mohamad wardi March 22, 2012 at 10:16 pm

bm-B+
bi-B
math modern-A-
add math-D
sejarah-C+
sciene-C+
psi-C
pqs-D
bhasa arab-G
ekonomi-G
p.akaun-G

layak x?

Reply

257 Hariz March 22, 2012 at 10:31 pm

wsalam..
cgpa 2 ape??
borang permohonan belum belum dmuat naik agy kea??
bidang 2 kita bleh plih sndri ea?

Reply

258 wan nur aisyah March 24, 2012 at 10:31 pm

cgpa 2 mrkh kokurikulum

Reply

259 jeremy jeo March 22, 2012 at 10:31 pm

emmm..kpatsan sa
BM=A-
ENG=C+
SCN=A-
MATH=C+
MORAL=B+
PERDAGANGAN=C+
ADIMATH=G
SEJARAH=B+
PRINSIP AKAUN=B+

*LAYAK KE NAK AMBIL MAKTAB?

Reply

260 akky March 22, 2012 at 10:35 pm

kep.spm saya
bm A+..
bi A
math A
est A
iban A-
bio B+
phy B+
moral B+
sej b
chemi c+
apakh bidang pgajian yg sesuai sy pohon di (sk)??

Reply

261 celina March 22, 2012 at 10:35 pm

betulkah ini????

Reply

262 kulanz March 22, 2012 at 10:54 pm

Terima kasih.. ini yang ditunggu-tunggu semua pemohon..

Reply

263 celina March 22, 2012 at 11:09 pm

tapi banyak masalah ini…. ada error..

Reply

264 kulanz March 22, 2012 at 11:19 pm

masih dalam peringkat percubaan.. sebab tu kpm tak buka lagi..

Reply

265 anis March 22, 2012 at 10:39 pm

Bm-A
Bi- B
Sej- A-
Math- A
Pai- B+
Add.Math- B+
Fizik- C
Kimia- C+
Biologi- D

klau rzult cmni, layak x??? n,bla la laman web untuk permohonan ni di aktifkan ye?? :)

Reply

266 biru_warne_awan March 22, 2012 at 11:30 pm
267 lina March 22, 2012 at 10:39 pm

salam , kalau sy pny rsult spm dpt y ney , ley dpt kos ape yee ?
BM:A
BI:E
PAI:B+
SJ:C+
MATH:D
SC:A-
GEOGRAFI:A-
PSV:B
PD:D
kos ape yang sy bley dpt??

Reply

268 kulanz March 23, 2012 at 12:24 am

untuk merujuk kos yang bersesuaian, sila rujuk:

Reply

269 rosse March 22, 2012 at 11:37 pm

that is the link.. permohonan telah pun dibuka. goodluck :)
rosse recently posted..Wordless Wednesday: Reflections of a Death MarchMy Profile

Reply

270 rosse March 22, 2012 at 11:39 pm

that the link .. permohonan telah pun dibuka.. good luck:)
rosse recently posted..Wordless Wednesday: Reflections of a Death MarchMy Profile

Reply

271 NiDa March 22, 2012 at 11:50 pm

slm..sy lahir pd 31/5/92 dan mnduduki SPM pd thn 2009,
blh x sy pohon?

Reply

272 kulanz March 23, 2012 at 12:19 am

salam, kalau ikut syarat hanya yang lahir selepas 30 Jun 1992 boleh memohon..

Reply

273 NiDa March 22, 2012 at 11:56 pm

trtinggal satu lg….,then pd thn 2011,sy mnduduki STPM,
sy hrp sgt blh pohon

Reply

274 bhavani a/p ramasamy March 22, 2012 at 11:57 pm

selmat petang.saya baru ambil keputusan spm tahun ini.keputusan sy bm(A-),BI(A),SEJARAH(A-),PM(A+),BT(A+),KESUSASTERAAN BT(A+),MT(C+),BIO(C),KIM(C),PHY(C)DAN ADD MAT(D).BOLEHKAH SY APPLY UTK MAKATAB PERGURUAN?

Reply

275 kulanz March 23, 2012 at 12:23 am

salam sejahtera.. kalau ikut keputusan memang layak memohon.. boleh rujuk di sini untuk syarat khusus:

Reply

276 mira March 23, 2012 at 12:45 am

kalau saya nak amek bidang music, tapi di sekolah cina, perlukah saya berkebolehan bercakap cina.tapi sy xboleh bercakap bahasa cina langsung . tapi mengikut keperluan, guru musik lebih ramai diperlukan di SJKC.

Reply

277 mardhiyah March 23, 2012 at 11:49 am

kulanz:kalau kita tak isi kelainan upaya tu dan dibiarkan kosong tak pe ke?act saya dah sahkan..takleh kemaskini dh..sy bukan cacat pon..so takpa kan kalo dibiarkan kosong..please reply..takot permohonan tak diterima sebab dy cakap permohonan yg x isi dgn lgkap akan di tolak :|

Reply

278 TheTowraMowra March 23, 2012 at 12:15 am
279 punita March 23, 2012 at 1:21 am

tapi nape server error je…………is dat anything wrong???????????:(

Reply

280 kulanz March 23, 2012 at 1:30 am

laman permohonan tu belum dibuka secara rasmi.. harap bersabar :)

Reply

281 Anak Tunggal March 23, 2012 at 2:08 am

tadi dah isi…tapi bila sampai nak click tambah…jadi error…nape ye

Reply

282 pasrah March 23, 2012 at 3:38 am

saya dahtry isi td tp asik error . harap kalau dah oke ade yg bagi tahu ye :)

Reply

283 Sabar March 23, 2012 at 4:40 am

kenapa asyik server error je nih… mengapakah ? ,,,

Reply

284 idris nasir March 23, 2012 at 6:54 am

7credit boleh tak?

Reply

285 azrahaz March 23, 2012 at 8:11 am

salam, saya nak tanya tentang syarat khusus bidang untuk b.melayu, syaratnya bahasa cina mesti minimum c, kalau saya langsung tak reti bertutur bahasa cina dan tak ambi subjek b.cina dalam spm macam mana yer?

Reply

286 sharon March 23, 2012 at 9:11 am

saya pun menghadapi masalah yang sama

Reply

287 azrahaz March 23, 2012 at 11:05 am

tu la sharon, sedih ni kalau permohonan ditolak nanti T.T..persaingan sengit pulak tu..anybody, help us~

Reply

288 sharon March 23, 2012 at 12:11 pm

GOD Bless us=(

Reply

289 TheTowraMowra March 23, 2012 at 9:24 pm

AZRAHAZ :
xda pengambilan untuk SK kot. sebab ikut keperluan yang dia nak , hanya 60calon untuk SMKJ .40 untuk SKT .

Reply

290 azrahaz March 24, 2012 at 2:05 pm

thanks, tapi SMKJ dgn SKT tu apa ya?

291 TheTowraMowra March 24, 2012 at 4:35 pm

maaf.typing error. maksud saya sekolah cina dan sekolah tamil je.dalam laman web pon ada.

292 nurrul March 23, 2012 at 8:56 am

hmm , kenapa tak boleh nak isi maklumat ni ? =.=” lambat la siap . siapa siapa yang ada masalah macam saya or yang takda masalah pun sila reply saya , sebab nak tahu perubahan semasa . terima kasih ;)

Reply

293 mardhiyah March 23, 2012 at 11:30 am

tuu la..asyik error ja..

Reply

294 WANI March 23, 2012 at 12:30 pm

SYA DH BOLEH

Reply

295 nurrul March 23, 2012 at 3:47 pm

ehh tak boleh lagi la Wani . hmm =,=”

Reply

296 nurrul March 23, 2012 at 3:46 pm

cuba la mardhiyah :) saya pun tgh cuba ni ~

Reply

297 Addams March 23, 2012 at 9:24 am

tak boleh isi maklumat pasal keputusan dan kokurikulum lar….

Reply

298 RARA March 23, 2012 at 9:30 am

ini rsult sy :
BM – B+
SEJ- B+
PI-B+
MATH-C+
BI-D
ADMATH-E
LKJ-E
FZIK-E
PSV-B+
KIMIA-G

ADAKAH SY LAYAK UNTUK MOHON MKTAB NI?TLONG BALAS……

Reply

299 NAD March 23, 2012 at 9:34 am

RESULT SPM SYE
BM-B+
BI-B
SEJ-B+
PI-B
PSV-B+
MTH-C+
LKJ-D
FIZ-E
ADDMTH-E
CHMIST-G

LAYAK KE SYE UNTUK MEMOHON DAN MEMSUKI MKTAB?KERANA SY MNDPT 6 KPUJIAN….

Reply

300 bhavani a/p ramasamy March 23, 2012 at 10:04 am

terima kasih

Reply

301 Ezie Fazira March 23, 2012 at 10:20 am

rase nye korang yang berminat dh bleh mohon…ezie dh try…=)

Reply

302 nurrul March 23, 2012 at 10:30 am

Ezie dah boleh apply ke ? saya buat tak boleh pun lagi . =.=”

Reply

303 azrahaz March 23, 2012 at 11:09 am

ezie apply bidang apa eh?

Reply

304 alliswell March 23, 2012 at 10:22 am

result 4a+,2a,2b+,2b.. bleh ke? wahaha

Reply

305 lieyana March 23, 2012 at 10:32 am

salam..leh tnya..klau sya lhr thn 1992 n bln 1 bleh tak try buat prmohonan…

Reply

306 TheTowraMowra March 23, 2012 at 9:21 pm

try lah. dlm borang ada tulis sampai 2008.xsalah mencuba

Reply

307 lieyana March 27, 2012 at 3:23 pm

ok..tq..nanti sya cba…..

Reply

308 Anis March 23, 2012 at 11:19 am

assalamualaikum .
syarat 3 subjek(Wajib diisi) diisi lengkap.

pengisian bagi maklumat SPM ,tidak diisi sepenuhnya .Boleh dihadkan kepada result empat matapelajaran yang lebih kuat kah?

komen ,t.kasih
..

Reply

309 Adikk March 23, 2012 at 11:38 am

Yayaya .BOLEH tak? atau hadkan mata pelajrn kpd 7 subjek yang ok.
cemna ye ??

tinggalkan komen .tq bantu :)

Reply

310 TheTowraMowra March 24, 2012 at 4:33 pm

tapi yang subject asas, kene letak lah. BM,BI,AGAMA,SEJARAH DAN MATH MODEN :)

Reply

311 mardhiyah March 23, 2012 at 11:22 am

kenapa asyik error ja ?

Reply

312 Adikk March 23, 2012 at 11:41 am

eh camne boleh error.
sy isi ok .takde gangguan ..cume masih bingung sikit.

btw ,try try and try
insyaAllah …

Reply

313 ayu March 23, 2012 at 11:29 am

nk beli num pin onl mcmana . pleaseeeeeeeeee .

