Ribbon Khas Untuk Semua Blogger

BLOGGER WE CARE – ADIK AMMAR


Sekali lagi saudara Hydir mencetuskan gelombang Blogger We Care yang kedua apabila melancarkan misi sokongan kepada blogger. Berikut adalah entri tersebut (Disalin daripada blog Saudara Hydir – :

Sekali lagi atas rasa tanggungjawab sesama insan, saya rasa terpanggil sekali lagi untuk meneruskan kempen Blogger We Care. Kali ini kita mempunyai kesempatan untuk membantu adik Ammar yang menghidapi penyakit jantung (PDA) sedangkan adik ini baru berusia 2 tahun!

Boleh hayati kisah ini lebih lanjut di blog Puan Asmaniza: Ammar Oh Ammar.

Setiap blog yang meletakkan ribbon di atas akan menjana RM1 kepada adik Ammar.

Ikut langkah ini:

  1. Copy dan paste ribbon diatas.
  2. Letakkan di blog masing-masing samada di sidebar or mana2 yg visible. Anda boleh resize saiz ribbon itu untuk kesesuaian blog anda.
  3. Biarkan ribbon tu selama seminggu di blog masing2 sehingga 1/2/2010
  4. Maklumkan kepada saya melalui komentar di bawah bahawa anda dah letakkan ribbon tersebut
  5. boleh juga maklum melalui twitter @kbsoccernet
  6. Follow Facebook Blogger We Care di sini untuk maklumat terkini kisah adik Ammar.

Moga usaha kita yang kecil ini mendapat keberkatan dan rahmat daripada-Nya

___________________________________________

BLOGGER – WE CARE

Ini adalah suatu entri khas. Entri yang mungkin menyaksikan sejauh mana komitmen blogger semua untuk memperlihatkan kepada semua bahawa blogger adalah orang yang bertanggungjawab terhadap apa yang ditulisnya.

Kita bertanggungjawab terhadap rakan-rakan blogger kita samada dalam keadaan susah dan senang. Kita adalah blogger prihatin terhadap rakan-rakan blogger, terhadap masyarakat dan kepada negara…..

Sila klik Ribbon di atas untuk mengetahui dengan lebih lanjut. Segala penjelasan ada di sana…

P/S: Bloggers, show your support as we care!

Please like & share:

Comments

  1. dilot says

    baru dapat tau pasal ni..ape pun sudah diletakkan di blog, arap2 ramai yang membacanya
    .-= dilot´s last blog ..[Khas] Ribbon khas untuk blogger semua – Blogger, We Care =-.

  2. AyiePortal says

    Assalamualaikum,bro kulanz :( amat sedih kisah en.megat,insyallah akan saya sebarkan info berkaitan encik megat,muga-muga allah memberkati encik megat serta keluarga beliua,amin2 :(
    .-= AyiePortal´s last blog ..Windows 8 =-.

    • kulanz says

      Salam bro Ayie..
      Sya pun camtu jgk.. sbb tu sedaya upaya memberikan bantuan selagi termampu.. Moga bantuan daripada rakan2 blogger dapat meringankan beban saudara Megat dan keluarga

  3. Nine says

    salam bro kulanz..great job..:)

    semoga saudara megat tabah dalam menghadapi dugaan yang maha esa…

    setiap kejadian pasti ada hikmahNya dan kebaikan dariNya…hanya Allah yang tahu disetiap kejadian tu…:)

    • kulanz says

      Salam bro..
      begitu besar ujian Allah SWT kpd saudara Megat, apapun kita akan usahakan untuk bantu rakan kita.. semoga Megat terus tabah..

    • kulanz says

      Betul bro.. bagi aku pun soal kenal tu nombor 2.. yang penting kita saling membantu sesama kita… semoga silaturrahim semakin erat…

    • kulanz says

      Salam Suraya,
      Bagus tu, lagi ramai pasang ribbon tu, lagi banyak kutipan di buat.. sbb satu blog yg pasang tu akan menyumbang RM1 utk tabung kutipan

    • kulanz says

      ya.. lagi ramai letak, lagi bagus.. tp jgn lupa inform kat bro hydir (klik je ribbon).. sbb bro hydir akan list mana2 blog yg dah pasang..

    • kulanz says

      Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul, tapi sekurang-kurangnya sokongan daripada rakan akan dapat meringankan sedikit beban saudara Megat dan keluarga

    • kulanz says

      Hanya itu yang dapat dilakukan oleh rakan2 blogger.. semoga sikap bantu-membantu dan perihatin seperti ini akan berkekalan..

  4. zamhero says

    blogger we care bantu antara satu sama lain. satu malaysia, sikap membantu satu amalan mulia.. :)
    .-= zamhero´s last blog ..Aku Minat Dengan Reader’s Digest =-.

    • kulanz says

      betul bro.. kita cuba amalkan sikap saling membantu… niat dalam hati memang ikhlas…
      cuma kadang tu sedih juga.. dlm kita berusaha mengajak rakan lain cuba hulurkan bantuan… ada blogger lain yg cuba pertikaikan keikhlasan kita..

Trackbacks

  1. […] daripada kita telah menyertai kempen untuk membantu rakan-rakan yang kurang bernasib baik. Kempen Blogger We Care yang dicetuskan oleh saudara Hydir itu nampaknya mendapat sambutan yang baik daripada kebanyakan […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>