≡ Menu

Ribbon Khas Untuk Semua Blogger

bloggerwecareammar_thumb-308x400

BLOGGER WE CARE – ADIK AMMAR


Sekali lagi saudara Hydir mencetuskan gelombang Blogger We Care yang kedua apabila melancarkan misi sokongan kepada blogger. Berikut adalah entri tersebut (Disalin daripada blog Saudara Hydir – :

Sekali lagi atas rasa tanggungjawab sesama insan, saya rasa terpanggil sekali lagi untuk meneruskan kempen Blogger We Care. Kali ini kita mempunyai kesempatan untuk membantu adik Ammar yang menghidapi penyakit jantung (PDA) sedangkan adik ini baru berusia 2 tahun!

Boleh hayati kisah ini lebih lanjut di blog Puan Asmaniza: Ammar Oh Ammar.

Setiap blog yang meletakkan ribbon di atas akan menjana RM1 kepada adik Ammar.

Ikut langkah ini:

  1. Copy dan paste ribbon diatas.
  2. Letakkan di blog masing-masing samada di sidebar or mana2 yg visible. Anda boleh resize saiz ribbon itu untuk kesesuaian blog anda.
  3. Biarkan ribbon tu selama seminggu di blog masing2 sehingga 1/2/2010
  4. Maklumkan kepada saya melalui komentar di bawah bahawa anda dah letakkan ribbon tersebut
  5. boleh juga maklum melalui twitter @kbsoccernet
  6. Follow Facebook Blogger We Care di sini untuk maklumat terkini kisah adik Ammar.

Moga usaha kita yang kecil ini mendapat keberkatan dan rahmat daripada-Nya

___________________________________________

BLOGGER – WE CARE

Ini adalah suatu entri khas. Entri yang mungkin menyaksikan sejauh mana komitmen blogger semua untuk memperlihatkan kepada semua bahawa blogger adalah orang yang bertanggungjawab terhadap apa yang ditulisnya.

Kita bertanggungjawab terhadap rakan-rakan blogger kita samada dalam keadaan susah dan senang. Kita adalah blogger prihatin terhadap rakan-rakan blogger, terhadap masyarakat dan kepada negara…..

Sila klik Ribbon di atas untuk mengetahui dengan lebih lanjut. Segala penjelasan ada di sana…

P/S: Bloggers, show your support as we care!

About the author: Kulanzsalleh

{ 49 comments… add one }

  • dilot January 10, 2010, 2:47 am

    baru dapat tau pasal ni..ape pun sudah diletakkan di blog, arap2 ramai yang membacanya
    .-= dilot´s last blog ..[Khas] Ribbon khas untuk blogger semua – Blogger, We Care =-.

  • kulanz January 10, 2010, 5:27 am

    Harap lebih ramai lagi rakan blogger yang sudi menghulurkan bantuan

  • AyiePortal January 10, 2010, 7:59 am

    Assalamualaikum,bro kulanz :( amat sedih kisah en.megat,insyallah akan saya sebarkan info berkaitan encik megat,muga-muga allah memberkati encik megat serta keluarga beliua,amin2 :(
    .-= AyiePortal´s last blog ..Windows 8 =-.

    • kulanz January 10, 2010, 2:02 pm

      Salam bro Ayie..
      Sya pun camtu jgk.. sbb tu sedaya upaya memberikan bantuan selagi termampu.. Moga bantuan daripada rakan2 blogger dapat meringankan beban saudara Megat dan keluarga

  • surisarawak January 10, 2010, 12:44 pm

    saya dah copy ribbon utk disebarkan kpd semua…tq
    .-= surisarawak´s last blog ..MUFFIN ORANGE POPPY SEED =-.

    • kulanz January 10, 2010, 2:25 pm

      Terima kasih..
      Moga usaha ni dapat membantu rakan kita

  • topo January 10, 2010, 2:25 pm

    kita bantu apa yang termampu.. semoga megat dapat melalui segala kesukaran dengan sabar..
    .-= topo´s last blog ..[post khas]Blogger, We Care =-.