Reply

314 shinee April 20, 2012 at 1:53 pm

pin cuma ble d bli d BSN jak..^_^

Reply

315 Suguneswari March 23, 2012 at 12:10 pm

result saya ini layak tak untuk memohon?
BM=A+
BI=A+
SJ=A+
MATHS=A
P.MORAL=A
BIOLOGY=B+
ADD MATH=B
PYHSICS =B
CHEMISTRY=C+
MARKAH KOKURIKULUM/CGPA SAYA HANYA 80.OO
Saya pernah menjadi WAKIL BOLA JARING PERINGKAT SEKOLAH DAN ZON

Saya berminat untuk menjadi guru bahasa inggeris, sejarah dan pjk tapi hanya 2 bidang yang boleh dipohon….
BIDANG APA YANG SAYA PATUT APPLY?
TOLONG BERI NASIHAT DAN PANDUAN

Reply

316 TheTowraMowra March 23, 2012 at 9:20 pm

bahasa inggeris as major.minor pjk pun buleh. sbb jumlah pengambilan untuk intake bahasa inggeris 2x gnda tggi dari yang lelain.

Reply

317 Suguneswari March 24, 2012 at 2:03 pm

terima kasih :)

Reply

318 TheTowraMowra March 24, 2012 at 4:32 pm

yeah , welcome dear. gud luck :)

Reply

319 TheTowraMowra March 24, 2012 at 10:49 pm

sama sama ;)

Reply

320 Suguneswari March 25, 2012 at 4:51 pm

saya dah kemaskini tapi bila dah sahkan permohonan and hantar je keluar internal error

apa yang patut saya lakukan?
adakah saya perlu download mana2 software atau programme khas untuk permohonan ini??

Reply

321 TheTowraMowra March 28, 2012 at 2:47 am

mozilla firefox.

322 WANI March 23, 2012 at 12:27 pm

KEMASKINI PERMOHONAN IPG BOLEH BUAT BERAPA KALI??

Reply

323 WANI March 23, 2012 at 12:35 pm

TOLOGLAH JAWB…KULANZ

Reply

324 Sabar March 23, 2012 at 1:00 pm

kemas kini boleh dibuat sehingga tarikh tutup permohonan :-)

Reply

325 azrahaz March 23, 2012 at 1:53 pm

3 kali je wani..

Reply

326 TheTowraMowra March 23, 2012 at 11:41 pm

byk kali la

Reply

327 azrahaz March 24, 2012 at 2:13 pm

sorry wani, saya salah baca FAQ dia haritu..

328 nisha March 23, 2012 at 12:48 pm

tiz iz my result….

BM-B
ENG-A
MORAL-C+
MODERN MATHZ-C+
SEJARAH-E
BIOLOGY-E
ADD MATHZ-E
PHYSICS-E
CHEMISTRY-G

still can apply ahh?

plz reply

Reply

329 kulanz March 23, 2012 at 1:57 pm

untuk lebih jelas… rujuk syarat khusus di:

Reply

330 punitha March 24, 2012 at 9:16 pm

maximum 3A’s dear…bt dun give up…just try.situation will nt remain the same.

Reply

331 hanies kechik March 23, 2012 at 1:17 pm

permohonan ni perlukan number pin yg berlainan dgn number pin tuk mohon UPU ke???

Reply

332 Jessie March 23, 2012 at 1:38 pm

ya.. kena guna pin yg terdapat di BSN, RM6.00

Reply

333 Jessie March 23, 2012 at 1:37 pm

:( balik2 error lahh….

Reply

334 kulanz March 23, 2012 at 1:54 pm

guna url ni:

Reply

335 Jessie March 23, 2012 at 8:09 pm

sama jg ni.. error bahagian maklumat peribadi dan kokum .. aduiiiiii. klau mcm ne la sistem sampai 5April, habis laaaaaa..

Reply

336 vitilia March 23, 2012 at 1:54 pm

sy sudah memohon tapi belum lengkap …saya dah cuba kemaskini tak dapat pula…tolong bantu saya…saya mahu borang saya lengkap,,,tolong saya demi masa depan saya

Reply

337 kulanz March 23, 2012 at 1:57 pm

harap bersabar.. ada masa lagi untuk kemaskini.. tarikh tutup permohonan 5 April :)

Reply

338 debra March 23, 2012 at 5:02 pm

excuse me. knpa tak dapat kemaskini? sa pun tak dapat kemaskini. dia kata Maklumat anda telah berjaya dihantar dan telah disahkan.

Reply

339 TheTowraMowra March 23, 2012 at 6:00 pm

sebab dah hantar .samela kite.kalau nak ubah , dia ada cakap beli pin baru untuk lengkapkan permohonanan anda yg sebelumnya.

Reply

340 caon March 24, 2012 at 10:33 am

samela kite….thx u all give info

Reply

341 ravikumar March 23, 2012 at 2:11 pm

bm=c
bi=d
p.moral=c
sejarah=c+
math=e
sains=b
geo=d
pend.seni=b+
ravikumar recently posted..Wordless Wednesday: Reflections of a Death MarchMy Profile

Reply

342 azrahaz March 23, 2012 at 2:11 pm

kalau kwn2 sekalian ada fb, pergi like page ni http://www.facebook.com/ipgmbloggers
sgt berguna kalau ada apply untuk ipg..

Reply

343 mira March 23, 2012 at 2:32 pm

salam , KULANZ , kalau saya nak amek bidang music, tapi di sekolah cina, perlukah saya berkebolehan bercakap cina.tapi sy xboleh bercakap bahasa cina langsung . tapi mengikut keperluan, guru musik lebih ramai diperlukan di SJKC.

Reply

344 TheTowraMowra March 23, 2012 at 2:38 pm

kalau xleh kemaskini bahagian mana2 , tinggal dulu.isi bahagian yang boleh isi.bukan ada had pun.mungkin perisian ni lambat sikit.sabo lah ha.nak kalut2 buat apa.g check syarat2 and kelayakkan dulu .buat pilihan bidang yg baik.jgn maen hentam je. Best of Luck !

Reply

345 melati puteh March 23, 2012 at 3:02 pm

SALAM..nak tye…saya sudah pun mengisi borang kplspm ni…maklumat perhubungan 2 untuk siapa ye??

Reply

346 anis March 23, 2012 at 3:03 pm

BM: A-
BI: A-
PI: B+
SJ: B
MM: D
MT: G
LK: G
PHY: D
CHEM: D

blh apply x???

Reply

347 pasrah March 23, 2012 at 3:47 pm

adoi . kan dekat bahagian perhubungan tu ? yg tye kite skrg kat matrikulasi / ipta / ipts or form 6 . mane lak nak amek ? adoi . takde ke tidak berkenaan ?
kalau tulis form 6 kat bawah pengesahan tu kan ade ckp yg saya mengaku bhawa tak terikat dgn matrikulasi / ipta / ipts or form 6? haiyaa mcm mana ni :(

Reply

348 mardhiyah April 2, 2012 at 3:02 pm

tuu la..penong jugak yg tuu..spm punya tadak kannn..sy boh fom 6 takpa ka wlawpon tak msk fom 6..dah tada pilihan dah..

Reply

349 MUHAMAD LOKMAN BIN SHUHAIMI March 23, 2012 at 3:59 pm

ADAKAH KPLSPM INI HANYA LAYAK KEPADA PELAJAR LEPASAN SPM TAHUN 2011 SAHAJA???????

Reply

350 TheTowraMowra March 23, 2012 at 5:59 pm

tidak.SPM 2010 ATAU 2011 jugak dibolehkan.asalkan umo tidak melebihi 20tahun semasa atau sebelum 30 JUN 2012.

Reply

351 bhavani a/p ramasamy March 23, 2012 at 4:02 pm

salam sejahtera.sy dah dpt no.rujukan.tapi sy ada soalan sikit.masa saya tengok maklumat tentang program pengajian yg ditawarkan kat situ ada tawaran utk memilih program bahasa tamil utk sk sahaja.tapi saya nak ajar kat sjkt.bolehkah sy mengubah utk sjkt?adakah cara lain?plssssssssssssssss give me some idea.

Reply

352 TheTowraMowra March 23, 2012 at 6:05 pm

xboleh sebab dah hantar.

Reply

353 Teng March 23, 2012 at 4:09 pm

nak tanya adakah semua orang yang lulus spm layak?

Reply

354 kharie March 23, 2012 at 4:15 pm

saya sudah apply tetapi saya tidak faham yany plkn itu……..mereka tanya tentang plkn, tetapi bagaimana jika saya tidak tahu sisri yang mana dan di mana saya dapat???

Reply

355 myunghee March 23, 2012 at 4:35 pm

salam..hmm..cm nea nie ? sy da isi semuanya..cme mklumat peribadi sy xdpt na edit . erorrrr ? hurm..cm nea nie :’/

Reply

356 TheTowraMowra March 23, 2012 at 5:48 pm

saba dulu.nanty ubah .website x lengkap lagi tu .

Reply

357 myunghee March 23, 2012 at 7:01 pm

hehe..0kie ~ !!
tentiu ^o^

Reply

358 mardhiyah April 2, 2012 at 3:05 pm

kenapa xda pilihan tgkatan 5..yg ada tgkatan 6 /matrikulasi

Reply

359 debra March 23, 2012 at 5:00 pm

nak tanya. mcm mna nak kemaskini? dah try bnyk kali dah tapi tak dpt. dia kate Maklumat anda telah berjaya dihantar dan telah disahkan. tersalah pilih bidang!! tolong!!

Reply

360 ayu March 23, 2012 at 5:22 pm

alamak . masa isi maklumat spm , saya hanya isi 7 subject . memandangkan syarat nk 7 kepujian . so lagi dua subject yg lulus dan credit (pd,mt) saya tak isi , tapi dh htr . bgaimana nehhhhhhhhhh :(

Reply

361 TheTowraMowra March 23, 2012 at 5:57 pm

beli pin baru .

Reply

362 ayu March 23, 2012 at 9:10 pm

betul kea boleh beli number pin baru dan buat permohonan sekali lagi dsbbkan permohonan mgunakan number pin lama tuh dah silap isi bhgian maklumat spm . harap balas . pleaseeeeeeeeeee :((

Reply

363 TheTowraMowra March 23, 2012 at 9:13 pm

xboleh.kalau beli pun dia bg num pin yang lama/sama. apa kata cuba hubungi pihak pengambilan pelajar tu.

Reply

364 ayu March 23, 2012 at 9:35 pm

nak hubungi talian selalu sibuk . dan takberjawab .

