Home >> Calender Events >> Xpax Ignites Stompin’ Sabah 2010

Xpax Ignites Stompin’ Sabah 2010

by Kulanzsalleh on November 4, 2010 · 37 comments

*Sticky Post. Scroll down for the latest entries

Berita menarik dan gembira kepada peminat-peminat muzik. XPAX sekali lagi akan menghangatkan ibu negeri Sabah dengan membawakan Stompin’ Sabah 2010, hiburan terbesar yang akan menghidangkan pelbagai muzik lama dan moden antarabangsa yang digabungkan secara LIVE di satu pentas.

Xpax Ignites Stompin Sabah 2010

Stompin’ Sabah 2010. Festival Muzik Antarabangsa

1. Apakah Stompin’ Sabah 2010?
Stompin’ Sabah adalah acara hiburan terbesar yang yang berpusat untuk negara ini yang dianjurkan oleh Contagious Concept (M) Sdn. Bhd. Berkonsepkan ‘Urban Music and Nature-Inspired Music’ yang menggabungkan muzik antarabangsa.

2. Bila dan di mana Stompin’ Sabah akan berlangsung?
Konsert akan berlangsung pada 6 November 2010 (Sabtu), bertempat di Jesselton Point, Kota Kinabalu (Pelabuhan Sabah), bermula dari 06.00 petang hingga 02:00 pagi. Juga akan diadakan Karnival Stompin’ Sabah yang akan bermula pada 5 November 2010 dengan pelabagai aktiviti menarik termasuk pelbaga persembahan.

3. Siapa yang akan memeriahkan acara?
Beberapa artis tempatan & antarabangsa serta DJ akan menggegarkan acara Stompin’ Sabah, antaranya: Ella , DJ Tony , Genderang Toi Angklung , Wicked Aura Batucada (Singapore), Kulahig (Philippines), Shawn Lee (beat boxer), MC Vibe, Toi (Akademi Fantasia 6), Joe Wings, Man Kidal, Dicken (guitarist from Ranau, Sabah)

4. Cara untuk mendapatkan pas masuk?
Hanya reload RM30 atau lebih, anda mungkin layak mendapatkan 1 pas masuk VIP yang sepatutnya berharga RM100. Anda juga boleh melawat U.O.X. booth di tempat acara pada 5 dan 6 November 2010 untuk mendapatkan tiket secara percuma.

5. Ada lagi yang menarik?
Stompin’ Sabah turut menampilkan tiga kumpulan pemuzik terbaik tempatan yang telah mengikuti ujibakat U.O.X. Campus Tours yang telahpun diadakan di Palm Square, Kota Kinabalu pada 31 Oktober 2010 lepas.

ujibakat U.O.X. Campus Tours di Palm Square

Ujibakat U.O.X. Campus Tours di Palm Square

Saya sudah pasti hadir ke acara Stompin’ Sabah 2010 pada 6 November tu nanti. Jadi, anda apa tunggu lagi, jom ramai-ramai merasai kehangatan bersama. Bukan selalu dapat peluang menikmati muzik antarabangsa macam ni.

Jesselton Point Stompin’ Sabah 2010

Jesselton Point. Tempat acara Stompin’ Sabah 2010 diadakan

p/s: Kalau ada yang berminat join, boleh contact awal-awal. Nanti boleh pergi sana sama-sama. Mungkin boleh dapat pas masuk percuma juga…

*Sponsored post. Terima kasih Nuffnang sebab beri peluang..


Jika anda dapati artikel ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain.






Terima kasih kepada semua pembaca Kulanzsalleh.com. Semua Artikel di blog ini adalah berdasarkan pandangan peribadi saya sendiri melainkan artikel berbentuk ilmiah, berita, petikan dan perkongsian lain yang tiap satu akan saya nyatakan sumber asalnya (Baca Terma & Syarat). Jika anda dapati artikel di blog ini bermanfaat, anda boleh kongsikan kepada pembaca lain di FACEBOOK atau TWITTER.

{ 37 comments… read them below or add one }

1 suffer8zine November 4, 2010 at 7:49 pm

wahh ramai gitaris hebat2 join ni, huhu jauhnya sabah :P

Terkini : Katak makan tikus

Reply

2 kulanz November 4, 2010 at 10:54 pm

memang pemuzik dan penyanyi hebat2 belaka dalam konsert tu

Reply

3 Affan Ruslan November 4, 2010 at 8:39 pm

jauh pulak kat sabah. hehe

Reply

4 kulanz November 4, 2010 at 10:56 pm

hehe.. agak jauh juga

Reply

5 afiqaiman November 4, 2010 at 9:36 pm

jauhnya..tak mampu sy

Reply

6 kulanz November 4, 2010 at 11:00 pm

xpa bro.. next time ada peluang di tempat lain :)

Reply

7 jawatan kosong November 6, 2010 at 11:13 pm

iya bro.. nexttime saja boleh ditonton..

Reply

8 donny November 4, 2010 at 10:52 pm

Mesti ‘Aramai Ti’ orang Sabah nanti..

p/s;ingatkan iklan celcom xpax tadi hehe..

