Home >> Blog >> Ribbon Khas Untuk Semua Blogger

Ribbon Khas Untuk Semua Blogger

by Kulanzsalleh on January 10, 2010 · 50 comments

BLOGGER WE CARE – ADIK AMMAR


Sekali lagi saudara Hydir mencetuskan gelombang Blogger We Care yang kedua apabila melancarkan misi sokongan kepada blogger. Berikut adalah entri tersebut (Disalin daripada blog Saudara Hydir – :

Sekali lagi atas rasa tanggungjawab sesama insan, saya rasa terpanggil sekali lagi untuk meneruskan kempen Blogger We Care. Kali ini kita mempunyai kesempatan untuk membantu adik Ammar yang menghidapi penyakit jantung (PDA) sedangkan adik ini baru berusia 2 tahun!

Boleh hayati kisah ini lebih lanjut di blog Puan Asmaniza: Ammar Oh Ammar.

Setiap blog yang meletakkan ribbon di atas akan menjana RM1 kepada adik Ammar.

Ikut langkah ini:

  1. Copy dan paste ribbon diatas.
  2. Letakkan di blog masing-masing samada di sidebar or mana2 yg visible. Anda boleh resize saiz ribbon itu untuk kesesuaian blog anda.
  3. Biarkan ribbon tu selama seminggu di blog masing2 sehingga 1/2/2010
  4. Maklumkan kepada saya melalui komentar di bawah bahawa anda dah letakkan ribbon tersebut
  5. boleh juga maklum melalui twitter @kbsoccernet
  6. Follow Facebook Blogger We Care di sini untuk maklumat terkini kisah adik Ammar.

Moga usaha kita yang kecil ini mendapat keberkatan dan rahmat daripada-Nya

___________________________________________

BLOGGER – WE CARE

Ini adalah suatu entri khas. Entri yang mungkin menyaksikan sejauh mana komitmen blogger semua untuk memperlihatkan kepada semua bahawa blogger adalah orang yang bertanggungjawab terhadap apa yang ditulisnya.

Kita bertanggungjawab terhadap rakan-rakan blogger kita samada dalam keadaan susah dan senang. Kita adalah blogger prihatin terhadap rakan-rakan blogger, terhadap masyarakat dan kepada negara…..

Sila klik Ribbon di atas untuk mengetahui dengan lebih lanjut. Segala penjelasan ada di sana…

P/S: Bloggers, show your support as we care!


Jika anda dapati artikel ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain.






Terima kasih kepada semua pembaca Kulanzsalleh.com. Semua Artikel di blog ini adalah berdasarkan pandangan peribadi saya sendiri melainkan artikel berbentuk ilmiah, berita, petikan dan perkongsian lain yang tiap satu akan saya nyatakan sumber asalnya (Baca Terma & Syarat). Jika anda dapati artikel di blog ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain di FACEBOOK atau TWITTER.

{ 49 comments… read them below or add one }

1 dilot January 10, 2010 at 2:47 am

baru dapat tau pasal ni..ape pun sudah diletakkan di blog, arap2 ramai yang membacanya
.-= dilot´s last blog ..[Khas] Ribbon khas untuk blogger semua – Blogger, We Care =-.

Reply

2 kulanz January 10, 2010 at 5:11 am

ya.. kita usahakan bantu rakan setakat yang boleh

Reply

3 Luth Textile January 13, 2010 at 3:37 pm

tolong mana yg mampu je la bai..

Reply

4 kulanz January 10, 2010 at 5:27 am

Harap lebih ramai lagi rakan blogger yang sudi menghulurkan bantuan

Reply

5 AyiePortal January 10, 2010 at 7:59 am

Assalamualaikum,bro kulanz :( amat sedih kisah en.megat,insyallah akan saya sebarkan info berkaitan encik megat,muga-muga allah memberkati encik megat serta keluarga beliua,amin2 :(
.-= AyiePortal´s last blog ..Windows 8 =-.

Reply

6 kulanz January 10, 2010 at 2:02 pm

Salam bro Ayie..
Sya pun camtu jgk.. sbb tu sedaya upaya memberikan bantuan selagi termampu.. Moga bantuan daripada rakan2 blogger dapat meringankan beban saudara Megat dan keluarga

Reply

7 surisarawak January 10, 2010 at 12:44 pm

saya dah copy ribbon utk disebarkan kpd semua…tq
.-= surisarawak´s last blog ..MUFFIN ORANGE POPPY SEED =-.