Reply

365 TheTowraMowra March 23, 2012 at 11:32 pm

cuba hubungi pada waktu pejabat :)

Reply

366 ayu March 24, 2012 at 1:46 pm

dekat maklumat spm tuh memang kena isi 9 subject kea ? saya isi 7 subject jea . 3cemerlang dan 4 kepujian . lagi dua mt dgn pd saya tk isi . boleh kea mcm tu ? risau ditolak

367 TheTowraMowra March 24, 2012 at 4:29 pm

math xisi ? kenapa xisi ? itukan sub wajib? yang tu , kene tnye pihak pengambilan pelajar lah .

368 haziq March 23, 2012 at 5:22 pm

maafkan saya,sila terangkan maklumat lebih lanjut tentang diploma reka bentuk dan pembangunan permainan dan diploma sains(matematik)?

Reply

369 amirul safwan March 23, 2012 at 5:33 pm

salam..klaw result sye cm nie sesuai m0hon k0s ape ea??
Bleh bg advise x??
BM=A-
BI=B+
MATH=A+
AGAMA=A
ADD MATH=B+
SEJARAH=B+
S.PERTANIAN=B+
PHYSIC=C
CHEMIST=C
BI0LOGY=C

k0s math bleyh kewr??

Reply

370 TheTowraMowra March 23, 2012 at 11:29 pm

cuba apply. :)

Reply

371 TheTowraMowra March 23, 2012 at 6:02 pm

Berapa kali saya boleh mengemaskini borang permohonan?

jawapan : Kemaskinian borang boleh dibuat seberapa banyak yang diperlukan SELAGI ANDA BELUM MENGESAHKAN PERMOHONAN.Anda boleh menggunakan nombor PIN yang sama untuk membuat pindaan butiran
kepada permohonan yang telah dihantar. Permohonan boleh dikemaskini pada bila-bila masa sahaja
dan hendaklah dihantar sebelum tarikh tutup permohonan. Permohonan yang berjaya dihantar akan
menerima nombor rujukan sebagai pengesahan.

Reply

372 TheTowraMowra March 23, 2012 at 6:07 pm

SEMUA DINASIHATKAN MENGISI DAHULU APPLICATION FORM TU , JGN HANTAR SELAGI XYAKIN DENGAN APA YANG ANDA ATAU XLENGKAP.KEMASKINI BOLEH DIBUAT SEHINGGA ANDA MENEKAN BUTANG HANTAR, DAN SAH , TIADA KEMAS KINI YANG BOLEH DI BUAT LAGI.SIMPAN NO RUJUKAN BAIK2 YEW :D

Reply

373 Leo March 23, 2012 at 6:11 pm

salam sejahtera saya nak tanya….lau nak apply dalam pengkhususan matematik tetapi bahagian yang tertera dalam permohonan Pengkhususan : Matematik Pendidikan Rendah tetapi SJKC ia memerlukan seseorang itu mesti pandai dalam bahasa cinaka atau Tamil?

Reply

374 elynna siong saging March 23, 2012 at 6:35 pm

kalo keputusan mcm ni,dapat kah?

bahasa melayu= A-
Bahasa Inggeris=C+
Matematik=B
Sejarah=B+
Pendidikan Moral=A-
Physics=D
Biology=D
Chemistry=D
Additional mathematics=E

Cuma 2 jak yang cemerlang. .

Reply

375 syamirul idham March 28, 2012 at 2:42 am

bm- A
bi- E
sej- A
sc- B
seni- B
pdgangn- A
agma- b
math- c

boley apply tak?untk kursus ape?tolong reply

Reply

376 nurul amirah March 23, 2012 at 7:03 pm

kalo results sy cmni,dpt x?

bahasa melayu = B+
bahasa inggeris = D
pendidikan islam = B+
sejarah = E
mathematics = C
science = C
additional mathematic = G
prinsip perakaunan = B
ekonomi asas = G

kos apa yg sy boleh dpt?still boley eply ew?

Reply

377 Norjihan March 23, 2012 at 7:13 pm

salam..
nie result sya
sc:A
tasawwur:A-
psv:A-
bm:B+
pai:B+
sejarah:B
math:B
pd:C+
Bi:D
GPA:71.09
layak ke? sya nak sngat2 msuk maktab.. please reply… ^_^

Reply

378 Zul March 23, 2012 at 8:05 pm

salam . kalau result sy cmni .
bm : B
bi : D
math : A-
sej : D
pai : C+
lukisan kejuruteraan : B+
physic : E
kejuruteraan awam : G
add math : G
kimia : G
kos ape yg sy boleh apply ? boleh msuk tak ? sbb sy nak sangat msuk mktab ny .

Reply

379 TheTowraMowra March 23, 2012 at 11:27 pm

zul aktif dalam kokurikulum x? cuba mintak pj :)

Reply

380 Zul March 25, 2012 at 5:39 pm

aktif jgak . boleh ke ny ?

Reply

381 alya March 23, 2012 at 8:12 pm

macam mana isi nie.?tiada panduan ke?ada subjek yg diambil time spm, tp xde dlm pilihan2 tu???sila lah bantu

Reply

382 Jessie March 23, 2012 at 8:24 pm

Kalau mcm ne sistem dia sampai 5April, habis laa…..

Reply

383 FAiz March 23, 2012 at 8:45 pm

KALAU… RESULT.. MACAM.. IE.. BULEH.. X.. MEMOHON …
bm-B+
BI-D
PEND.ISLAM-B+
SEJARAH-D
MATHEMATICS-B+
SCIENCE-B+
KESUSASTERAAN MELAYU-B+
PERDAGANGAN-D
TASAWWUR ISLAM-B

Reply

384 shaza March 23, 2012 at 9:15 pm

kos ap yea yg sesuai dgn result sy ny eh untuk jd guru??
bahasa melayu A-
bahasa inggeris D
matamatik B
sejarah B+
pendidikan islam A-
perakaunan perniagaan A-
aplikasi komputer perniagaan A
sains A-
tasawwur B+

Reply

385 bhavani a/p ramasamy March 23, 2012 at 9:15 pm

bagaimana sy boleh tau saya dah pilih utk temuduga?berapa lama saya kena tunggu?

Reply

386 TheTowraMowra March 23, 2012 at 11:47 pm

Semakan nama calon berjaya ditemu duga secara atas talian (pemohon yang berjaya dikehendaki mencetak Surat Panggilan Temu Duga, Borang Butiran Diri dan Helaian Pernyataan Hasrat melalui internet).

30 APRIL 2012

Temu duga PISMP Ambilan Jun 2012. (Sila bawa bersama Surat Panggilan Temu Duga, Borang Butiran Diri dan Helaian Pernyataan Hasrat yang dicetak melalui internet yang telah dilengkapkan).

7MEI – 18 MEI 2012

Reply

387 sharon March 23, 2012 at 9:35 pm

i oredi apply it……how long i shall wait?

Reply

388 zyra March 23, 2012 at 9:36 pm

nak beli NO.PIN pe? IPTA ker?

Reply

389 TheTowraMowra March 23, 2012 at 11:25 pm

kplspm.

Reply

390 ayu March 23, 2012 at 10:14 pm

tkde kea cara lain nk betul kan maklumat yg tertinggal . :( sedih nya . mmg bhrp sgt nk msuk mktab neh

Reply

391 BANANANAAAA March 23, 2012 at 10:22 pm

erkk tumpang tanya …kalau nk mohon pendidikan bahasa melayu rendah boleh tk? sbb kat syarat pengkhususan cme ade tulis SKC*SKJT …takde pon tulis Sekolah kebangsaan(sk)

Reply

392 TheTowraMowra March 23, 2012 at 11:24 pm

takde pengambilan untuk SK

Reply

393 nana March 23, 2012 at 10:22 pm

salam…
maklumat spm tu dye nk 6 mata pelajaran je ke?????bkn 7 ke????

Reply

394 ayu March 23, 2012 at 10:30 pm

nana awk isi berapa matapelajaran dekat maklumat spm tu ?

Reply

395 TheTowraMowra March 23, 2012 at 11:23 pm

saya 9mtapelaran boleh isi

Reply

396 nana March 28, 2012 at 5:38 pm

saya bole isi 7 je sbb kos sye digabungkn…sepatutnyer kos tu berlainan…cam x lengkap la plak…

Reply

397 farah March 23, 2012 at 10:31 pm

saya nak kmas kini.tapi xbole pon.macam mane eak?

Reply

398 Fyra March 23, 2012 at 11:08 pm

bm:B+
bi:B+
pi:B+
sej:A-
mt:A-
sn:A+
add mt:E
p.akaun:A
ekonomi:B

kos ape yg sesuai dgn result sye erk??

Reply

399 hui kuan March 23, 2012 at 11:15 pm

saya nak tanya kalau saya ialah lepasan stpm, bagaimana saya nak mohon ?
mohon ini (KPLSPM) atau ada lain permohonan?
hui kuan recently posted..7/3/2012My Profile

Reply

400 bhavani a/p ramasamy March 23, 2012 at 11:25 pm

jika application sy tak dapat pembalasan bolehkah sy buatpermohanan kali kedua dng pin baru?kalau kokurikulum tak pakar sangat tapi keputusan spm dapat 6A dan4 kepujian layak tak utk dpt maktab perguruan?pls reply………

Reply

401 TheTowraMowra March 23, 2012 at 11:35 pm

pembalasan apa tu? xda permohonan kali kedua.you buy new pin code , but they give you the same code as well.

Reply

402 myunghee March 24, 2012 at 12:09 am

why its error again yea ? :(

Reply

403 BANANANAAAA March 24, 2012 at 12:25 am

oke kalau contoh pilihan 1 & 2 isik subjek sme boleh tk?

Reply

404 mamat March 24, 2012 at 2:08 am

klu result cm sya bley x apply?

bm: b
bi: d
pnd. islam: c+
sjrh: c+
math: e
sains: c+
perd: d
tswur islam: c+

agk2 sy bley apply x??

Reply

405 Yasmin Nordin March 24, 2012 at 2:22 am

Tumpang tanya,alaun stilll dpt ke permohonan kali ni?

Reply

406 Muhammad Firdaus March 24, 2012 at 7:35 am

sy dapat result
BM:A+
BI:C
SAINS:A+
MATH:A+
ADDMATH:A+
SEJARAH:A-
AGAMA:A
SAINS PERTANIAN:B+
AKAUN:B
bley apply sbjek ape ea ?? sy xtaw sgt nih

Reply

407 TheTowraMowra March 24, 2012 at 12:29 pm

math sebagai major .

Reply

408 azrahaz March 25, 2012 at 4:30 pm

thetowramowra, bukan math takde utk sk ke?? just untuk sjk cina dgn tamil kan?

Reply

409 azrahaz March 25, 2012 at 5:40 pm

2 bidang yang kita pilih tu untuk apa ya? kalau pilih sej dgn bi tak pelik ke eh? macam tak kena je..sebab sej ajar dlm bm..dah confuse “,

Reply

410 astee March 24, 2012 at 10:14 am

BM= A-
BI= D
SAINS= A-
MATH= B+
P.ISLAM= B+
SEJARAH= B
EKO= A-
GEO= C+
AKAUN= B+
AD.MATH=e

blh x sa aply ngan result cm ne..lau le sbjct pa yg le sa apply???

