Home >> Fotografi >> Projek Mengintai

Projek Mengintai

by Kulanzsalleh on February 2, 2010 · 18 comments

Korang pernah skodeng mengintai orang lain? Atau pernah rasa-rasa diintai oleh seseorang ketika mandi, tidur dan yang sewaktu dengannya? Amacam rasanya? Kalau yang tengah mengintai orang lain tu memanglah best.. akupun pernah mengintai orang… kejap lagi aku cerita… tapi kalau diintai masa tengah projek atau tengah mandi… huh.. tak tau nak cakap…

Macam yang aku cakap tadi, akupun pernah mengintai juga… biasalah tu.. jawapan paling skema.. suka hati akulah… lelakilah katakan… ada peluang… tangkap saja… peluang macam tu bukan datang selalu..  lagipun kalau dapat tangkap gambar yang masyuk, bole jual tu… dah kira macam rezekilah kalau dapat mengintai..  bak kata orang tua-tua (macam aku), rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari … tapi kalau skodeng orang lain, gerenti musuh akan datang.. kan, kan, kan..

Tapi jangan salah tanggapan… aku bukan mengintai orang tengah buat projek haram atau orang yang tak bungkus hadiahnya elok-elok… aku mengintai orang yang tengah mengintai… lebih kurang skodeng atas skodeng la… tak percaya? Ni buktinya…

Ni lah orang yang kedapatan mengintai tu… siap dengan kamera DLSR dan zoom lens lagi..

Sebab orang tu mengintai, aku rampas kameranya.. tengok apa yang diintai… tapi aku heran, gambar apalah ni, macam lautan api pulak dah..

Next pic… masih tak jelas lagi… ni tukang intai tak pro lagi ni ambik gambar… tolong adjust sikit boleh?

Laaa… gambar ni yang dia ambik?… buang karan aku intai dia… ingatkan awek ikan paus tengah mandi, rupa-rupanya sekadar gambar api…

Closeup sikit.. ni lah wajah orang yang mengintai tadi tu.. ishhh… budak lagi rupanya… kecik-kecik dah nak mengintai… atas kesalahannya, aku ambik kamera DLSR tu, ganti dengan Sony Cybershot je.. hehe

Hehe… ni sebenarnya anak sulung aku… diapun macam aku juga suka tangkap gambar… macam-macam gambar dia ambil.. Jadi minta maaf banyak-banyak, jangan sakit hati pula tak dapat tengok gambar masyukkk, haha… apapun, ada cerita sambungan lagi nanti…


Jika anda dapati artikel ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain.






Terima kasih kepada semua pembaca Kulanzsalleh.com. Semua Artikel di blog ini adalah berdasarkan pandangan peribadi saya sendiri melainkan artikel berbentuk ilmiah, berita, petikan dan perkongsian lain yang tiap satu akan saya nyatakan sumber asalnya (Baca Terma & Syarat). Jika anda dapati artikel di blog ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain di FACEBOOK atau TWITTER.

{ 18 comments… read them below or add one }

1 yanmie February 2, 2010 at 4:23 am

salam lan,

hahaa..tua sgt ke?? eh anak aku pun camtu gak, maybe ikut mak diorg kot..hahaha. yelah kan kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi.

btw hensem arr anak ko…

Reply

2 kulanz February 2, 2010 at 7:09 am

salam yanmie,
haha.. aku dah masuk kategori tu.. mmg anak sulung tu ikut minat bapa dia.. hehe

Reply

3 arieza February 2, 2010 at 7:16 am

wah kecik2 dh pndai pakai DSLR. heheh hebat hebat. nnt dh besar leh jd photographer pro ni.. hehe
.-= arieza´s last blog ..::: >>> Aksi Charlie Menggigit Manja =-.

Reply

4 kulanz February 2, 2010 at 11:26 pm

InsyaAllah.. mudah-mudahan bole jadi pro… klu abah dia x sempat dah nak jadi pro ni.. hehe

Reply

5 NoorAfzan February 2, 2010 at 7:28 am

mana tumpah ke kuah kalau x ke nasi..
.-= NoorAfzan´s last blog ..Siapa perempuan tercantik dalam dunia? =-.

Reply

6 kulanz February 2, 2010 at 11:27 pm

betul juga tu.. biar anak-anak dapat peluang mcm tu awal-awal

Reply

7 zik February 2, 2010 at 8:39 am

wah… ini sudah bagus..
.-= zik´s last blog ..Kenapa Perempuan Suka diet?? =-.

Reply

8 kulanz February 2, 2010 at 11:28 pm

ok gak bro.. asal jgn dia juga utk mengintai org lain dah la.. hehe

Reply

9 Puansri CT February 2, 2010 at 9:01 am

punya campin ko bikin saspen aa cuz! hahaha… kemsalam kat ‘budak’ yang amat berbakat itu…

Reply

10 kulanz February 2, 2010 at 11:29 pm

sekali-sekala buat pos x serius cuz…
kirim salam dgn family mu juga.. ada masa nanti bole buat pjumpaan lagi di 1Borneo.. hehe

Reply

11 kujie February 2, 2010 at 9:56 am

bapa borek anak rintik..bapa pun kaki intai juga dulu….:p

p/s – terimakasih backlink entri kak jie yang seksi tu :)
.-= kujie´s last blog ..Hidup Biar Sedap Sepanjang Januari 2010 =-.

Reply

12 kulanz February 2, 2010 at 11:30 pm

bapa dia mengintai langit je kak jie.. intai orang tak pernah..hehe

thanks juga kak jie bagi izin utk backlink..

Reply

13 wazy February 3, 2010 at 12:22 am

salam bro,

heheh tajuk best ni kekeke ,ok la tu anak bro dah ada minat dalam fotografi ni,boleh la ajar dia skill-skill untuk ambil gambar dengan lebih menarik
.-= wazy´s last blog ..Kenapa Masa Untuk Keluarga Itu Sangat Penting =-.

Reply

14 kulanz February 3, 2010 at 4:44 am

salam bro..
ckit-ckit tu bole jg la ajar.. sbb akupun x pakar sangat photography ni.. tp mmg seronok dia dapat guna DLSR tu

Reply

15 ain February 3, 2010 at 10:40 am

ingat intai apa la tadi….

dah pandai guna nanti ajar achik ain plak ya….

achik tengah ngumpul modal tak cukup-cukup lagi nie…huhuhu…..
.-= ain´s last blog ..[Khas] Blogger We Care – Adik Ammar =-.

Reply

16 kulanz February 3, 2010 at 5:54 pm

hehe.. sekali-sekala bermain dgn tajuk entri..
Ezzat tu tak brapa pandai sgt.. baru belajar lagi tu.. tp nanti bole juga dia study banyak2 utk kongsi dgn kawan2 lain.. :)

Reply

17 sera dc February 7, 2010 at 8:10 pm

` hoho.. like father like son…`
.-= sera dc´s last blog ..•° HAPPY VALENTINE’S DAY °• =-.

Reply

18 kulanz February 8, 2010 at 3:24 am

bapa borek, anak rintik.. haha
memang rajin anak sulung ni berkamera..

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post:


leaderboard denaihati Banner