    • kulanz January 10, 2010, 6:56 pm

      Betul bro, semoga usaha kecil ni dpt meringankan beban sahabat kita

  • Dak Wan January 10, 2010, 4:43 pm

    Salam kulanz… Teman pon dah letak gak, marilah kita bersama bantu yang termampu k?
    .-= Dak Wan´s last blog ..Islam Malaysia =-.

    • kulanz January 10, 2010, 7:01 pm

      Salam,
      ok tu Dak Wan… sama-sama saling membantu

  • wazy January 10, 2010, 5:39 pm

    salam bro..

    saya pun dah letak gak ribbon ni,semoga rakan kita En. Megat tabah di dalam menghadapi dugaan
    .-= wazy´s last blog ..[Khas] Ribbon khas untuk blogger semua – Blogger, We Care =-.

    • kulanz January 10, 2010, 7:03 pm

      Salam bro..
      Mudah-mudahan usaha kita ni dapat membantu rakan kita Saudara Megat…

  • arieza January 10, 2010, 6:30 pm

    great one! :) tq for joining.
    .-= arieza´s last blog ..::: >>> The Worst Scenario =-.

    • kulanz January 10, 2010, 7:03 pm

      thanks..
      arieza pun dah join jgk kan…

  • Nine January 10, 2010, 7:56 pm

    salam bro kulanz..great job..:)

    semoga saudara megat tabah dalam menghadapi dugaan yang maha esa…

    setiap kejadian pasti ada hikmahNya dan kebaikan dariNya…hanya Allah yang tahu disetiap kejadian tu…:)

    • kulanz January 10, 2010, 8:07 pm

      Salam bro..
      begitu besar ujian Allah SWT kpd saudara Megat, apapun kita akan usahakan untuk bantu rakan kita.. semoga Megat terus tabah..

  • juanghidup January 10, 2010, 10:25 pm

    sy da ltk juga ribbon tu kat blog sy. hmmm… harap la penderitaan e. megat tu dikurngkn..

    • kulanz January 10, 2010, 10:37 pm

      ya bro.. tu yg kita harapkan.. walaupun x dpt bantu sepenuhnya.. setidak-tidaknya kita dapat kurangkan..

  • m2g January 10, 2010, 11:10 pm

    Biarpun para bloger tidak mengenali secara zahir tetapi jika sentiasa ada perasaan ingin bantu membantu sesama bloger, itu lebih menguatkan lagi ikatan silaratulrahim.

    Bersatu kita teguh..bercerai???

    Kita fikirla sendiri..
    .-= m2g´s last blog ..2010 – A new gift from google =-.

    • kulanz January 11, 2010, 1:00 am

      Betul bro.. bagi aku pun soal kenal tu nombor 2.. yang penting kita saling membantu sesama kita… semoga silaturrahim semakin erat…

  • hydir January 10, 2010, 11:38 pm

    thanks sbb support
    .-= hydir´s last blog ..[Khas] Ribbon khas untuk blogger semua – Blogger, We Care =-.

    • kulanz January 11, 2010, 1:01 pm

      u’r welcome..
      setakat membantu mana yang mampu.. moga ini dapat meringankan beban rakan kita

  • suraya January 11, 2010, 1:54 am

    sy pun br jgk tahu psl nh..da put dkt blog da =)
    .-= suraya´s last blog ..saya pakai black tadi maknanya saya support black lah. =-.

    • kulanz January 11, 2010, 2:06 am

      Salam Suraya,
      Bagus tu, lagi ramai pasang ribbon tu, lagi banyak kutipan di buat.. sbb satu blog yg pasang tu akan menyumbang RM1 utk tabung kutipan

  • suki January 11, 2010, 2:07 am

    wah..bagus2..satu usaha yang murni
    .-= suki´s last blog ..Crayon Physics Deluxe =-.

    • kulanz January 11, 2010, 1:03 pm

      tanda sokongan kepada rakan2 lain..
      suki dah pasang ke?

  • huda January 11, 2010, 6:53 pm

    nak letak gak ah
    .-= huda´s last blog ...:: Kenal peribadi melalui tulisan ::. =-.