Reply

411 asmira March 24, 2012 at 10:33 am

assalamualaikum….klu result sye bm(b+),bi(c+),mm(b),sj(b+),pi(A-),Tassawur islm(A+),bio(D),Chemist(D),Add math(D),physics(D)…………dan CGPA KOKU(8.0)…LYK KE MOHN…..lgsatu nk mohon tu nk isi dkt mane….???….no pin tu kena beli ke??

Reply

412 TheTowraMowra March 24, 2012 at 12:28 pm

syarat asas 3 cemerlang (3a) .tapi xsalah mencuba.mohon lah.pin boleh dibeli di bsn .

Reply

413 YONG March 24, 2012 at 10:34 am

harus cetak?

Reply

414 norhasniza binti abdul hamid March 24, 2012 at 10:56 am

salam,
saya dah isi untuk adik saya,bila nk edit bahagian maklumat peribadi,x bleh n msti akn kelua servis error…boleh ke encik tlong jlskn knp jd mcm ni?t,ksh.

Reply

415 fiee March 24, 2012 at 11:08 am

salam…..
bm-A, sains-A,sejarah-A,a.islam-B,perdagangan-B,geography-B,ekonomi-C,math-C & bi-D.
layak ke sy nk mohon masuk maktab?

Reply

416 nia March 24, 2012 at 11:41 am

erm saye pat bm jew a…
bi n pai b+
sej c+
math n bio d
fizk n kmia e
add math g
erm ngan result yg cam nie leh x saye mhn maktb??????

Reply

417 AiniAnuar March 24, 2012 at 11:53 am

saya nak amik bidang matematik tp bidang tu tak ditawarkan untuk sekolah rendah. Boleh ke saya amik je apa2 bidang lepas grad nnti saya ajar math ?

Reply

418 AiniAnuar March 24, 2012 at 11:57 am

maksud saya , sekolah kebangsaan..

Reply

419 TheTowraMowra March 24, 2012 at 12:26 pm

xpe.math buleh jadi minor sub.

Reply

420 Kavi March 24, 2012 at 11:58 am

Salam, saya dah apply untuk program ni tapi bila nak edit maklumat peribadi di asyik keluar internal error.. so saya tak dapat hantar permohonanan ni lagi sebab tak sah lagi.. kenape ye?
Tolong reply :)

Reply

421 punitha March 24, 2012 at 12:51 pm

keep on try dear…4 me also like dat..bt finally ok edy.take some break n try again.then u cn edit ur pro info…:)

Reply

422 TheTowraMowra March 24, 2012 at 4:27 pm

yeah , me as well. no need to rush . keep trying and its worth .

Reply

423 Kavi March 24, 2012 at 5:54 pm

thanx frenz :)

Reply

424 ariana sofea March 24, 2012 at 12:15 pm

sy nak tanya . kalau result sy camnie , boleh mohon ape ?

BM – A+
BI – C
PI – A-
SJ – B+
MT – B
SN – A
PSV – B+
EA – A
ingat nak apply maktab , tapi gred koko sy C . macam mana nak buat ?

Reply

425 mohd firdaus March 24, 2012 at 12:42 pm

kalau web site permohonan kplspm saya kena internal error saya kena buat

macam mana ????????????????????

Reply

426 nenek_tua March 24, 2012 at 3:18 pm

sabar la. line belom betul sangat .

Reply

427 vikneswari sanggar March 24, 2012 at 1:21 pm

kalau result sy
bahasa melayu=D
bahasa inggeris=D
matematik=C
sejarah=C
sains=C+
pendidikan moral=B
pengurusan teknologi pejabat=A
aplikasi komputer dalam perniagaan=A-

boleh x kalau sy mohon maktab…….

Reply

428 TheTowraMowra March 24, 2012 at 4:23 pm

3 CEMERLANG (A) dan sekurang kurangnya KEPUJIAN DALAM BAHASA MELAYU.

Reply

429 sarah March 24, 2012 at 1:52 pm

sya cek syarat kemasukan dya dan saya layak (cukup2 makan). tpi klau byak plajar yang straight A apply, mereka yang lebih diberi perhatian kan?

Reply

430 nenek_tua March 24, 2012 at 3:16 pm

tapi tak salah mencuba .

Reply

431 ariff March 24, 2012 at 3:25 pm

result sy:
bm=c
bi=d
sc=a-
sj=a-
mt=b+
ekonomi asas=c
p.syariah islamiah=c
p.quran sunnah=e
yang terbaik bagi saya apa yew? berdasarkan result saya.
nak ambk stam takut gagal. tapi saya di paksa bapa saya ni. cam ne?

bat=e

Reply

432 ariff March 24, 2012 at 3:26 pm

tolong!!!! pls !!! jawap laaaaaaaaa
ariff recently posted..Wordless Wednesday: Reflections of a Death MarchMy Profile

Reply

433 TheTowraMowra March 24, 2012 at 4:21 pm

arif kalau aktif koko , cuba major sub, mintak pjk :)

Reply

434 AIFA HUMAIRA March 24, 2012 at 4:24 pm

salam…sy da isi borg pmohonan 2…tp nape ader error..c0z sy da check 2,3 kali sy pnyer pmohonan,xde yang salah pun???pls apply…

Reply

435 TheTowraMowra March 24, 2012 at 5:00 pm

website tu xberape lengkap.isi mane yg boleh dulu . okay ? :)

Reply

436 nashrul March 24, 2012 at 5:13 pm

as’salam…….

sya mengalami kesukaran 2k edit maklumat dri sya di sbbkn oleh ralat sistem,,,pa yg perlu sya lakukan???

plz help me….
nashrul recently posted..Wordless Wednesday: Reflections of a Death MarchMy Profile

Reply

437 lim evelyn March 24, 2012 at 5:52 pm

klu sy nk beli pin no dgn gn cara sms….mcm mm perlu buat??

Reply

438 aza March 24, 2012 at 8:02 pm

knpe sy da isi tp Server Error??
aza recently posted..Wordless Wednesday: Reflections of a Death MarchMy Profile

Reply

439 jojo March 24, 2012 at 9:02 pm

BIL BIDANG GRED MINIMUM
1 Pengkhususan : Bahasa Melayu Pendidikan Rendah
SJKC Bahasa Melayu C
Bahasa Cina C
SJKT Bahasa Melayu C
Bahasa Tamil C

TOLONG…KALO MOK PILEH KURSUS BHASA MELAYU ,,SPM MESTI ADO SUBJEK BAHASA CINA OR TAMIL JUGAK KER? CEK TAKDO AMBIK BHSA CINA DAN INDIA…HUMANGAIH~

Reply

440 TheTowraMowra March 24, 2012 at 9:24 pm

xdak pengambilan untuk SK(SEKOLAH KEBANGSAAN)

Reply

441 Anak Tunggal March 24, 2012 at 10:15 pm

nape bila saya type no. phone, dia jadi…0552913475….nape ada 2x no.5…

Reply

442 jesica sinappan March 24, 2012 at 10:49 pm

saya sudah salah isi borang penguruan dengan memilih bidang yang salah sya punya borang sudah dihantar dan disahkan,bagaimana untuk menukarnya,tolong pls?

Reply

443 nessy March 24, 2012 at 10:53 pm

salam, result sy..
BM : A
BI : A+
P.ISLAM : A-
SEJARAH : A
MATH : A+
SCIENCE : A+
ADDMATH : B
APLIKASI KOMPUTER DALAM PERNIAGAAN : A+
PERAKAUNAN PERNIAGAAN : A

kalau result camni layak ambil course ape ek ? and and, kalau masuk maktab, cuma untuk sekolah rendah ke ? skolah menengah or teknikal vokasional takde ke ? sy minat dalam pendidikan teknik & vokasional.. tolong bagi respon thank you ;))

Reply

444 TheTowraMowra March 25, 2012 at 3:38 pm

major BI.pengambilan paling byk kali ni pun dlm BI. peluang mungkin ada sebab BI adek strong.A+ . maktab hanya untuk sekolah rendah , tetapi adik boleh smbung selepas habes kontrak dgn maktab.boleh mintak smbung untuk sekolah menengah tapi kene berkhidmat selama xsalah 5 tahun :)

Reply

445 zrraannggg March 25, 2012 at 12:10 am

salam sy nak tye kalau result 7a , tp koko x la aktif pon , bole ke mintak ? ngeeee

Reply

446 Luvsis March 25, 2012 at 12:18 am

huhuhuhuhu…Allahuakbar…

Reply

447 Kavi March 25, 2012 at 1:08 am

Salam,
I had try till this moment but i can’t still get through to edit the personal info. How could i handle this… I’m worried that i would lose this chance.. anyone could help me? (Plz reply)
:)

Reply

448 Fienaz March 25, 2012 at 1:24 am

salam , kalau result saya macam ni . boleh ke ??
BM : B
BI : D
PI : B
SJ : D
MATH : D
SC : C+
PD : E
KATERING DAN PENYAJIAN : B+

Reply

449 Qaseh Alia Sofea March 25, 2012 at 10:20 am

slm..sy sudh apply prmohonan ini melalui online..ttpi masih tidak dpt mgesahkannya disebabkan ad error pda web trsebut..mcmmna nie yea??

Reply

450 AIFA HUMAIRA March 25, 2012 at 10:28 am

I’M STILL CAN’T GO ON WITH THE ENTRY FORM…HELP….!!!!!!

Reply

451 Feyqa March 25, 2012 at 12:17 pm

salam,,nak tnya ckit,,sya da isi borg toe tp tiap kli sya klik ‘sahkan permohonan’ dya x dapat display last result,,server error,,napa ek??n stu g,,bg y memohon kplspm 2012 ney misalnya dya keluaran matrikulasi cmna ek??ble ka???

Reply

452 syira March 25, 2012 at 1:12 pm

na tnye npe sye xleh na anta permhonan,,asyik error je,,tkot t xsmpat b4 trkh ttop dye la,,

Reply

453 jojo March 25, 2012 at 1:55 pm

kalo spm takdo ambik bahasa cina or bahasa tamil,,boleh ker kerja kt sjk cina or sjk tamil?

Reply

454 tymez March 25, 2012 at 4:01 pm

cm na ye…lw rslt ckup2 mkn jak…bleh ke sy mohon ke mktab…4B,2C,1D,1E….

Reply

455 Anak Tunggal March 25, 2012 at 6:44 pm

kalau tak dpt kplspm ambilan jun 2012 ni…ada buka untuk rayuan ke…

Reply

456 surekha March 25, 2012 at 6:47 pm

saya x dpt sahkan p’mohonan…….sesape boleh tlng…..

