≡ Menu

Xpax Ignites Stompin’ Sabah 2010

*Sticky Post. Scroll down for the latest entries

Berita menarik dan gembira kepada peminat-peminat muzik. XPAX sekali lagi akan menghangatkan ibu negeri Sabah dengan membawakan Stompin’ Sabah 2010, hiburan terbesar yang akan menghidangkan pelbagai muzik lama dan moden antarabangsa yang digabungkan secara LIVE di satu pentas.

Xpax Ignites Stompin Sabah 2010

Stompin’ Sabah 2010. Festival Muzik Antarabangsa

1. Apakah Stompin’ Sabah 2010?
Stompin’ Sabah adalah acara hiburan terbesar yang yang berpusat untuk negara ini yang dianjurkan oleh Contagious Concept (M) Sdn. Bhd. Berkonsepkan ‘Urban Music and Nature-Inspired Music’ yang menggabungkan muzik antarabangsa.

2. Bila dan di mana Stompin’ Sabah akan berlangsung?
Konsert akan berlangsung pada 6 November 2010 (Sabtu), bertempat di Jesselton Point, Kota Kinabalu (Pelabuhan Sabah), bermula dari 06.00 petang hingga 02:00 pagi. Juga akan diadakan Karnival Stompin’ Sabah yang akan bermula pada 5 November 2010 dengan pelabagai aktiviti menarik termasuk pelbaga persembahan.

3. Siapa yang akan memeriahkan acara?
Beberapa artis tempatan & antarabangsa serta DJ akan menggegarkan acara Stompin’ Sabah, antaranya: Ella , DJ Tony , Genderang Toi Angklung , Wicked Aura Batucada (Singapore), Kulahig (Philippines), Shawn Lee (beat boxer), MC Vibe, Toi (Akademi Fantasia 6), Joe Wings, Man Kidal, Dicken (guitarist from Ranau, Sabah)

4. Cara untuk mendapatkan pas masuk?
Hanya reload RM30 atau lebih, anda mungkin layak mendapatkan 1 pas masuk VIP yang sepatutnya berharga RM100. Anda juga boleh melawat U.O.X. booth di tempat acara pada 5 dan 6 November 2010 untuk mendapatkan tiket secara percuma.

5. Ada lagi yang menarik?
Stompin’ Sabah turut menampilkan tiga kumpulan pemuzik terbaik tempatan yang telah mengikuti ujibakat U.O.X. Campus Tours yang telahpun diadakan di Palm Square, Kota Kinabalu pada 31 Oktober 2010 lepas.

ujibakat U.O.X. Campus Tours di Palm Square

Ujibakat U.O.X. Campus Tours di Palm Square

Saya sudah pasti hadir ke acara Stompin’ Sabah 2010 pada 6 November tu nanti. Jadi, anda apa tunggu lagi, jom ramai-ramai merasai kehangatan bersama. Bukan selalu dapat peluang menikmati muzik antarabangsa macam ni.

Jesselton Point Stompin’ Sabah 2010

Jesselton Point. Tempat acara Stompin’ Sabah 2010 diadakan

p/s: Kalau ada yang berminat join, boleh contact awal-awal. Nanti boleh pergi sana sama-sama. Mungkin boleh dapat pas masuk percuma juga…

*Sponsored post. Terima kasih Nuffnang sebab beri peluang..

About the author: Kulanzsalleh

{ 37 comments… add one }

  • suffer8zine November 4, 2010, 7:49 pm

    wahh ramai gitaris hebat2 join ni, huhu jauhnya sabah :P

    Terkini : Katak makan tikus

    • kulanz November 4, 2010, 10:54 pm

      memang pemuzik dan penyanyi hebat2 belaka dalam konsert tu

  • Affan Ruslan November 4, 2010, 8:39 pm

    jauh pulak kat sabah. hehe

    • kulanz November 4, 2010, 10:56 pm

      hehe.. agak jauh juga

  • afiqaiman November 4, 2010, 9:36 pm

    jauhnya..tak mampu sy

    • kulanz November 4, 2010, 11:00 pm

      xpa bro.. next time ada peluang di tempat lain :)

  • donny November 4, 2010, 10:52 pm

    Mesti ‘Aramai Ti’ orang Sabah nanti..

    p/s;ingatkan iklan celcom xpax tadi hehe..

    • kulanz November 4, 2010, 11:02 pm

      hahaha.. tapi yang penting masih dapat dikawal…

      memang iklan celcom xpax juga ni :D

      • donny November 5, 2010, 10:54 pm

        owh patutlah warna ungu jer semua..