Reply

8 kulanz January 10, 2010 at 2:25 pm

Terima kasih..
Moga usaha ni dapat membantu rakan kita

Reply

9 topo January 10, 2010 at 2:25 pm

kita bantu apa yang termampu.. semoga megat dapat melalui segala kesukaran dengan sabar..
.-= topo´s last blog ..[post khas]Blogger, We Care =-.

Reply

10 kulanz January 10, 2010 at 6:56 pm

Betul bro, semoga usaha kecil ni dpt meringankan beban sahabat kita

Reply

11 Dak Wan January 10, 2010 at 4:43 pm

Salam kulanz… Teman pon dah letak gak, marilah kita bersama bantu yang termampu k?
.-= Dak Wan´s last blog ..Islam Malaysia =-.

Reply

12 kulanz January 10, 2010 at 7:01 pm

Salam,
ok tu Dak Wan… sama-sama saling membantu

Reply

13 wazy January 10, 2010 at 5:39 pm

salam bro..

saya pun dah letak gak ribbon ni,semoga rakan kita En. Megat tabah di dalam menghadapi dugaan
.-= wazy´s last blog ..[Khas] Ribbon khas untuk blogger semua – Blogger, We Care =-.

Reply

14 kulanz January 10, 2010 at 7:03 pm

Salam bro..
Mudah-mudahan usaha kita ni dapat membantu rakan kita Saudara Megat…

Reply

15 arieza January 10, 2010 at 6:30 pm

great one! :) tq for joining.
.-= arieza´s last blog ..::: >>> The Worst Scenario =-.

Reply

16 kulanz January 10, 2010 at 7:03 pm

thanks..
arieza pun dah join jgk kan…

Reply

17 Nine January 10, 2010 at 7:56 pm

salam bro kulanz..great job..:)

semoga saudara megat tabah dalam menghadapi dugaan yang maha esa…

setiap kejadian pasti ada hikmahNya dan kebaikan dariNya…hanya Allah yang tahu disetiap kejadian tu…:)

Reply

18 kulanz January 10, 2010 at 8:07 pm

Salam bro..
begitu besar ujian Allah SWT kpd saudara Megat, apapun kita akan usahakan untuk bantu rakan kita.. semoga Megat terus tabah..

Reply

19 juanghidup January 10, 2010 at 10:25 pm

sy da ltk juga ribbon tu kat blog sy. hmmm… harap la penderitaan e. megat tu dikurngkn..

Reply

20 kulanz January 10, 2010 at 10:37 pm

ya bro.. tu yg kita harapkan.. walaupun x dpt bantu sepenuhnya.. setidak-tidaknya kita dapat kurangkan..

Reply

21 m2g January 10, 2010 at 11:10 pm

Biarpun para bloger tidak mengenali secara zahir tetapi jika sentiasa ada perasaan ingin bantu membantu sesama bloger, itu lebih menguatkan lagi ikatan silaratulrahim.

Bersatu kita teguh..bercerai???

Kita fikirla sendiri..
.-= m2g´s last blog ..2010 – A new gift from google =-.

Reply

22 kulanz January 11, 2010 at 1:00 am

Betul bro.. bagi aku pun soal kenal tu nombor 2.. yang penting kita saling membantu sesama kita… semoga silaturrahim semakin erat…

Reply

23 hydir January 10, 2010 at 11:38 pm

thanks sbb support
.-= hydir´s last blog ..[Khas] Ribbon khas untuk blogger semua – Blogger, We Care =-.

Reply

24 kulanz January 11, 2010 at 1:01 pm

u’r welcome..
setakat membantu mana yang mampu.. moga ini dapat meringankan beban rakan kita

Reply

25 suraya January 11, 2010 at 1:54 am

sy pun br jgk tahu psl nh..da put dkt blog da =)
.-= suraya´s last blog ..saya pakai black tadi maknanya saya support black lah. =-.

Reply

26 kulanz January 11, 2010 at 2:06 am

Salam Suraya,
Bagus tu, lagi ramai pasang ribbon tu, lagi banyak kutipan di buat.. sbb satu blog yg pasang tu akan menyumbang RM1 utk tabung kutipan

Reply

27 suki January 11, 2010 at 2:07 am

wah..bagus2..satu usaha yang murni
.-= suki´s last blog ..Crayon Physics Deluxe =-.

Reply

28 kulanz January 11, 2010 at 1:03 pm

tanda sokongan kepada rakan2 lain..
suki dah pasang ke?

Reply

29 huda January 11, 2010 at 6:53 pm

nak letak gak ah
.-= huda´s last blog ...:: Kenal peribadi melalui tulisan ::. =-.