Reply

457 nur March 25, 2012 at 7:00 pm

hai,.miss,tmpg tye eyy,. kalau rezab mcm n lulus x nk apply maktab n then corse ape yg sesuai??
bm-B
bi-D
pai-A
sej-A+
sains-A-
matematik-C+
KIMPALAN ARKA-A
KIMPALAN GAS-A

saya dri sekolah vokasional,kalau sye apply maktab n then amik bhgn sejaran mcm mne?

Reply

458 hajar March 25, 2012 at 7:24 pm

saya lepasan diploma abg sy kta mohon sekali ngn lpasan spm tp blaja setahun je.betol ka

Reply

459 TheTowraMowra March 26, 2012 at 12:40 am

itu KPLI la.kene ade degree

Reply

460 siti nur ain March 25, 2012 at 7:26 pm

saya nak tnye sikit lar klu result sya dpt…..
BM A-
BI D
AGAMA B+
SJ B+
MT B
SN A
SASTERA A-
PSV A
PDAGANGAN C+
sye pttu appy ape ea?????
sye lyak tak jd ckgu dgn result sye mcm nie?????

Reply

461 astu March 25, 2012 at 8:35 pm

keputusan kplspm akan dikeluarkan di laman web ke….?

Reply

462 eunice March 25, 2012 at 8:48 pm

hi..nk tnya sikit.
ni result sy.
math -A
addmath -C+
bc-B
sya berminat utk memohon course math(SJKC) tp addmath sya lbh lemah.
sesuai ke utk memohon math?

Reply

463 Mat March 25, 2012 at 9:07 pm

nk tanye….sye dh isi ipg…then kt ruang ‘boleh menjalani aktiviti lasak’ dh tulis ya….tpi ble dh kemas kini x muncul pon perkataan ‘YA’ dan dlm soalan ‘menghidap penyakit dan memerlukan rawatan susulan’ dh tulis ‘tidak’ tapi sme jgk masalah…xleh muncul ble dh kemas kini…..ble sye hantar pemohonan….die xleh anta…….ade 500 ERROR….mcm mane nk selesaikan masalah ini….sbb sye nk sgt jdi guru……..

Reply

464 Michelle Yong March 25, 2012 at 9:17 pm

mm..mau tanya bha… tlong answer ok :) er.. jumlah pembiayaan brapa ah ??

Reply

465 TheTowraMowra March 26, 2012 at 12:34 am

Xsalah RM80 je awal2 tu.then macam biasa elaun RM600 tiap2 bulan.xyah kua duit lah.

Reply

466 Michelle Yong March 26, 2012 at 8:03 pm

oo… jadi Rm80 tu untuk yuran pendaftaran la kan gitu??:)
mm….elaun rm600 . jadi yang lain kena tanggung sepenuhnya laa kan ???

Reply

467 TheTowraMowra March 28, 2012 at 2:40 am

yang lain? xda kene keluar duet dah . sem 1 -sem 4 , ada penginapan mgkin. makan sendirilh.duit elaun ada. maaf, sem first hanya rm450 .hihi.kawan yg bagitawu

Reply

468 geejee March 25, 2012 at 9:40 pm

bley x apply klau sy dpt

BM(A)
BI(C+)
PI(B)
SJ(D)
MATH(A-)
SCIENCE(B+)
+MATH(C)
P.AKAUN(C)

sejarah D, boleh ke? n kalu boleh ape yg sesuai utk sy apply??

Reply

469 geejee March 25, 2012 at 9:43 pm

hope answer soalan ni.. :)

Reply

470 tan March 25, 2012 at 10:36 pm

hello,guys, berapa perlu dibayarkan jikalau dah berjaya untuk maktab?tolong reply,thanks

Reply

471 Michelle Yong March 26, 2012 at 8:09 pm

haha.. sa tulung ko jawab laa.. hbs sa pun ada tn
ya kmrin . hihi… dia bilang kalau tia salah RM80 ja awal2x laa.. then , cam biasa RM600 elaun tiap bulan .. hihi . :)

Reply

472 nisa March 26, 2012 at 12:00 am

salam.. sya dpt
*BM> A-
*BI> B
*SEJ> A
*PAI> A
*MATH> A-
*ADDMATH> C
*BIOLOGI> C
*FIZIK> C
*KIMIA> C
*EST>C+
dan

CGPA : 64.0
apa mata pelajaran yang layak diambil??
saya boleh ambil BI walaupun dapat B sahaja??

Reply

473 WANI March 26, 2012 at 1:39 am

BM-B+
BI-D
PI-B+
SJ-A-
MATH-A-
KI-E
FZ-E
BIO-D
+MATH-D

Reply

474 zariq azizz March 26, 2012 at 4:40 am

klu bg bdk2 laki, minx je, insyaAllah snang dpt sbb laki x rmai minx & x rmai nk jd ckg. klu bg lpsn diploma plak, better amik degree kat upsi trus lg snang. xyah nk smbg smpaI 5-6 thn kt cni :)

Reply

475 TheTowraMowra March 26, 2012 at 5:06 am

macam mana semua,dah selamat isi? selamat berjaya ;)

Reply

476 Feyqa March 26, 2012 at 9:51 am

erm nak tnya ckit sekali lagi..law da antar pmohonan tp nak edit cmna ek??x ble g ka??

Reply

477 haz March 26, 2012 at 10:19 am

kalau kta just ada kelayakan minimum n tiada kelayakan cemerlang,tpi bidang yang diambil kita bidang yang xrmai org ambil,mcam sejarah,dpt msuk tak?

Reply

478 jacklyne pole March 26, 2012 at 10:39 am

kalo result
bm:b+
mm:a-
sn:a-
sjh:c
ict:b
psv:b
pm:a-
bi:d
pdg:d

ble ker mohon ne?

Reply

479 punitha March 26, 2012 at 10:45 am

is it compulsory i hv 2 print the details ol…pls reply.10q

Reply

480 Devika March 26, 2012 at 12:19 pm

kenapa selalu ade error bila nak apply brg permohonan?

Reply

481 lega March 26, 2012 at 12:35 pm

pen.seni=b
bm=c
sains=c
bhs.tamil=c+
enlish=d
maths=d
ekonomi=e
sj=g
moral=c

Reply

482 lega March 26, 2012 at 12:36 pm

sy blh dpt kah

Reply

483 lega March 26, 2012 at 12:41 pm

plz help me.me interest in teaching.but sj g.tolong sy.reply.10q

Reply

484 Bathsheba Aren James March 26, 2012 at 12:42 pm

kalo result gini boleh ker tak yer….
BAHASA MELAYU B+
BAHASA INGGERIS A
PENDIDIKAN MORAL C
SEJARAH B
MATHEMATICS B
APLLIED SCIENCE A
PRINSIP ELEKTRIK DAN ELEKTRONIK A-
APLIKASI ELEKTRIK DAN ELEKTRONIK A-

pa macam boleh mauk ker?? n apa bidang yang saya dapat ambi yer?? ple give me your statement. am i accepted if i apply??

Reply

485 farhan March 26, 2012 at 12:53 pm

BOLEH KE SAYE BELI 6BER PIN BARU UNTUK MEMBUAT PERMOHONAN LAGI,SEBAB SAYE SALAH PILIH BIDANG YANG SAYE NK????SAYE HARAP ANDA IKLAZ MEMBANTU SAYE..TQ. :)

Reply

486 kulanz March 26, 2012 at 10:00 pm

ada kemudahan kemaskini.. tak perlu beli pin baru.. lagipun tak boleh rasanya beli yang baru sebab KPT anda telah direkodkan..

Reply

487 Tiffanny Wine Ak Daniel Jeti March 26, 2012 at 1:07 pm

Kalau result saya mcm nie,

B. Melayu – A-
B. Inggeris – B
P. Moral – A-
Sejarah – B+
Mathematics – A
Add Math – E
P. Perakaunan – C+
Physics – D
Chemistry – E

dapat mohon kh…? dlm bidang apa yer..?

Reply

488 Tiffanny Wine Ak Daniel Jeti March 27, 2012 at 12:27 pm

tolong balas yer….. terima kasih …^_^

Reply

489 farah March 26, 2012 at 1:37 pm

klau saye nie….
cos apa yg sesuai….
tlg reply…..
bm B
bi C+
sej b
math b
sn A
eko c
pdg b
sya b
pqs b b.arab d

Reply

490 kulanz March 26, 2012 at 9:58 pm

perlu sekurang-kurangnya 3 mata pelajaran cemerlang untuk memohon..

Reply

491 faris March 26, 2012 at 1:58 pm

bleh x sya mhon?bdang apa yg ssuai?

bm- B

bi- D

p.isalm- A-

sains- A-

sejarah- B+

matematik- A+

matematik tambhan- B+

p.perakaunan- A

reka cipta- A+

Reply

492 mirrah mazlan March 26, 2012 at 2:40 pm

saya dapat b.m B B.I C MAT C SAINS B PEN.ISLAM A SEJARAH B E.ASAS C TAS.ISLAM A- PSV B LAYAK TAK SAYE MSUK NI DAN MACAMMANE NK MASUK NI.

Reply

493 ayu March 26, 2012 at 3:20 pm

kalau untuk calon ulangan paper julai mcmana pulak ? mcmana nk mohon lepas tuh ?

Reply

494 ernie March 26, 2012 at 4:23 pm

lau result ni lyk tak agk2?
BM-A+
BI-B+
AG-A
MT-A
SJ-A-
ADD MATH-C+
FIZIK-C
BIO-C+
KIMIA-C+

Reply

495 thaqif March 26, 2012 at 4:31 pm

kalau rsult sye:
bm=a+
bi=a-
math=a
agme=a
sej=a
fizik=b
kmia=b
add math= b
bio=c

ley mhon x?tlg eply..

Reply

496 nia March 26, 2012 at 5:12 pm

knapa tak boley nak apply? nak buat cmna ?