    • kulanz January 11, 2010, 9:04 pm

      ya.. lagi ramai letak, lagi bagus.. tp jgn lupa inform kat bro hydir (klik je ribbon).. sbb bro hydir akan list mana2 blog yg dah pasang..

  • meezwan January 11, 2010, 8:09 pm

    Sudah letak..semoga beban en.megat menjadi ringan
    .-= meezwan´s last blog ..Prihatinkah Anda? =-.

  • baem January 11, 2010, 11:55 pm

    Saya dah guna video tu cuma saya ada edit ckit untuk menarik org klik,nak lihat boleh gie ke blog saya…

    • kulanz January 12, 2010, 2:02 am

      sya dah tengok di blog saudara baem.. memang kreatif…
      sya nak komen kat entri.. tapi x dapat pla…

  • ain January 12, 2010, 11:38 am

    moga usaha kita sedikit sebanyak dapat membantu keluarga en. megat…..
    .-= ain´s last blog ..RIBBON KHAS UNTUK SEMUA BLOGGER =-.

    • kulanz January 12, 2010, 11:48 pm

      Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul, tapi sekurang-kurangnya sokongan daripada rakan akan dapat meringankan sedikit beban saudara Megat dan keluarga

  • mohdisa January 12, 2010, 3:44 pm

    dah pasang di blog aku, semoga kita dapat membantu rakan kita. amin

    • kulanz January 12, 2010, 11:50 pm

      alhamdulillah.. moga setiap usaha kita diberkatiNya.. dan hidup saudara Megat juga akan bertambah baik.. InsyaAllah

  • denaihati January 12, 2010, 4:32 pm

    Alhamdulillah ramai sungguh yang beri sokongan. Tahniah semua.
    .-= denaihati´s last blog ..Senarai Peserta Contest Hidup Berani Untuk Gagal =-.

    • kulanz January 12, 2010, 11:51 pm

      Hanya itu yang dapat dilakukan oleh rakan2 blogger.. semoga sikap bantu-membantu dan perihatin seperti ini akan berkekalan..

  • Eyangresi 313 January 13, 2010, 4:27 am

    Mampir ditengah malam menjelang pagi menyapa sahabatku.
    Hati harus tetap terang dan memancarkan sinar Tuhan agar kehidupan ini dapat dilalui dengan indah karena petunjuk Tuhan.
    Salam untuk para sahabatku…………………………………………………
    Tebar karya dengan senyum dan kedamaian.
    .-= Eyangresi 313´s last blog ..MENGATASI GEJOLAK FENOMENA ALAM DENGAN KEAJAIBAN HATI MANUSIA =-.

  • Azharramli January 13, 2010, 2:22 pm

    dah hantar special entry blogger we care….
    .-= Azharramli´s last blog ..BETTAFANTASIA & MEL ROMEO =-.

  • zamhero January 15, 2010, 11:50 am

    blogger we care bantu antara satu sama lain. satu malaysia, sikap membantu satu amalan mulia.. :)
    .-= zamhero´s last blog ..Aku Minat Dengan Reader’s Digest =-.

    • kulanz January 16, 2010, 4:32 am

      betul bro.. kita cuba amalkan sikap saling membantu… niat dalam hati memang ikhlas…
      cuma kadang tu sedih juga.. dlm kita berusaha mengajak rakan lain cuba hulurkan bantuan… ada blogger lain yg cuba pertikaikan keikhlasan kita..

  • farra8979 January 20, 2010, 2:54 pm

    dh letak.. tp kena wat entry ke???
    .-= farra8979´s last blog ..The Sweetest Smile Contest =-.

    • kulanz January 21, 2010, 2:23 am

      yg tu tak perlu buat entri… cuma perlu maklumkan kat saudara Hydir..

  • Floellen July 22, 2010, 5:17 pm

    Simpati dengan adik Ammar..apa yang dapat sa bantu ialah letakkan Ribbon ni dalam blog sa…mudah mudahan mendapat restu dan berkat …