Reply

30 kulanz January 11, 2010 at 9:04 pm

ya.. lagi ramai letak, lagi bagus.. tp jgn lupa inform kat bro hydir (klik je ribbon).. sbb bro hydir akan list mana2 blog yg dah pasang..

Reply

31 meezwan January 11, 2010 at 8:09 pm

Sudah letak..semoga beban en.megat menjadi ringan
.-= meezwan´s last blog ..Prihatinkah Anda? =-.

Reply

32 kulanz January 11, 2010 at 9:05 pm

Syukur bro.. moga kita sama2 dapat membantu.. dah inform kat bro hydir?

Reply

33 meezwan January 11, 2010 at 9:08 pm

dah bro..moga dpat membantu.
.-= meezwan´s last blog ..Prihatinkah Anda? =-.

Reply

34 baem January 11, 2010 at 11:55 pm

Saya dah guna video tu cuma saya ada edit ckit untuk menarik org klik,nak lihat boleh gie ke blog saya…

Reply

35 kulanz January 12, 2010 at 2:02 am

sya dah tengok di blog saudara baem.. memang kreatif…
sya nak komen kat entri.. tapi x dapat pla…

Reply

36 ain January 12, 2010 at 11:38 am

moga usaha kita sedikit sebanyak dapat membantu keluarga en. megat…..
.-= ain´s last blog ..RIBBON KHAS UNTUK SEMUA BLOGGER =-.

Reply

37 kulanz January 12, 2010 at 11:48 pm

Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul, tapi sekurang-kurangnya sokongan daripada rakan akan dapat meringankan sedikit beban saudara Megat dan keluarga

Reply

38 mohdisa January 12, 2010 at 3:44 pm

dah pasang di blog aku, semoga kita dapat membantu rakan kita. amin

Reply

39 kulanz January 12, 2010 at 11:50 pm

alhamdulillah.. moga setiap usaha kita diberkatiNya.. dan hidup saudara Megat juga akan bertambah baik.. InsyaAllah

Reply

40 denaihati January 12, 2010 at 4:32 pm

Alhamdulillah ramai sungguh yang beri sokongan. Tahniah semua.
.-= denaihati´s last blog ..Senarai Peserta Contest Hidup Berani Untuk Gagal =-.

Reply

41 kulanz January 12, 2010 at 11:51 pm

Hanya itu yang dapat dilakukan oleh rakan2 blogger.. semoga sikap bantu-membantu dan perihatin seperti ini akan berkekalan..

Reply

42 Eyangresi 313 January 13, 2010 at 4:27 am

Mampir ditengah malam menjelang pagi menyapa sahabatku.
Hati harus tetap terang dan memancarkan sinar Tuhan agar kehidupan ini dapat dilalui dengan indah karena petunjuk Tuhan.
Salam untuk para sahabatku…………………………………………………
Tebar karya dengan senyum dan kedamaian.
.-= Eyangresi 313´s last blog ..MENGATASI GEJOLAK FENOMENA ALAM DENGAN KEAJAIBAN HATI MANUSIA =-.

Reply

43 Azharramli January 13, 2010 at 2:22 pm

dah hantar special entry blogger we care….
.-= Azharramli´s last blog ..BETTAFANTASIA & MEL ROMEO =-.

Reply

44 kulanz January 16, 2010 at 4:17 am

ya.. kita bantu setakat yg termampu

Reply

45 zamhero January 15, 2010 at 11:50 am

blogger we care bantu antara satu sama lain. satu malaysia, sikap membantu satu amalan mulia.. :)
.-= zamhero´s last blog ..Aku Minat Dengan Reader’s Digest =-.

Reply

46 kulanz January 16, 2010 at 4:32 am

betul bro.. kita cuba amalkan sikap saling membantu… niat dalam hati memang ikhlas…
cuma kadang tu sedih juga.. dlm kita berusaha mengajak rakan lain cuba hulurkan bantuan… ada blogger lain yg cuba pertikaikan keikhlasan kita..

Reply

47 farra8979 January 20, 2010 at 2:54 pm

dh letak.. tp kena wat entry ke???
.-= farra8979´s last blog ..The Sweetest Smile Contest =-.

Reply

48 kulanz January 21, 2010 at 2:23 am

yg tu tak perlu buat entri… cuma perlu maklumkan kat saudara Hydir..

Reply

49 Floellen July 22, 2010 at 5:17 pm

Simpati dengan adik Ammar..apa yang dapat sa bantu ialah letakkan Ribbon ni dalam blog sa…mudah mudahan mendapat restu dan berkat …

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post:


leaderboard denaihati Banner