Reply

497 Kavi March 26, 2012 at 5:29 pm

Salam,
Terima kasih kepada semua yang telah membantu saya hantar permohonan ni. :)

Reply

498 PASRAH March 26, 2012 at 5:32 pm

kenapa server error jeee ? ;o

Reply

499 kulanz March 26, 2012 at 9:57 pm

talian sesak agaknya :)

Reply

500 hani March 26, 2012 at 5:44 pm

salam, sya dh isi dh telah disahkan, tetapi kalau sya ingin tukar jenis pilihan boley lagi tak macam mana saya nak tukar permohonan?
saya minat bidang pendidikan islam tetapi saya telah tersalah pilih dengan memilih sejarah sedangkan saya hanya mendapat b+ shaja…tolong saya,,,, macam mana ni….
tqvm…

Reply

501 kulanz March 26, 2012 at 9:57 pm

perubahan/kemaskini boleh dibuat sebanyak 3 kali sebelum tarikh tutup permohonan.. kalau nak tukar boleh juga.. pilihlah bidang ikut minat

Reply

502 hani March 26, 2012 at 5:51 pm

ini adalah result spm saya…
sya telah memohon pendidikan sejarah dan pendidikan jasmani
cik rsa ok ka saya patut tukar?
kalau sya nk tukar bagaimana?
PERDAGANGAN A
EKONOMI ASAS A-
PENDIDIKAN ISLAM A-
GEOGRAFI B+
SEJARAH B+
SAINS B+
MATEMATIK B+
BAHASA MELAYU B+
BAHASA INGGERIS D

Reply

503 fififiqa March 26, 2012 at 6:41 pm

emm….nak tanya lah.
BM b+
BI b
SJ a-
PI a
MM a
SN a+
PA a+
ST a
MT c+
Klau rsult cam nie,bidg pengkhususam apa yg ssuai dgn saya ek?

Reply

504 kulanz March 26, 2012 at 9:55 pm

saya cadangkan anda rujuk syarat kelayakan khusus berdasarkan pautan yang diberikan, lepas tu pilih bidang ikut minat

Reply

505 Noni Ak Kinchun March 26, 2012 at 6:45 pm

dpt x sya mohon kalo result sya:
BM B+
BI C+
p. Moral A-
Sej B+
Mate A-
Add Math D
P. Akaun B+
Fzik D
Kimia D

bidang apa yg sesuai ya..? harap dpt dibals..

Reply

506 kulanz March 26, 2012 at 9:54 pm

kalau ikut syarat perlu dapat sekurang-kurangnya 3 cemerlang (paling kurang A-)

Reply

507 Michelle Yong March 26, 2012 at 8:13 pm

hello2x.. hihi :) mm…saya mau tanya lagi,.. confirm kena terima ka tu ah kalau sudah apply ??? tolong answer aa.. :)thnks..

Reply

508 kulanz March 26, 2012 at 9:53 pm

harap maaf, tiada jaminan untuk itu diberikan.. yang penting kemukakan dahulu borang permohonan, selebihnya serahkan kepada panel penilai :)

Reply

509 tan March 26, 2012 at 11:32 pm

hello, mr kulanz,kenapa SK tak ada matematik dan sains untuk pilihan ?

Reply

510 Michelle Yong March 27, 2012 at 11:10 pm

o.. ok . TQ :)

Reply

511 TheTowraMowra March 28, 2012 at 7:14 pm

TAN , sebabb keperluan yang ada sekarang dah mencukupi . tahun ni , pengambilan nya memang kurang . info dari pelajar Maktab Perguruan sendiri .

Reply

512 tan March 26, 2012 at 11:04 pm

hello, mr kulanz,jikalau saya ada 3 As,4Bs,2 C+(bio and physics),science stream,CGPA 4.5,adakah saya boleh masuk ?jilkalau saya ingin masuk SJKC,saya tidak mengambil bahasa cina, tetapi saya petah dalam mengunakan bahasa cina untuk komunikasi,bagaimana beritahu panel?

Reply

513 Anak Manja March 27, 2012 at 1:11 am

kalau 2A saya minta boleh ke….hanya mencuba kut2 ada rezeki

Reply

514 hazirah March 27, 2012 at 8:43 am

insyaAllah..kt sama2 doa la yer…(^^)

Reply

515 Anak Manja March 27, 2012 at 1:59 am

please

Reply

516 dila March 27, 2012 at 8:21 am

hi.nak tnye, kenapa ya and tidak utk sebarang penyakit ngan aktiviti lasak tu x appear eh walhal da diisi?

Reply

517 hazirah March 27, 2012 at 8:37 am

2la psal..sabo je la

Reply

518 hazirah March 27, 2012 at 8:36 am

huh..buat tgh2 mlm pun err0r gk..npa xleh nk edit..memg menguji ksabran btol laa..mntk2 Allah p’mudahkn :)

Reply

519 Cyril March 27, 2012 at 9:46 am

kalau result sya mcm ne…..boleh ka?
BM-B
BI-D
PM-B
SEJ-C+
MT-C+
SN-B+
SASTERA-B
EKO-E
P.SAINS SUKAN-C

Reply

520 SYUHA March 27, 2012 at 10:50 am

nak tanya, kenapa bila nak isi bahagian kokurikulum akan jadi serve error. adakah jika permohonan sy dihantar, sy tidak boleh untuk mengemasikini borg sy? utk pengetahuan, sy memohon pklspm 2012. mohon di jelaskan. terima kasih

Reply

521 gadis blurr March 27, 2012 at 11:06 am

hmm..knape la xley na edit borang maklumat peribadi nie yea ? bile sy da edit n click kemaskini dy kua server error sudah 3 hari sye mncbe ny ttp prkare yg sme trjd :(

Reply

522 MIZA March 27, 2012 at 1:13 pm

salam,sya nk tya dlm brg prmohnn nih die ad tya kte ad wat pngajian kat mne2 x… ble dah jwb….. dlm pngkuan sblum nk submit 2 die ad tlis pngakuan yg ckp sya mgaku tidk bljr dimna2 pst pngajian bla…bla…bla…. hbs tu ble x tnda x leh submit… ble tnde mksdy saya tipu hbs tu cmne????

Reply

523 ly March 27, 2012 at 2:03 pm

salam..sya lepasan spm 2008 ….dan lahir pd 23 Oktober 1991….layak ke sya dr segi syarat umur ?…terima kasih

Reply

524 TheTowraMowra March 28, 2012 at 2:28 am

tidak layak .

Reply

525 TheTowraMowra March 28, 2012 at 7:11 pm

dari segi umo

Reply

526 syifaa March 27, 2012 at 4:04 pm

ish..trokkk laaa cmni…ini tidak adil…..!!!!!!!

Reply

527 pasrah March 27, 2012 at 4:27 pm

tak dpt nak hantar borang disebabkan maklumat plkn :(

Reply

528 sarah March 27, 2012 at 8:53 pm

maaf, saya cuba memohon ttapi dibahagian maklumat PLKN tu, saya akan mengikuti program PLKN ttapi belum tahu bila, panggilan ke berapa dan dimana. saya kena letak tidak ka?

Reply

529 ingintahu March 27, 2012 at 9:26 pm

Mr.KULANZ,
result mcm nie bleh ke??????
BM (A,cemerlang tinggi)
PAI (A-,cemerlang)
SEJ (B+,kepujian tertinggi)
INFORMATION & COMMUNICATION TECHNOLOGY (B,kepujian tinggi)
MATH MODERN (C+,kepujian atas)
BIOLOGY (C,kepujian)
B.INGGERIS (D,lulus atas)
FIZIK (D,lulus atas)
KIMIA (E,lulus)
ADD MATH (E,lulus)

BOLEH MOHON X RESULT MCM NIE???????
Nk tahu sngt2 kos ape yg sesuai….PLEASE!!!!!

Reply

530 akil March 27, 2012 at 9:43 pm

kalu BI=G+ buleh dok eh…tapi hok lain A sumo…pah ko Xmath buleh A….buleh dok eh….???

Reply

531 nabil March 27, 2012 at 10:20 pm

skrang sy 22 thun… dan sy ade diploma mekanikal.. tp sy berminat dalam program pendidikan.. cm ne nk apply maktab?

please advice…

Reply

532 Michelle Yong March 27, 2012 at 11:13 pm

kena tanggung sepenuhnya ka sana tu ah ???

Reply

533 Azlie March 27, 2012 at 11:49 pm

Salam.. Bleh ssapa terangkan dng lbh detail bknaan dgn (INSAK)
ape soalan yg akn ditanya? ape yg plu dilakukan utk lulus? apkah kriteria yg dperlukan? plu speaking English kerr..? adkah soalan yg akn ditanya bgantung pd pilihan bidang yg kita ambil ?

Reply

534 syazwani March 28, 2012 at 11:11 am

kalau result sya ni,bidang apa yg sesuai?
BM A-
BI C+
SEJ A
PI A-
GEO A-
MATH C
SAINS A+
EKONOMI ASAS B+
P.SAINS SUKAN C+

Reply

535 kulanz March 28, 2012 at 12:03 pm

Pembaca budiman, cara menulis komen adalah salah satu gambaran siapa diri kita.. Jadi harap dapat berhemah semasa meninggalkan komen :)

Reply

536 subashini a/p selva kumar March 28, 2012 at 1:41 pm

result saya
bm C
bi D
sej B
mat E
sn B
pm B+
pd C
p.skn D
ert C
boleh x saya apply kat maktab perguruan kuantan…

Reply

537 Umi Taufeeq March 28, 2012 at 1:45 pm

Masuk 3 hari try isi details maklumat peribadi. web hosting kplspm tak ambik tindakan ker atas masalah ini???? server error 24hours….so how, closing date semakin dekat. Semoga Allah permudahkan urusan anak-anak semua….Ameen

Reply

538 kulanz March 28, 2012 at 10:13 pm

masalah tu mungkin disebabkan kesesakan pengguna atas talian.. tapi ramai juga yang berjaya isi tanpa masalah.. saya cadangkan pengguna mengisi borang waktu tidak sibuk, contohnya tengah malam atau lepas subuh

Reply

539 diana March 28, 2012 at 4:18 pm

keputusan SPM sy:
Bm:A-
Bi:C+
Mat:A-
Sains:A
Geografi:A+
Sejarah:C+
Sastera:A-
Pendidikan Islam:A-
Ekonomi Asas:C+

saya layak tak nak apply ni??and Kos apa agak2nya yang sesuai dengan saya??

Reply

540 kulanz March 28, 2012 at 10:14 pm

keputusan dah bagus.. ada kelayakan..
berkenaan bidang tu.. pilihlah berdasarkan mana yang paling anda minat.. boleh rujuk senarai bidang yang diberikan

Reply

541 Nia Azhar March 28, 2012 at 4:44 pm

BM – A
BI – B
SEJARAH – A
MATEMATIK – A
PEND. ISLAM – A
KIMIA – C+
FIZIK – D
ADDMATH – C+
LUKISAN KEJURUTERAAN – A-
PENGAJIAN KEJURUTERAAN AWAM – C+

agak yang mane sesuai eh ? Confuse lah –’ Ttahu nak yang mane sbb antara pilihan Sejarah SK , PJ SK , PEND KHAS MASALAH PEMBELAJARAN SK .
tolong yeaaa :)

Reply

542 kulanz March 28, 2012 at 10:17 pm

setiap bidang dah ada syarat kelulusan subjek.. pilih berdasarkan kelayakan subjek tu.. selain tu pilih ikut yang anda paling minat

Reply

543 nurfatihah atikah March 28, 2012 at 6:05 pm

saya nk tnye . saya nk isi borang ni boleh .tpi x boleh sent.
dah la tarikh tutup 5 april.so packed sgt.tkot x dpat apply je..
so how?