        Kalau x dapat kontrol mesti tidur tepi jalan raya nanti hahaha………….[mabuk]

        isk2 pelik betul perangai org sabah ni

  • ZON ARTIS November 4, 2010, 11:00 pm

    tahniah sbb dpt advertorial ni..

    tempoh hari team zon artis pun dpt panggilan drpd ‘N’ utk hadir dan cover event ni.. tp terpaksa reject sbb ada perkara yg tak dpt dielakkan.. so, melepas la $$$$ dprd ‘N’..

    apa2 pun.. selamat enjoy :)

    • kulanz November 4, 2010, 11:05 pm

      thanks..
      akupun kebetulan lepak KK time tu.. jadi bolehlah luangkan masa untuk datang :)

  • etomyam November 4, 2010, 11:14 pm

    memang menarik ni, boleh di sertai oelh mereka yg berminat

    • kulanz November 4, 2010, 11:59 pm

      ye bro.. kalau minat tengok boleh join aku sekali :D

  • zezebel November 4, 2010, 11:26 pm

    Waaaa… Mesti ramai yang pergi ni kan?
    Enjoy the show ya.

    • kulanz November 5, 2010, 12:01 am

      mesti ramai tu.. ada karnival lagi

  • darkbatman November 4, 2010, 11:58 pm

    jauhnye sabah. adoi. rugi2. bro org sabah ker?

    • kulanz November 5, 2010, 12:03 am

      aah bro.. orang sabah.. :)

  • tehr November 5, 2010, 3:58 am

    jauhnya sabah
    *tunggu entri bro je nanti

    • kulanz November 5, 2010, 10:49 pm

      kalau ada kesempatan datang mesti akan ada entrinya nanti

  • ray ban November 5, 2010, 10:45 pm

    man kidal pun ada juga cayalah mesti gempak punya

    • kulanz November 5, 2010, 10:52 pm

      peluang baik nak tengok persembahan live man kidal..

  • ray ban November 5, 2010, 10:46 pm

    minat man kidal je petikan gitar dia memang menusuk kalbu sayang jauh pula

    • kulanz November 6, 2010, 12:08 am

      xpa bro.. nanti aku kongsi pengalaman di sana nanti..

  • Norizwan November 5, 2010, 10:55 pm

    aduh….zaman bujang boleh la aku sanggup pergi…skang dah kawen, bini aku tak sama ngan jiwa ni plak…kalo dekat boleh g senyap2 hehehe…

    • kulanz November 6, 2010, 12:13 am

      dulu bujang2 memang senang sikit :D
      tapi aku kira okey juga.. orang rumah aku tak kisah aku pegi sebab memang jarang sangat pegi event macam tu

  • Bro Framestone November 5, 2010, 11:53 pm

    bro pun selalu topup rm5 je untuk celcom.. so cam mne la nk masuk he..23x

    • kulanz November 6, 2010, 12:18 am

      RM5 tu pun topup juga.. ada nilai tu bro.. :)
      kalau bro duduk kota kinabalu senang juga aku bagi pas masuk free..

  • cascd November 5, 2010, 11:55 pm

    bestnya..bila pulak dorang nak pergi kuching…

    • kulanz November 6, 2010, 12:27 am

      harap2 nanti akan sampai juga

  • eyriqazz November 7, 2010, 12:34 am

    nampak meriah.mesti syokkan pi tu.dah lama takpi sabah sejak wife dapat tukar daRI KENingau ke KL..rindu ikan bakar pasar filipine..bro sabah kat mana bro?pi sabah nanti bleh terjah rumah bro pekena kopi secawan..hik3..

    • kulanz November 7, 2010, 9:36 am

      wife pernah bertugas di keningau ke bro.. tahun bila tu?
      Aku duduk daerah Pitas. Tapi ada rumah dekat KK juga.. anytime datang sabah lagi bro inform je.. boleh lepak sambil minum kopi.. :)

  • zik November 7, 2010, 2:40 am

    hurm..macam nak pergi.. tapi jauh nya…hehe

    • suri November 9, 2010, 12:27 pm

      naik air asea heee..

  • suri November 7, 2010, 3:35 am

    wahhh..
    tengok pic gempak sungguh..

  • MASA November 7, 2010, 6:51 am

    nampak gempak tengok gambar tu.

  • suri November 9, 2010, 12:26 pm

    mmg best tapi suka nasyid heee

Leave a Comment