Reply

9 kulanz November 4, 2010 at 11:02 pm

hahaha.. tapi yang penting masih dapat dikawal…

memang iklan celcom xpax juga ni :D

Reply

10 donny November 5, 2010 at 10:54 pm

owh patutlah warna ungu jer semua..

Kalau x dapat kontrol mesti tidur tepi jalan raya nanti hahaha………….[mabuk]

isk2 pelik betul perangai org sabah ni

Reply

11 ZON ARTIS November 4, 2010 at 11:00 pm

tahniah sbb dpt advertorial ni..

tempoh hari team zon artis pun dpt panggilan drpd ‘N’ utk hadir dan cover event ni.. tp terpaksa reject sbb ada perkara yg tak dpt dielakkan.. so, melepas la $$$$ dprd ‘N’..

apa2 pun.. selamat enjoy :)

Reply

12 kulanz November 4, 2010 at 11:05 pm

thanks..
akupun kebetulan lepak KK time tu.. jadi bolehlah luangkan masa untuk datang :)

Reply

13 etomyam November 4, 2010 at 11:14 pm

memang menarik ni, boleh di sertai oelh mereka yg berminat

Reply

14 kulanz November 4, 2010 at 11:59 pm

ye bro.. kalau minat tengok boleh join aku sekali :D

Reply

15 zezebel November 4, 2010 at 11:26 pm

Waaaa… Mesti ramai yang pergi ni kan?
Enjoy the show ya.

Reply

16 kulanz November 5, 2010 at 12:01 am

mesti ramai tu.. ada karnival lagi

Reply

17 darkbatman November 4, 2010 at 11:58 pm

jauhnye sabah. adoi. rugi2. bro org sabah ker?

Reply

18 kulanz November 5, 2010 at 12:03 am

aah bro.. orang sabah.. :)

Reply

19 tehr November 5, 2010 at 3:58 am

jauhnya sabah
*tunggu entri bro je nanti

Reply

20 kulanz November 5, 2010 at 10:49 pm

kalau ada kesempatan datang mesti akan ada entrinya nanti

Reply

21 ray ban November 5, 2010 at 10:45 pm

man kidal pun ada juga cayalah mesti gempak punya

Reply

22 kulanz November 5, 2010 at 10:52 pm

peluang baik nak tengok persembahan live man kidal..

Reply

23 ray ban November 5, 2010 at 10:46 pm

minat man kidal je petikan gitar dia memang menusuk kalbu sayang jauh pula

Reply

24 kulanz November 6, 2010 at 12:08 am

xpa bro.. nanti aku kongsi pengalaman di sana nanti..

Reply

25 Norizwan November 5, 2010 at 10:55 pm

aduh….zaman bujang boleh la aku sanggup pergi…skang dah kawen, bini aku tak sama ngan jiwa ni plak…kalo dekat boleh g senyap2 hehehe…

Reply

26 kulanz November 6, 2010 at 12:13 am

dulu bujang2 memang senang sikit :D
tapi aku kira okey juga.. orang rumah aku tak kisah aku pegi sebab memang jarang sangat pegi event macam tu

Reply

27 Bro Framestone November 5, 2010 at 11:53 pm

bro pun selalu topup rm5 je untuk celcom.. so cam mne la nk masuk he..23x

Reply

28 kulanz November 6, 2010 at 12:18 am

RM5 tu pun topup juga.. ada nilai tu bro.. :)
kalau bro duduk kota kinabalu senang juga aku bagi pas masuk free..

Reply

29 cascd November 5, 2010 at 11:55 pm

bestnya..bila pulak dorang nak pergi kuching…

Reply

30 kulanz November 6, 2010 at 12:27 am

harap2 nanti akan sampai juga

Reply

31 eyriqazz November 7, 2010 at 12:34 am

nampak meriah.mesti syokkan pi tu.dah lama takpi sabah sejak wife dapat tukar daRI KENingau ke KL..rindu ikan bakar pasar filipine..bro sabah kat mana bro?pi sabah nanti bleh terjah rumah bro pekena kopi secawan..hik3..

Reply

32 kulanz November 7, 2010 at 9:36 am

wife pernah bertugas di keningau ke bro.. tahun bila tu?
Aku duduk daerah Pitas. Tapi ada rumah dekat KK juga.. anytime datang sabah lagi bro inform je.. boleh lepak sambil minum kopi.. :)

Reply

33 zik November 7, 2010 at 2:40 am

hurm..macam nak pergi.. tapi jauh nya…hehe

Reply

34 suri November 9, 2010 at 12:27 pm

naik air asea heee..

Reply

35 suri November 7, 2010 at 3:35 am

wahhh..
tengok pic gempak sungguh..

Reply

36 MASA November 7, 2010 at 6:51 am

nampak gempak tengok gambar tu.

Reply

37 suri November 9, 2010 at 12:26 pm

mmg best tapi suka nasyid heee

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

leaderboard denaihati Banner