Reply

544 iqbal March 28, 2012 at 7:19 pm

Salam kulanz , ade orang gune name saya , dan post byk2 kali . maaf atas bahasa saya yang kurang menyenangkan .

Reply

545 aff March 28, 2012 at 8:51 pm

nk snang.. ko tgok la syarat kelayakan. x yah susah2 nk post kat sni.. hahaha

Reply

546 kynn March 28, 2012 at 9:40 pm

salam…..saya da isi da borang maktab guru tapi saya tak pilih tmpat untk tmdga….pastu saya terantar borang tu trus…..kiranya sy x bley nak kemaskini dah…..spatutnya ada 3 borang kan? tapi bla sy print dpat dua jerw…..mknanya x lgkap ke borang sy???

Reply

547 kynn March 28, 2012 at 9:44 pm

sy tersalah isi brang pastu sy terantar teruS kat KPM…..sy x isi tmpat untk dtmuduga….bla sy print dpat dua jer..spatutnya 3 kan???/cm na erk???bley ke llus law cm tu??
kynn recently posted..Wordless Wednesday: How To Speed up WordPress and Boost Site PerformanceMy Profile

Reply

548 kulanz March 28, 2012 at 10:11 pm

pilih 2 tempat saja pun xda masalah juga

Reply

549 fieza March 28, 2012 at 10:39 pm

camne kos yuran semester..
makan & penginapan dsb.. betul ke ada allowance
slps grad boleh sambung amik master… apa future prospect

Reply

550 tan March 28, 2012 at 11:11 pm

berapa perlu dibayarkan tiap tiap semester?

Reply

551 Emyrs Chong Koh Meng March 28, 2012 at 10:41 pm

Bahasa Melayu =A+
English =A-
Maths=A-
Sejarah=A+
Pendidikan Moral=A+
Tassawur Islam=A-
Chemistry=C+
Physics=C+
Account=C+
Add Maths=C.

*adakah saya ni layak untuk mohon bidang pengajian sejarah dan english….

Reply

552 tariqazziyad March 30, 2012 at 7:06 am

wou result ko..ok gile la smart..aku rasa ngko pasti dapat punya lah!!! aku doakan ko..kalo tak pun ko try la pengajian bm..bm ko kan A+…

Reply

553 tan March 28, 2012 at 11:09 pm

kursus ini percuma atau perlu buat pembayaran ?berapa perlu dibayar a?

Reply

554 muhamad azrul azman March 29, 2012 at 9:40 am

btol 2…x yah ar gadoh2 at sini..sume dah besar kan…….

Reply

555 abby March 30, 2012 at 11:26 am

i dah 22 tahun, dapat apply lagikah? tq

Reply

556 didi March 30, 2012 at 4:40 pm

klw skolah cina mmg kena ada basic cina ke dlm spm ????? salah isi :(

Reply

557 mohd aZhar March 31, 2012 at 5:26 am

wow.. rasanya nak try lg la this year,.. mna thu murah rezeki.. hhhi
btw.. skrg sya dah study kat UiTM… kursus Sains Sukan…

Reply

558 Anak Tunggal March 31, 2012 at 1:35 pm

berapa A di perlukan kalau nak masuk UITM…kursus sains sukan ye….saya spm 2011

Reply

559 Mohd Zainal Udin March 31, 2012 at 7:31 pm

Assalamualaikm.. Nak tnya nie,bila trikh akhir beli pin nmber BSN tue?? TQ!!

Reply

560 wan April 1, 2012 at 6:36 pm

salam.permohonan utk ambilan khas UEC&SMU/SMA cmner..??
harap bantu!!!

Reply

561 wan April 1, 2012 at 6:38 pm

ambilan khas UEC&SMU/SMA UNTK 2012 cmne nk mohon??

Reply

562 Fyzah April 1, 2012 at 9:16 pm

BM> A
BI> A
MM> A
SJ> A
PI> A
TASAWWUR ISLAM> A
KIMIA> C+
FIZIK> C
ADD MATH> C
BIO> C

layak tak kalau saya nak amek bidang sejarah dgn pndidikan islm ?? hrp dpt bantu ,trima kasihh .

Reply

563 Fyzah April 1, 2012 at 9:18 pm

pakai kabel ? alahh tak adill lahh pd org lainn . tak acii btoll cm tu

Reply

564 Fyzah April 1, 2012 at 9:29 pm

dapat biasiswa tak dr JPA/MARA atau mana2 if dpt msuk IPG ni ? bila bolehh semakk yeaa sama ada dpt ke x utk interview ??

Reply

565 dolly April 2, 2012 at 8:33 am

knp ssh sgt mo surf portal pendidikan? xdpt isi pn borang KPLI-SR…

Reply

566 Shirley April 2, 2012 at 11:24 am

tuan / puan ,

sy shirley,sy nk tanya…blh ke trs send result n certificate trs ke alamat yg tlh dtetapkn???

terima..

Reply

567 Shirley April 2, 2012 at 11:27 am

result sy ok..blh lh gne cr pos laju je htr ???

Reply

568 hamba Allah April 2, 2012 at 2:15 pm

bm B+
pai A-
math A
add math A+
sj A
kimia D
bi D
fizik C+
BIO C

result saye boleh mohon x ??

Reply

569 miss buntu April 2, 2012 at 4:21 pm

kat bhgian borang tuu kan da tulis institusi pengajian sekarang tuu kenapa tak ada pilihan tingkatan 5..yang ada tgkatan 6 / matrik . . nak letak yg mna sedangkan baru lepas tgkatan 5..please reply :(

Reply

570 zila April 2, 2012 at 4:25 pm

macam mana kalau sejarah e dan sy lepasan spm 2009.boleh ke mahu mohon

Reply

571 miss buntu April 2, 2012 at 4:32 pm

sy dah terisi kat institusi pengajian sekarang tu tingkatan 6..tapi sy lepasan spm..tak boleh kemaskini dah sebab dah antar..macam mana neh :(

Reply

572 kulanz April 2, 2012 at 11:12 pm

dah hantar memang tak boleh kemaskini..

Reply

573 miss buntu April 2, 2012 at 4:44 pm

tadi ada telefon bhg pengambilan pelajar tuu ..tapi cara dia ckap cm taknak lyan jee..dah la org tengah risau..please la layan orang dengan baik sikit..

*sangat terkilan :(

Reply

574 Hanim Aqwa April 2, 2012 at 9:49 pm

salam..k…urm sye terpilih bahasa arab sebagai pilihan kedua sye..tapi sye ta boleh na tukar dah coz sye da dpt num rujukan..MCM MANE YE?sye pnah ambil bahasa arab time PMR dlu jew..

Reply

575 nasa smith April 2, 2012 at 10:25 pm

kulanz salleh , saya hanya isi 3 mata pelajaran yang wajib shj iaitu bahasa malaysia, sejarah dan bahasa inggeris. saya terlupa hendak memasukkan subjek asas yang lain . jadi , bagaimana saya hendak edit utk memperbetulkan borang yang saya telah sahkan ? reply me ASAP . need a help . SOS :(

Reply

576 kulanz April 2, 2012 at 11:10 pm

Tak pasti bagaimana sekarang, tapi kalau tak silap lepas sahkan, dah tak boleh edit.. tapi tak tau juga.. try contact no telefon KPM yang ada dalam iklan, mungkin mereka boleh bantu

Reply

577 atieqah April 4, 2012 at 2:30 am

sastera-A
bm-b
sn-b
p.seni-b+
pai-c
sejarah-c+
ekonomi asas-c
mate-d
bi-e
dpt x lau sy mohon nie??

Reply

578 aien April 4, 2012 at 2:17 pm

saya dah hantar borang mktab tu . saya ade tersalah isi pade borang tu . boleh tak saya kemaskini kn balek borang tu walaupun dah sah pengesahan nye ?

Reply

579 Deeba Mosyl April 4, 2012 at 7:12 pm

salam . sye nak mohon maktab tapi sekrg nie sye tgah tggu result for 2nd intake PLKN . sye memang confirm dpt PLKN just tak tahu kena 2nd or 3rd intake . sye dh cek dh laman web plkn . mmg blm kelua lgi kptsn penempatan 2nd intake . so , ape yg nak d isi dkt maklumat plkn tu ?

Reply

580 NURIN April 7, 2012 at 12:19 am

assalamualaikum….
sy nak tny sy dah isi ipg nie..
tapi sy isi kedua2 pilihan sy 1: matematik (sjkc)
2:sejarah(sjkc)
boleh ke klu sya x pnah amik bahasa cina dlm spm..tapi sy pilih untuk nak ajar di sek.jenis kebangsaan cina(sjkc)????
please kulanzsalleh jawap komen nie….PLEASE…BANTU SAYA…

Reply

581 nash April 7, 2012 at 10:15 pm

salam, nak tnye sket ni. Ble keluar keputusan temuduga maktab ni??
Ada sape2 tahu x??

Reply

582 jk April 11, 2012 at 10:51 pm

bla keluar keputusan temuduga maktab ne??

Reply

583 kulanz April 11, 2012 at 11:34 pm

kalau ikut jadual asal 30 april.. tapi tunggu saja kemaskini nanti

Reply

584 Anak Tunggal April 12, 2012 at 1:05 pm

saya ada apply, tapi result saya 2A aje..automatik dia reject ke sebab tak cukup syarat

Reply

585 farah afirah April 13, 2012 at 10:41 pm

salam…
mcm mna klo amek subj mate sjkc tp x tau bhasa cina..
pleaseee..

Reply

586 Ahmad Mujahid April 14, 2012 at 11:26 am

Assalam.Selamat hari..huhu..mohon brtnye ckit je..
Lw amik ipg lps tamat sijil tinggi agama Malaysia STAM
Setaraf ngn STPM…kne amik program persediaan jugk ke?
Selama 18 buln tu..x clap sy bole trus lompt amik ijazah
Srjana muda kan?mne yg lbey baik ek Sama ada sy sambg
STAM or trus ke ipg?
utk mkluman,lps STAM tu,umur
Sy 18 tahun n syarat2nye sume sy lps..sekian..
Mohon dijawab yer..time kasih..

Reply

587 sumardi bin mohamme April 15, 2012 at 10:05 pm

macamana nak semak satatus permohonan maktab ambilan jun 2012

Reply

588 hui xin April 16, 2012 at 10:04 am

saya tak tahu tarikh tutup adalah pada bulan empat ini..tetapi sekarang ini saya nak mohon..boleh tak??bila ada ambilan lagi??

Reply

589 nur April 16, 2012 at 1:02 pm

saya isi keputusan spm sya hanya 4subjek iaitu bm ,p.seni,bi,dan sejarah ….ada kemungkinan tak permohonan saya ditolak????

Reply

590 aina April 19, 2012 at 1:11 am

boleh saya tahu bila panggilan temuduga akan dibuat?
dan di mana saya boleh menyemaknya?
TERIMA KASIH ^-^

Reply

591 MiMi April 20, 2012 at 12:46 pm

saya belum apply.. masih boleh apply ka???????? huhu.. tolong saya…

Reply

592 shinee April 20, 2012 at 1:56 pm

bole tnya…
yg masa tmuduga tu ada ka disuruh men alat muzik..mcmnna soaln yg mngkn akan ditanya msa tmuduga er?? hehehehe

Reply

593 anis adira April 22, 2012 at 11:20 am

macam mana kita nak tahu kita dapat pnggilan temu duga tu ye??chk kat web yang sama atau ada yang lain ????

Reply

594 ayu April 23, 2012 at 12:47 pm

bila lagi permohonan akan dibuka yea ? sekiranya saya repeat paper julai nnty , masih ada lagi kea permohonan dibuka ?

Reply

595 ayuu April 25, 2012 at 10:04 am

mcm mane nk check pggilan utk temuduga n ujian INSAK???sy tgok da bnyk kali soalan 2 ditanya..tp tetp xbjwab…

Reply

596 mardhiyah April 26, 2012 at 12:16 pm

mybe 30.4 neh :)

Reply

597 mardhiyah April 26, 2012 at 12:24 pm

camna kita nak tau kita dapat temu duga 2 ke tak ?nak cek kat laman web mna?please reply

Reply

598 Muhammad Khalid Khumaini April 28, 2012 at 11:03 pm

Salam…saya ign tnya..jikalau keputusan SPM 2012 saya begini,adakah berpeluang tinggi untuk saya memasuki Maktab Guru..DAN alhamdulillah SAYA SDH APPLY GAK PERMOHONAN KPLSPM NEY……insyALLAH..sy hrp2 sgt dpt diterima msk ke Maktab GURU..amin… :) :SAYA HRP ADA RESPONS YA PENDAPAT SAYA INI…. :)

BM=A-
SAINS=A-
P.AL QURAN & ASSUNNAH=B+
EKONOMI ASAS=B
SEJARAH=B
P.SYARIAH ISLAMIAH=C+
MATHEMATICS=C+
P.PERAKAUNAN=C
BI=D
B.ARAB TINGGI=D

Reply

599 Muhammad Khalid Khumaini April 28, 2012 at 11:06 pm

LAGIPUN SEKARANG DI MAKTAB GURU, GURU PEREMPUAN=70% DAN GURU LELAKI=30%..BILANGAN GURU LELAKI SEDIKIT…JADI SAYA HRP SY BRPLELUANG TINGGI UTK MSK MAKTAB GURU INI…AMIN..INSYALLAH… ;)

Reply

600 diyon April 29, 2012 at 11:25 am

d mna mahu cek jka terpilih masuk maktb pergruan..say udh isi suma borng..?
diyon recently posted..Menyelongkar Penulisan Blogger Wanita CantikMy Profile

Reply

601 syafinaz April 29, 2012 at 3:16 pm

kalo bru nk amik diploma cam ner plak??
boleh ke apply kt pismp nie???
sy bru je dpt keputusn spm 21 march ary 2…

Reply

602 saya April 30, 2012 at 8:52 am

assalamualaikum..
sy nk tanya,bila tarikh semakan bagi lepasan SPM..
sy ada dengar ura2 30.4.2012…tp bila sy buka..bkn untuk lepasan SPM..
boleh saya tau tarikh semakan temuduga yg tepat bg lepasan SPM???

Reply

603 karthik April 30, 2012 at 11:07 am

i da buat ruyuan untuk temuduga KPLSPM 2012.. bila keputusan rayuan keluar..

Reply

Sumber: Semakan Panggilan Temuduga Maktab Perguruan KPLSPM 2012 | melvister.com

Reply

604 vincent April 30, 2012 at 1:35 pm

hello~sy mahu tanya kalau sy rayuan temu duga kplspm sy pada hari ini,bila sy akan tuhu keputusan rayuan sy??

Reply

605 kulanz May 2, 2012 at 10:45 pm

biasanya keputusan dikeluarkan sebelum tarikh temuduga bermula

Reply

606 vincent May 3, 2012 at 10:23 am

ok~thank~

Reply

607 Yabedabedu May 1, 2012 at 10:04 pm

Saya tak dapat masuk maktab tahun ni, tapi macam mana saya nak buat rayuan? kena pergi dekat kompleks pentadbiran di putrajaya ke?

Reply

608 kulanz May 2, 2012 at 10:43 pm

rayuan dibuat secara online

Reply

609 kannigah May 4, 2012 at 2:40 pm

saya juga tak dapat masuk maktap tapi saya ada buat rayuan, harap rayuan saya akan diberi perhatian . tapi bila keputusan rayuan keluar ?

Reply

610 fazeerah May 4, 2012 at 3:52 pm

kalau da lpas tarikh ni,mmg tak boleh apply ke ?

Reply

611 fazeerah May 4, 2012 at 4:52 pm

kalau saya mohon tahun depan,tp time tu saya dah 20..layak lg ke ? kate tak bole lbeh 20 kn ? kalau tepat2 20 camne eh ? tringin sgt nk masok maktab… and, kalau saye lepas diploma, apa jalan terbaik yg perlu saya ambil utk jd guru ?? tolong please…….. :(

Reply

612 farhan May 5, 2012 at 12:35 pm

Assalamualikum..agak2 berapa sebenar jumlah pengmabilan untuk sesi nie..lau bleh tlongla rep..sbb saya da belajar pon mktb..kejap ckp x ambik..pstu ckp ambik..ckp plak ambk ckit..pstu bnyk plk..no information bout this..jd nk tau la..tkot2 kne pndh keluar asrama..time ksihh..

Reply

613 ana May 6, 2012 at 8:23 pm

salam..macam mana nak buat rayuan..boleh bagi link untuk rayuan??

Reply

614 yaa May 24, 2012 at 3:45 pm

Salam. Nak tanya sikit. Untuk masuk maktab memang kena A ke Sejarah ? Tolong balas. TQ :D

Reply

615 AYA May 29, 2012 at 10:03 am

assalam, bila penawaran untuk lepasan SPM dibuka lg?
tQ =)

Reply

616 sessuka June 22, 2012 at 8:54 am

smlm tbce artikel kt tv3, program pensiswazahan di lanjutkan 30 jun..tlg info kat saya,lmn web yg mane nk apply..semua kat cnie dh close.

Reply

617 kiyna91 July 13, 2012 at 3:37 pm

assalamualaikum..saya nak tanye…kalau saya takde diploma pendidikan tapi diploma selain tu, blh tak apply untuk degree nye? pendidikan?

Reply

618 nadia iya September 2, 2012 at 11:16 am

bm,a
pdgn,a
p.seni ,a-
P.ISLAM a-
TASAwwur a-
geografi , b
sc n math,c+
sej ,c
bi,d
agak2 boleh kew ea

Reply

619 azie December 9, 2012 at 8:19 pm

assalamu’alaikum,
sy stdnt lpsn spm 2012, klau sy nk apply maktab, kna beli no pin khas utk maktab ke?
dan bila boleh bwt pemohonan utk thn 2013 ye?

Reply

620 nursela bte abd rahman January 6, 2013 at 2:08 pm

22 mac kot mohon,,, rasenye sbab tadi mase check2 tnampak tarikh nye…

Reply

621 nursela bte abd rahman January 6, 2013 at 1:59 pm

no pin khas???????? cam ane tak tahu lahh

Reply

622 amylia January 10, 2013 at 8:49 pm

salam, nak tanya yang untuk ambilan 2013…dh bleh bli no pin x????

Reply

623 arque capik March 22, 2013 at 4:23 pm

klau rsult sy ni layak x mtk sains sukan…
B.MELAYU : A-
B.INGGERIS : C
P. ISLAM : B
SEJARAH : A-
MATH : D
SCIENCE : A-
P.SENI : A-
PERDAGANGAN : D
TASAWWUR : B+

TOLONG LAH KOMEN..sy nk thu gak sy ni lyak ke x…tngah blur lg ni tgk rsult

Reply

624 am March 23, 2013 at 1:52 am

notim to say~

Reply

625 am March 23, 2013 at 2:00 am

bm b+
bi E
sej b+
pdg b
pi b+
mat c+
geo A-
psv A-
sains A+

yg ni layak x nk apply kos pjk?

Reply

626 Qychie Zhera March 24, 2013 at 12:14 am

salam,leh tanya ?
kalau result mcm nie ble tk apply ???
BM-B+
BI-E
PI-A-
SEJ-B
MATH-C
SCIENCE-B+
PENGETAHUAN SAINS SUKAN-B
TASAWUR ISLAM-B+

Reply

627 Qychie Zhera March 24, 2013 at 11:32 am

pertanyaan yg serius nie .. plezz

Reply

628 Qychie Zhera March 24, 2013 at 11:31 am

???

Reply

629 farreha March 25, 2013 at 7:28 pm

sy da snt permohonan sy no rujukan pun da dpt…tpy napa d borang permohonan sy mc kosong?

Reply

630 ANJALI RAJAN April 4, 2013 at 1:56 pm

BM – A
BI – A-
PM – A-
BT – A+
Kesusasteraan Tamil – A-
SEJ – B+
M3 – D
ADD M3 – D
PA – E
PHY – D
Chem – C+

Keputusan spm saya . saya sudah memohon untuk maktab . adakah saya layak menerima tawaran ?

Reply

631 iAwani April 21, 2013 at 8:41 pm

ramai orang mahu jadi guru kerana gajinya yang besar dan tetap pula, beserta kemudahan-kemudahan lain.

Reply

632 suzangrace April 22, 2013 at 3:19 pm

hello saya seorang pelajar spm cita-cita saya ialah untuk menjadi seorang guru sekolah rendah…… sini saya hendak tanya apakah keputusan untuk masuk ke maktab perguruan…. tolong reply……… thank u………

Reply

633 Kulanzsalleh April 22, 2013 at 10:52 pm

Syarat dan kelayakan asas akan dinyatakan setiap kali iklan dibuka. Untuk tahun 2013, syarat yang ditetapkan boleh dirujuk di sini:
http://apps.moe.gov.my/smg/02/020002/kplspm2013/syarat-kelayakan-asas_pismp.cfm

Reply

634 management information technology June 12, 2013 at 7:08 am

great submit, very informative. I ponder why the opposite specialists of
this sector don’t realize this. You must proceed your writing. I am confident, you have a huge readers’ base already!

Reply

635 kulanz March 21, 2012 at 1:56 am

dan yang penting mesti ada minat :D

Reply

Leave a Comment

Entri Terkini

Previous post:

Next post:

leaderboard denaihati Banner